26.7 C
Σάμος
25/06/2024
Σαμιακά

Με επιτυχία η εκπαιδευτική ημερίδα από το ΔΙΕΚ Σάμου

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Θεματικός Τουρισμός-προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης στη Σάμο» από το ΔΙΕΚ Σάμου.

Η εκπαιδευτική ημερίδα έδωσε την ευκαιρία στους καταρτιζόμενους να εμπλουτίσουν  τις γνώσεις τους ακούγοντας  επαγγελματίες του τουρισμού να μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρίες.

Η ημερίδα ξεκίνησε με την ομιλία του διευθυντή του ΔΙΕΚ Σάμου κ. Νικόλαο Τριανταφύλλου, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά  τα θέματα που επρόκειτο να παρουσιαστούν κάνοντας αναφορά για τα σημαντικά αποτελέσματα της έρευνας «Καινοτόμες-Εναλλακτικές τουριστικές προτάσεις στο νησί της Σάμου» που έγινε από το ΔΙΕΚ σε νέους του νησιού και πως αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν περαιτέρω στο μέλλον.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου κ. Κωνσταντίνος Κυριαζής  παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα στοιχεία για τον γενικό τουρισμό στη Σάμο και κατέθεσε προτάσεις όσον αφορά την αναβάθμιση του τουρισμού.

Δεύτερος ομιλητής ήταν ο π.Αμφιλόχιος ο οποίος αναφέρθηκε στην δυνατότητα εξέλιξης του θρησκευτικού τουρισμού γενικά αλλά και στη Σάμο. Ακολούθησε ο εκπρόσωπος των  Τουριστικών Πρακτόρων Σάμου κ. Γιώργος Χατζημιχάλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο μαζικό τουρισμό και την σχετική πορεία της Σάμου διαχρονικά.

Ομιλία έκανε και ο Executive Chef και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ.Ευάγγελος Μπιλιμπάς,ο οποίος ανέλυσε τις πτυχές του γαστρονομικού τουρισμού.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτής Καταδύσεων, κ. Αλέξανδρος Μαλαγάρης, ο οποίος παρουσίασε την έως τώρα πορεία στο νησί και τα οφέλη που μπορεί να έχει το νησί από τον καταδυτικό τουρισμό στο μέλλον.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Χαρτογράφος κ.Στέφανος Ψημένος, ο οποίος μίλησε για τον περιπατητικό τουρισμό και την σημασία σηματοδότησης των μονοπατιών.  Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο κ.Γιώργος Ματθαίου παρουσιάζοντας διάφορες θεματικές μορφές τουρισμού (όπως ο οινοτουρισμός , ο αγροτουρισμός,ο αθλητικός τουρισμός) ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τι προσελκύει τον επίδοξο επισκέπτη.

Μετέπειτα παρουσιάσθηκαν επίσης τα αποτελέσματα έρευνας, στην οποία συμμετείχαν νέοι της περιοχής καταθέτοντας τις απόψεις τους για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που θα ήθελαν να έχουν στο νησί μας. Την διεξαγωγή, αλλά και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της σχετικής έρευνας ανέλαβε το τμήμα της ειδικότητας” Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας” και η εκπαιδεύτρια κα Πανταζίδου Χριστίνα.

Την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της σχετικής έρευνας ανέλαβε το τμήμα της ειδικότητας” Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας”.

Η εκπαιδευτική ημερίδα ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο του Αναλυτή κ. Κωνσταντίνου Παζάλου ο οποίος ανάλυσε και επεσήμανε πτυχές τις έρευνας ενώ έκανε προτάσεις προς διερεύνηση και αξιοποίηση στο μέλλον.

Τα  νόστιμα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση ετοιμάστηκαν από καταρτιζόμενους  της ειδικότητας Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής ενώ την δημοσιογραφική κάλυψη ανέλαβε το τμήμα Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ του ΔΙΕΚ Σάμου.

Το ΙΕΚ ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλλαν στην διοργάνωση της επιτυχημένης αυτής εκπαιδευτικής ημερίδας καθώς και την διεύθυνση του ξενοδοχείου ‘Samos’ για την παραχώρηση της αίθουσας.

 

Related posts

Δράση καθαρισμού της Πλατείας Πυθαγόρα

admin

Fabio Giardina για ΜΕΘ Γ.Ν Σάμου: Αναμένουμε έμπρακτες και άμεσες κινήσεις, όχι καθησυχαστικά παραμύθια    

admin

Απίστευτος ο Απόστολος Χρήστου με ρίζες από τη Χώρα Σάμου κατέκτησε και πάλι το χρυσό στα 50 μέτρα ύπτιο !

admin

Τα Τρόπαια του Ολυμπιακού στη Σάμο

admin

Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Ονομαστήρια του Ποιμενάρχου μας

admin

Εκπτωτικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους

admin

Διάσωση Σουηδών τουριστών στον Κέρκη

admin

Έντονη διαμαρτυρία του Μητροπολίτη Σάμου προς τον Υπουργό Υγείας

admin

Η Ε.Ν.Ι.Σ για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

admin