18.9 C
Σάμος
25/04/2024
Σαμιακά

Με κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκε η Απόδοσις της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιστορική Ιερά Μονή των «πέντε οσπητίων» – Μεγάλης Παναγίας

Με κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκε η Απόδοσις της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιστορική Ιερά Μονή των «πέντε οσπητίων» – Μεγάλης Παναγίας (1586).

Την Παραμονή τελέστηκε υπαίθριος πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Ευσεβίου, εψάλλισαν τα Εγκώμια της Παναγίας και έγινε η περιφορά του Επιταφίου της πέριξ του Καθολικού. Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε όλους «να στρέψουμε προς την Παναγία μας τις παρακλήσεις και τις προσευχές μας ώστε με την παντοδύναμη μεσιτεία της να ελκύσει το Θεϊκό έλεος του Υιού της και στην δική μας αμαρτωλή ζωή και να μας οδηγήσει με ασφάλεια στο δρόμο της σωτηρίας και της αγιότητος».

Την Κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία Ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας ο οποίος και τόνισε «Το Ζωντανό παράδειγμα της πνευματικής ζωής της Θεοτόκου παρουσιάζετε σήμερα ενώπιόν μας για μίμηση. Καλούμαστε να αποτινάξουμε την πνευματική ραθυμία και μέσα στον αγιασμένο χώρο της Εκκλησίας να εργασθούμε με πολλή προθυμία για την ελευθερία από τα αμαρτωλά πάθη, την κατάκτηση των θεοειδών αρετών και την ενοίκηση της Θ. Χάριτος στην Καρδιά μας».

Πλήθη Χριστιανών μετείχαν σ΄αυτήν την πνευματική ευκαιρία αλλά και χάρηκαν για τις εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των τοιχογραφιών του Καθολικού και την Παρουσία του Νέου Ηγουμένου και της συνοδείας αυτού.

Related posts

Αντιδράσεις για την απόφαση του Γηροκομείου Σάμου να αδειάσει το δωμάτιο διαμονής διασωστών του ΕΚΑΒ

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin