Connect with us

Πολιτικά

Με επιτυχία η κεντρική εκδήλωση του υποψήφιου βουλευτή ΝΔ Χριστόδουλου Στεφανάδη

Published

on

Παρουσία πλήθους κόσμου και φίλων, πραγματοποιήθηκε απόψε η κεντρική ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλου Στεφανάδη ,στο Αμφιθέατρο Περιεφερειακής Ενότητας Σάμου.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα, δεν παρέστη ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στεφανάδη, προλόγισε ο πρώην ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάμου, Γιάννης Χατζηκωνσταντής.

Για τον παγκοσμίου φήμης καθηγητή καρδιολογίας και υποψηφίου βουλευτή με τη ΝΔ στο νομό Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη, μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του,με αναφορά στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

“Η Σάμος είναι ένας ευλογημένος τόπος που προσπαθούν να τον κάνουν αποθήκη ψυχών.

Οι Έλληνες ξέρουν από προσφυγιά, αλλά αυτό που γίνεται σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την προσφυγιά και την μετανάστευση.

Γίνεται παράνομη διακίνηση που χρηματοδοτούνται από παράνομα κυκλώματα”.

Ο κ. Σαμαράς εξήρε την υποψηφιότητα του κ. Στεφανάδη, υποστηρίζοντας ότι του στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια και στα εύκολα και στα δύσκολα.

” Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης είναι ένας πανάξιος άνθρωπος που ξεκίνησε μαθητής από την Ικαρία και έφτασε στα ανώτερα επίπεδα των επιστημονικών διακρίσεων παγκοσμίως. Ένας ξεχωριστός άνθρωπος που ποτέ δεν ξέχασε την ιδιαίτερη πατρίδα του, ένας εξαιρετικός γιατρός, ένας εξαιρετικός ερευνητής – επιστήμονας, πανεπιστημιακός διεθνούς κύρους… ένας φίλος που διακριτικά βρέθηκε δίπλα μου και με στήριξε και στα εύκολα και στα δύσκολα. Δεν έχει ανάγκη την πολιτική ο Χριστόδουλος. Η πολιτική όμως έχει ανάγκη να βρίσκει τους πιο αξίους και προσωπικά τόσα χρόνια που βρίσκομαι στο μέτωπο της μαχόμενης πολιτικής ελάχιστες φορές είδα επιστήμονες τέτοιας ακτινοβολίας, να νοιάζονται και να υπηρετούν με τόση ανιδιοτέλεια την πολιτική ζωή του τόπου».” είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Στεφανάδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας εμφάνιση στους εξής άξονες για τη Σάμο.

Άμεση αποσυμφόρηση του κέντρου φιλοξενίας και δημιουργία κλειστού κέντρου ταχείας ταυτοποίησης και διακίνησης.

Δεν θα δημιουργηθεί νέο κέντρο φιλοξενίας σε κανένα σημείο του νησιού.

Επίλυση του χωροταξικού προβλήματος που λιμνάζει και καθυστερεί την τουριστική και εμπορική ανάπτυξη του νησιού.

Άμεση αναβάθμιση και στελέχωση των δομών υγείας του νησιού που έχουν υποβαθμιστεί σε επικίνδυνο επίπεδο για την υγεία των κατοίκων.

Βελτίωση των θαλάσσιων και αεροπορικών συγκοινωνιών με επακόλουθη ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης.

Επέκταση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με προσθήκη θετικών και θεωρητικών σχολών.

Τέλος, εξήγγειλε την δημιουργία ερευνητικού Ινστιτούτου για τη μελέτη της μακροζωίας στη Σάμο, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα γίνει διεθνής προβολή της γης του Πυθαγόρα, που πρώτος περιέγραψε τη μεσογειακή δίαιτα πριν από 2.500 χρόνια

Comments

comments

Πολιτικά

Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής η Χριστιάνα Καλογήρου

Published

on

By

Μετά τα 28 στελέχη που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, η Kυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα 24 νέους Γενικούς Γραμματείς οι οποίοι θα αναλάβουν και αυτοί άμεσα τα καθήκοντά τους.

Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής ορίστηκε η Χριστιάνα Καλογήρου.

Η Χριστιάνα Καλογήρου είναι οικονομολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου.

Για περισσότερα από 20 χρόνια έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης, ως διευθυντικό στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων στους τομείς οργάνωσης, ανάπτυξης και οικονομικής διαχείρισης.

Έχει εκπονήσει μελέτες και επιστημονικές εργασίες στον τομέα της οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Το 2004 εκλέχθηκε βουλευτής του νομού Λέσβου. Το 2012 τοποθετήθηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Το 2014 εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Η ΔΗΜ.ΤΟ Αν.Σάμου συγχαίρει τον Ειδικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Μάνο Λογοθέτη

Published

on

By

Η ΔΗΜ.ΤΟ Ανατολικής Σάμου συγχαίρει τον Μάνο Λογοθέτη για τον ορισμό του στην θέση του Ειδικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η επιλογή του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού της Χώρας   στο πρόσωπο του Μάνου αποτελεί τιμή για το νησί μας και ταυτόχρονα μας  δίνει ελπίδες για την λύση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος που ταλανίζει όχι μόνο την Σάμο μας αλλά και ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο.

Μάνο καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα!

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

H Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σάμου αποχαιρετά τη Καίτη Κοκκώνη

Published

on

By

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τη συντρόφισσα Καίτη Κοκκώνη”

Πρόωρα έφυγε από τη ζωή στην Αθήνα μετά από τρίχρονη μάχη με την ασθένειά της το Σάββατο η σ. Καίτη Κοκκώνη.

Θεολόγος εκπαιδευτικός δίδαξε στα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης με ευρύτητα πνεύματος και σεβασμό στο αντικείμενό της και με βαθιά αγάπη και αφοσίωση στους μαθητές της.

Πιστή στα ιδανικά και τις αξίες της αριστεράς υπηρέτησε τα κοινά από τις θέσεις της Δημοτικής Συμβούλου στο Δήμο Μαραθοκάμπου από το 2003 μέχρι το 2010, του Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας του ίδιου Δήμου και του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου του Όρμου Μαραθοκάμπου. Παράλληλα υπήρξε και μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου.

Αλληλέγγυα στου αδύναμους και διεκδικητική στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων ήταν πάντα παρούσα σε όποια δράση αφορούσε την ανθρώπινη δοκιμασία.

Στο σύντροφο της ζωής και τα παιδιά της εκφράζουμε τη λύπη μας για την απώλειά τους και την υπόσχεση ότι οι ιδέες και η ζωή της θα είναι παρακαταθήκη σε όλους μας.

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017