10.9 C
Σάμος
30/03/2023
Σαμιακά

ΜΕΤΑδραση: Δίκτυο wi fi για παροχή τηλεδιερμηνείας σε νοσοκομεία λόγω μεταναστευτικού

 

Η ΜΕΤΑδραση αξιοποιεί μέρος του χρηματικού ποσού που έλαβε από το Ανθρωπιστικό Βραβείο Conrad N. Hilton, για να εγκαταστήσει δίκτυο wifi για την παροχή τηλεδιερμηνείας στα νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερη πίεση λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

Το πρώτο νοσοκομείο στο οποίο θα ξεκινήσουν οι εργασίες είναι το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς»  όπου ο πρώην Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου κος Κωνσταντίνος Δαβράδος, αποδέχθηκε άμεσα τη δωρεά της ΜΕΤΑδρασης κατανοώντας τη σημασία της αναβάθμισης του τεχνολογικού εξοπλισμού για τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας. Οι εργασίες εγκατάστασης ξεκινούν την 1η Φεβρουαρίου και θα έχουν ολοκληρωθεί αρχές Μαρτίου.

Η ΜΕΤΑδραση από την ίδρυσή της προσπαθεί να καλύψει ουσιαστικές ανάγκες για τη βελτίωση της διαχείρισης του μεταναστευτικού, όπως η παροχή ποιοτικής διερμηνείας σε όλες τις διαδικασίες υποδοχής, ασύλου αλλά και σε άλλους τομείς, όπου η επικοινωνία είναι απαραίτητη. Ειδικότερα στον τομέα της υγείας, η ανάγκη παροχής ποιοτικής διερμηνείας είναι επιτακτική και για τον λόγο αυτό η ΜΕΤΑδραση, ανταποκρίνονταν στα έκτακτα αιτήματα των νοσοκομείων σε εθελοντική βάση και με ίδιους πόρους. Από το 2015, με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας, διασφαλίστηκε η καθημερινή παρουσία διερμηνέων στα νοσοκομεία των νησιών, που αποτελούν τις κύριες πύλες εισόδου ενώ από το 2017 με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης η ΜΕΤΑδραση στηρίζει με μόνιμες ομάδες διερμηνέων συγκεκριμένα νοσοκομεία της ενδοχώρας.

Η διερμηνεία μέσω τηλεδιάσκεψης που διαθέτει η ΜΕΤΑδραση, αποτελεί μία καινοτόμο λύση μέσα από την οποία γίνεται σημαντική εξοικονόμηση πόρων, αλλά η απουσία πρόσβασης σε wifi στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας καθιστά απαγορευτική τη χρήση της. Όλες οι προσπάθειες της ΜΕΤΑδρασης επί σειρά ετών να εξασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι για να εγκατασταθεί wifi στα νοσοκομεία δεν έχουν βρει ανταπόκριση, διότι επικρατεί η αντίληψη ότι τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν κρατική υποχρέωση. Τα αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα συνεργασία μας με τα ελάχιστα νοσοκομεία που διαθέτουν wifi και στα οποία πραγματοποιούμε τηλεδιασκέψεις σε έκτακτα περιστατικά, είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Μέσα στο 2020 αντίστοιχες διαδικτυακές υποδομές θα εγκατασταθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» και στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στη συνέχεια στα νοσοκομεία των ιδιαίτερα επιβαρυμένων σημείων εισόδου στα νησιά, με τα οποία η ομάδα της ΜΕΤΑδρασης συνεργάζεται υποστηρίζοντας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους τα τελευταία έξι χρόνια.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η απονομή στη ΜΕΤΑδραση του Αθρωπιστικού Βραβείου Conrad N. Hilton τον Οκτώβριο του 2019, εκτός από μία παγκόσμια διάκριση, μας έδωσε την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε επιτέλους το όραμά μας και ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα, να παρέχουμε υπηρεσίες τηλεδιερμηνείας στα νοσοκομεία, στηρίζοντας το έργο που επιτελεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» δήλωσε η Πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης κυρία Λώρα Παππά.

Η ΜΕΤΑδραση, έχοντας πολυετή εμπειρία στη διερμηνεία διαθέτει μία ομάδα 350 διερμηνέων σε 43 γλώσσες και διαλέκτους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από το 2018, έχει προσφέρει υπηρεσίες διερμηνείας σε νοσοκομεία και φορείς υγείας με επωφελούμενους περισσότερους από 72.000 ασθενείς.

Related posts

Έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Παναγιά Σκιαδενή

admin

Κινητοποίηση για την Υγεία την Πέμπτη 6 Απριλίου

admin

Η Ικαρία, το “νησί των αθανάτων” ανάμεσα στις προτάσεις του National Geographic Traveler για το 2023

admin

Αντιδράσεις για την κοπή δέντρων στην είσοδο του Ηραίου

admin

Το ΣΔΕ Καρλοβάσου στο οινοποιείο Βακάκη

admin

Το ΕΚ Σάμου για το εργατικό ατύχημα στο Βαθύ

admin

Προβλήματα στο αεροδρόμιο της Σάμου λόγω χαμηλής νέφωσης

admin

ΕΤΕΜ: Η σημερινή δοκιμαστική προσέγγιση του “Dodekanisos Express” ήταν η αρχή για την ανάπτυξη του τόπου μας

admin

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές εγγραφές συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε ο 6ος Ημιμαραθώνιος «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin