16.7 C
Σάμος
02/12/2022
Δήμος

Μειωμένη η απορρόφηση των κονδυλίων από τον δήμο ανατολικής Σάμου

Με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων στις 30 Οκτωβρίου που σημειώθηκε ο φονικός σεισμός των 7,1 ρίχτερ, ζητήθηκε από την αντιπολίτευση του Δήμου Ανατολικής Σάμου να δοθεί αναλυτική ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή για την κατάσταση των κόκκινων κτιρίων αλλά και το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών στα σχολικά κτίρια. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται ένα ποσόν 3.850.000 € για την αποκατάσταση όλων των Σχολικών κτιρίων και ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή της ΚΤΥΠ ΑΕ για να αναλάβει τη διαδικασία των δημοπρατήσεων για το έργο αποκατάστασης. Αναφορικά με τα κόκκινα κτίρια η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών είπε ότι μόνο για επτά ακίνητα αναμένεται πρωτόκολλο κατεδάφισης ενώ όλα τα υπόλοιπα έχουν ήδη κατεδαφιστεί.

Ο δήμαρχος επίσης παραδέχτηκε ότι όσον αφορά τις αποζημιώσεις των πληγέντων δεν έχουν προχωρήσει και είπε ότι έχει ζητήσει από την Περιφέρεια την συνέχιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τη Σάμο. Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να δοθούν αναλυτικά γραπτά όλα τα στοιχεία σχετικά με το θέμα.

Από την πλευρά της Παράταξης «Η Σάμος ΑλλάΖΕΙ» τονίστηκε η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής στη εκτέλεση της διαγωνιστικής διαδικασίας για εξεύρεση χώρων στάθμευσης που έχει ανάγκη η πόλη της Σάμου και τα τουριστικά χωριά καθώς και για τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς. Όσον αφορά το θέμα της αστική συγκοινωνίας που έχει πάρει τουλάχιστον 4 αναβολές ανακοινώθηκε από το προεδρείο του Δ.Σ ότι θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα που θα υπάρξει νέα συνεδρίαση λόγω του ότι η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας πρέπει να αλλάξει λόγω πρόσφατης αλλαγής του νόμου που διέπει τη λειτουργία αστικής συγκοινωνίας.

Από την πλευρά του Αντιδημάρχου Ανατολικής Σάμου υπεύθυνο των Οικονομικών Γιώργο Διονυσίου, έγινε αναλυτική παρουσίαση των ποσών που έχει λάβει ο δήμος τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών λόγω εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τον σεισμό και την πανδημία όσο και από το Υπουργείο Μετανάστευσης.

Τουλάχιστον 20 εκ. ευρώ έχουν εγκριθεί αλλά η απορροφητικότητα όπως ανέφερε και η αντιπολίτευση δεν είναι ικανοποιητική κάτι που το απέδωσε η Δημοτική Αρχή στην έλλειψη από την μία προσωπικού αλλά και εργολάβων για την υλοποίηση των έργων.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου ψήφισε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης και στήριξης για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι καθώς 6 από τους 17 εργαζόμενους σε Σάμο και Φούρνους κινδυνεύουν με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ να χάσουν τη δουλειά τους.

 

Πηγή: www.ertnews.gr

Related posts

Επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Πάρη Παπαγεωργίου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

admin

Απόψε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη πλατεία Πυθαγόρα

admin

Ο Γ. Στάντζος υποδέχθηκε τον Δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν

admin

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας Δήμων Σάμου με το Πολωνικό – Ελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαρσοβίας

admin

Προβολή ντοκιμαντέρ: “Το ταξίδι του σύμπαντος”

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Συγκροτήθηκε 5μελης επιτροπή για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

admin

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου παραχωρεί χώρο του ΜΝΝΤΑ για να στεγαστεί η υπό δημιουργία εκπαιδευτική δομή στη Ξυλοναυπηγική Τέχνη

admin

Την Παρασκευή το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα