16.9 C
Σάμος
25/04/2024
Πολιτιστικά

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψαν στη Σάμο οι συμμετέχοντες της κρουαζιέρας αναψυχής & πολιτισμού που διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

«Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψαν στη Σάμο οι συμμετέχοντες της κρουαζιέρας αναψυχής & πολιτισμού που διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ το τριήμερο της Πρωτομαγιάς».
Σε μια ακόμα καινοτομία προχώρησε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ με τη διοργάνωση μιας μαγευτικής 3ήμερης κρουαζιέρας στο Αιγαίο την Πρωτομαγιά (Σάββατο 29/4 με Τρίτη 2/5) με το κρουαζιερόπλοιο Olympia της εταιρείας Celestyal Cruises, σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Gassi Holidays.

Οι 67 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία πέρα από την αναψυχή και τη διασκέδαση να ζήσουν μοναδικές στιγμές παράδοσης και πολιτισμού τόσο μέσα στο κρουαζιερόπλοιο όσο και στα νησιά που επισκέφθηκαν.

Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε από το Πυθαγόρειο της Σάμου για το Κουσάντασι το πρωί του Σαββάτου 29/4 με το Σαμιώτικο τουριστικό καραβάκι ‘Έφεσος’. Μετά την επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο Olympia πραγματοποιήθηκαν στάσεις στην Πάτμο, το Ηράκλειο της Κρήτης, τη Σαντορίνη, το Λαύριο και τη Μύκονο. Επιστρέφοντας τα ξημερώματα της Τρίτης 2/5 στο Κουσάντασι η επιστροφή έγινε στη Σάμο και πάλι με το πλοίο ‘Έφεσος’.

Στο νησί της Πάτμου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ συνάντησαν επίσης το φίλο και συνεργάτη μουσικό Μιχάλη Ελένη.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης πέρα από τη ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού και την περιήγηση στην πόλη, συνάντησαν τις δύο Σαμιώτισσες χορεύτριες του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ Βαγγελιώ και Δέσποινα Ορφανίδη, καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σαμιωτιών-Ικαριωτών-Φουρνιωτών Κρήτης κ. Δημήτρη Βακιντή που κατάγεται από τη Σάμο, ο οποίος προσέφερε τα παραδοσιακά Κρητικά καλτσούνια.

Στη Σαντορίνη οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στα εντυπωσιακά σοκάκια του νησιού, ενώ απόλαυσαν τόσο τη μοναδική θέα, όσο και το διάσημο ηλιοβασίλεμα.

Στο Λαύριο γνώρισαν την πόλη σε μια ξεκούραστη περιήγηση, ενώ στη Μύκονο πέρα από τον περίπατο στα διάσημα σοκάκια, συνάντησαν φίλους αγαπημένους καθώς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου από τον Πολιτιστικό Παραδοσιακό Χορευτικό Σύλλογο Μυκόνου ‘Οι Ανεμόμυλοι’ με τον οποίο ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ διατηρεί αδελφικούς δεσμούς.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσαν οι δεκάδες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν τα μέλη της κρουαζιέρας εντός του πλοίου, ενώ ιστορική ήταν η στιγμή όπου στο κατάμεστο θέατρο του Olympia Celestyal οι χορευτές και ο χοροδιδάσκαλος του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ παρουσίασαν χορούς της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε εν πλω.

Δεν υπάρχουν λόγια για την ποικιλία των φαγητών και την ευγένεια του προσωπικού του πλοίου, ενώ πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην κ. Σούλα Βαξεβάνη η οποία ως αρχηγός του γκρουπ από το γραφείο Gassi Holidays ήταν πάντα δίπλα στους συμμετέχοντες παρέχοντας τις υπηρεσίες της, κάνοντας έτσι το ταξίδι περισσότερο απολαυστικό και εύκολο.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ ευχαριστεί το Σαμιώτικο πλοίο ‘Έφεσος’ για τη διευκόλυνση να πραγματοποιηθεί αποκλειστικό δρομολόγιο στην Τουρκία ώστε να μετακινηθεί η αποστολή.

Ευχαριστεί το τουριστικό γραφείο Gassi Holidays για την άψογη οργάνωση της κρουαζιέρας και ιδιαίτερα την κα Σούλα Βαξεβάνη για την καθοδήγηση της. Επίσης ευχαριστεί την κα Βάσω από το κρουαζιερόπλοιο που ήταν πάντα δίπλα στο γκρουπ.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στην κρουαζιέρα για την άριστη συνεργασία τους. Ιδιαίτερα ευχαριστεί την πρόεδρο Λίτσα Μαρκουλή, τον χοροδιδάσκαλο Μάκη Ευαγγέλου και την έφορο εκδηλώσεων Μαρία Παρουσίνα για το συντονισμό του γκρουπ.

Ευχή όλων είναι στο άμεσο μέλλον να επαναληφθεί ένα τόσο ξεχωριστό, εντυπωσιακό και απολαυστικό ταξίδι με κρουαζιερόπλοιο.

Εκ του Δ.Σ.

του Χορευτικού Ομίλου Σάμου

 

Related posts

Ετήσια παράσταση Ακαδημιών Ρυθμικής Γυμναστικής του Ιωνικού: Ένα μαγευτικό θέαμα γεμάτο λάμψη και συγκίνηση

admin

Το «Πυθαγόρειο» Λύκειο Σάμου παρουσιάζει το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα»

admin

Nigel McGilchrist: Ο άνθρωπος που φέρνει τον Πυθαγόρα και τη Σάμο στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο

admin

Πασχαλινό τραπέζι στο χωριό: Οι Σύλλογοι της Υδρούσσας ενώνουν τις δυνάμεις τους

admin

Πασχαλινό Πάρτι στον Πύργο Σάμου από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

admin

Αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό Γιάννη Φέρτη: Μια ζωή στο θέατρο, κινηματογράφο & τηλεόραση

admin

«Βόλτα με τον Κίμωνα στην Σάμο» – Βιβλιοπαρουσίαση στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

admin

Γιορτή πορτοκαλιού στους Μύλους Σάμου

admin

Θεατρική Ομάδα Σάμου – Πρεμιέρα για το «Elizadeth»

admin