23.9 C
Σάμος
24/04/2024
Δήμος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα με τίτλο: “ Παιδική Κακοποίηση: Ενημερώνομαι – Προστατεύω – Αντιμετωπίζω”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου η επιστημονική ημερίδα με τίτλο: “ Παιδική Κακοποίηση: Ενημερώνομαι – Προστατεύω – Αντιμετωπίζω ”, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σε συνεργασία με το Μητέρα .
Καταξιωμένοι επιστήμονες από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης , το CSI Institute και το ΚΕ.Φ.ΙΑΠ, κατέθεσαν την επιστημονική τους γνώση και εμπειρία και ανέδειξαν τους τρόπους ανίχνευσης, πρόληψης και διαχείρισης του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης καθώς και τους κινδύνους από τη λανθασμένη χρήση του Διαδικτύου. Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου, οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις που έθεσαν οι συμμετέχοντες.
Στο τέλος της Ημερίδας , ο κος Σφακιανάκης Μανώλης, αντιστράτηγος ε.α της ΕΛΛΑΣ και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια, ανακοίνωσε αποκλειστικά για τους Δημότες της Ανατολικής Σάμου τη δωρεάν συμμετοχή στη Ψηφιακή Ακαδημία για Γονείς και Παιδιά, με τη συμπλήρωση των παρακάτω Φορμών Εγγραφής.
Στόχος η επιμόρφωση των γονέων σε ζητήματα διαδικτύου και ασφαλούς πλοήγησης
https://www.csii.gr/psifiaki-akadimia-parent-edition/ και για τους μαθητές η ενθάρρυνση της δημιουργικής και εκπαιδευτικής ενασχόλησής τους με τον κόσμο του Διαδικτύου.
Στη συνέχεια ο κος Κελάρης Βασίλης, Μαιευτήρας -Γυναικολόγος και Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ και σε συνεργασία με το Be-Live ανακοίνωσε δωρεάν συμβουλευτική για την παιδική και εφηβική Γυναικολογία, με τη συμπλήρωση σχετικής φόρμας η οποία θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες.
Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα συνεχίσει με παρόμοιες ημερίδες και δράσεις για κοινωνικά θέματα με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών.

Related posts

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin