21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

Μετά από 12 χρόνια αδράνειας ο Δήμος Δυτικής Σάμου δίνει λύση και αξιοποιεί το ακίνητο του Beach Front

 

 

To ακίνητο επί της παραλιακής Καρλοβάσου κατασκευάστηκε το 1996 από  τον πρώην Δήμο Καρλοβάσου σε χώρο παλαιού αιγιαλού στην παραλιακή ζώνη της πόλης του Καρλοβάσου.

Το 2007 παραχωρήθηκε  από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ) στον πρώην Δήμο Καρλοβάσου προς διαχείριση με τη συμφωνία το 70% των μισθωμάτων να το εισπράττει το δημόσιο.

Η παραχώρηση συμφωνήθηκε  για 20  συναπτά έτη μέχρι δηλαδή το 2027.

Με φανερή πλειοδοτική διαδικασία εκμισθώθηκε το Δεκέμβρη του 2007 το συγκεκριμένο αναψυκτήριο έναντι  του ποσού των 55.200 χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Το Γενάρη του 2010 ο Δήμος Καρλοβάσου κατέθεσε  αγωγή λόγω μη καταβολής των μισθωμάτων , ποσού τότε 99.360 χιλιάδων ευρώ.

Του ποσού  αυτό ο Δήμος Σάμου ποτέ δεν επεδίωξε την είσπραξη  ως φυσικός διάδοχος του Δήμου Καρλοβάσου.

Έτσι από το 2011 το συγκεκριμένο ακίνητο έμεινε κλειστό και ερειπωμένο.

Το Σεπτέμβρη του 2019 με τη δημιουργία του Δήμου Δυτικής Σάμου στον οποίο ανήκε πλέον το ακίνητο  ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου  για τη διευθέτηση του θέματος και τότε έγινε  αντιληπτό ότι η σύμβαση  παραχώρησης ήταν ενεργή ,ότι ο Δήμος Δυτικής Σάμου δεν τη διέκοψε ποτέ και ότι το χρέος προς το Δημόσιο (ΕΤΑΔ)  έχει ανέλθει στις 259.000 ευρώ τα οποία και  η εταιρεία απαιτούσε από το νεοσύστατο Δήμο Δυτικής Σάμου.

Στις 18/10/2019 Το Δημόσιο (ΕΤΑΔ) απαίτησε  εντός 5 ημερών να καταβληθεί μέρος του ποσού 200.000 πράγμα που ήταν αδύνατο αφενός μεν δεν υπήρχαν ταμειακά διαθέσιμα αφετέρου δε διότι ο Δήμος είχε κληρονομήσει και τεράστιες ανειλημμένες υποχρεώσεις  άνω του ποσού  1.280.000 ευρώ. Παρά ταύτα  το δημόσιο προχώρησε στη βεβαίωση προς τη ΔΟΥ με κίνδυνο την αδυναμία λειτουργίας του  Δήμου.

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου ήδη με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου από την 3η Οκτώβρη του 2019, είχε διακόψει τη σύμβαση παραχώρησης της χρήσης του ακινήτου με σκοπό  να μην αυξηθεί πλέον το χρέος.

Ακολούθησε  δικαστική διαδικασία  κατάθεσης κατόπιν προσφυγών του Δήμου στις οποίες επικαλέστηκε  την παραγραφή του χρέους ύψους 200.000 ευρώ  λόγω παρέλευσης πενταετίας και με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και του ΔΣ  έγινε  διακανονισμός του υπολοίπου (59.000 ευρώ) σε δόσεις.

‘Έπειτα  από πολλές προσπάθειες και παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής και στενή συνεργασία με την ΕΤΑΔ προκηρύχθηκε από την τελευταία  η διενέργεια Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού  για την εκμίσθωση του ακινήτου, τους όρους της διεξαγωγής του οποίου  και τη συνολική ευθύνη έχει αποκλειστικά η ΕΤΑΔ  και όχι ο Δήμος προκειμένου  να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Το ακίνητο Β/F  σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της μαρίνας που ήδη έχει δρομολογηθεί και αυτή , θα εκτοξεύσουν και θα αναδείξουν τουριστικά όλη την περιοχή πολύ σύντομα!

 

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin