21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Περιφερειακά

Με “εντέλλεσθε” απαντά η ΠΕ Σαμου στον εργολάβο για την τεράστια & αδικαιολόγητη καθυστέρηση του έργου στα Αυλάκια

Την επιμήκυνση των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης των έργων κατά 6 μήνες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία που έδωσε ο σχετικός νόμος του κράτους, έκανε χρήση ο ανάδοχος εργολάβος που υλοποιεί τις εργασίες στη περιοχή Αυλάκια. Αυτό ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου για το θέμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης.

Ο κ. Πανουράκης έκανε λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ενώ πάρα τις διαβεβαιώσεις του εργολάβου ότι θα τελειώσει τις εργασίες και θα δοθεί προς χρήση και η δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα, με τον κόσμο δικαιολογημένα να διαμαρτύρεται .

Ο ανάδοχος έχει λάβει επίσης εντολή με σύνταξη μελέτης να συμπτυχθούν τα φανάρια που υπάρχουν στη περιοχή και να μειωθεί ο χρόνος αναμονής κατά το ήμισύ τουλάχιστον.

«Να κόψει το κεφάλι του και να το τελειώσει, είναι υποχρεωμένος. Δεν μπορεί να μας εμπαίζει ο συγκεκριμένος εργολάβος, δεν το επιτρέπω » είπε εμφανώς αγανακτισμένος ο κ. Πανουράκης.

Ο εργολάβος από την πλευρά του, επικαλέστηκε με φωτογραφίες την επικινδυνότητά του έργου με τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Σάμου να απαντούν με εντέλλεσθε έως 21 Μαΐου 2023 να παραδώσει το έργο, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος .

«Έχουμε κάνει τα πάντα, είναι η νομοθεσία πολλές φορές που σου δένει τα χέρια. Τελειώνουν τα ψέματά, δεν το ανέχεται πλέον ο κόσμος ούτε και εγώ» σημείωσε κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης.

Στο σημείο είχε προκληθεί μεγάλη κατολίσθηση του βουνού μετά τον φονικό σεισμό στη Σάμο. Μέχρι τώρα οι οδηγοί κινούνται μόνο σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ενώ η ρύθμιση της κυκλοφορίας γίνεται με φωτεινούς σηματοδότες.

Related posts

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης

admin

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

admin