14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

Με λαμπρότητα τα Νησιά της Σάμου της Ικαρίας και των Φούρνων τίμησαν τον Άγιο των θαλασσών Άγιο Νικόλαο

Με λαμπρότητα τα Νησιά της Σάμου της Ικαρίας και των Φούρνων τίμησαν τον Άγιο των θαλασσών Άγιο Νικόλαο στους:

35 Ιερούς Ναούς στη Σάμο εξ αυτών 8 Ενοριακούς και 27 Παρεκκλήσια και Εξωκκλήσια.

18 Ιερούς Ναούς στην Ικαρία εξ αυτών 5 Ενοριακούς και 13 Παρεκκλήσια και Εξωκκλήσια.

1 Ιερού Ναού στους Φούρνους και 1 Εξωκκλησίου στη Θύμαινα.

 Την παραμονή της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε και ομίλησε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Όρμου Μαραθοκάμπου. Στη συνέχεια χοροστάτησε και ομίλησε σε Παρεκκλήσιο κοντά στον τραυματισμένο από το σεισμό Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου του χωρίου Κουμεϊκων και ακολούθως χοροστάτησεκαι ομίλησε λόγω του πληγέντος εκ του σεισμού Μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Όρμου της πόλεως Καρλοβασίων  στο Πνευματικό του Κέντρο και προέστη της λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος του Αγίου. Παρέστησαν Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλεως των Καρλοβασίων, πλήθος λαού, καθώς και η Φιλαρμονική Καρλοβάσου όπου συνόδευσε την Ιερά Λιτάνευση.

Την κυριώνυμη ημέρα χοροστάτησε του Όρθρου, Λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βαθέος Σάμου. Χειροτόνησε εις διάκονον τον Ανάργυρο Δεσποίνη έγγαμο και απόφοιτο της Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής. Τέλεσε επίσημη Δοξολογία  του Προστάτου του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος Αγίου Νικολάου. Ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος όπου την συνόδευσαν η Φιλαρμονική του Στρατού, Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του Νησιού μας και πλήθος Λαού.

Συνεχάρη το αξιόμαχο Πολεμικό μας Ναυτικό το οποίο με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος παραμένουν άγρυπνοι φρουροί της γαλάζιας θάλασσας του Αιγαίου κρατώντας τα Ελληνικά πηδάλια των πολεμικών μας πλοίων με τα στιβαρά χέρια τους σε όλους τους καιρούς. Ευχήθηκε δε ο Άγιος Νικόλαος ο φύλακας και φρουρός τους να χαρίζει σε όλους υγεία και δύναμη, να τους προστατεύει και σκέπει. Να είναι καλοτάξιδοι και πάντα με νίκες.

Το απόγευμα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε του Μεθεόρτου Εσπερινού υπαιθρίως έμπροσθεν του πληγέντος από το σεισμό Υπερμεγέθους Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου και ομίλησε επίκαιρα.

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin