19.9 C
Σάμος
25/04/2024
Περιφερειακά

Με υπογραφή Μουτζούρη ξεκινά η Παράκαμψη Πυθαγορείου – Χώρας αξίας 12.448.430 €

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπέγραψε σήμερα 30.09.2022 την σύμβαση κατασκευής του οδικού άξονα «ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ – ΧΩΡΑΣ Ν. ΣΑΜΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 12.448.430,02 ευρώ μετά την έκπτωση και πλέον ΦΠΑ. Ανάδοχος εταιρία είναι η ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα στο Βόρειο Αιγαίου και το μεγαλύτερο στην Σάμο, το οποίο με την ολοκλήρωση του θα συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού στην Ανατολική Σάμο και θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης συνολικά της νήσου.

Ο Περιφερειάρχης αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί σήμερα μπαίνει η σφραγίδα της Περιφερειακής Αρχής σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα πνοής που υλοποιείται όχι στην Σάμο αλλά σε όλο το Βόρειο Αιγαίο. Η παράκαμψη του Πυθαγόρειου θα δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και θα βοηθήσει τα μέγιστα στην προσέλκυση επισκεπτών και όχι μόνο. Οι υποδομές και η ύπαρξη σύγχρονων οδικών αξόνων στις νήσους αποτελούν προϋπόθεση ανάπτυξης και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε ως Περιφερειακή Αρχή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη, τους συνεργάτες του και όλους όσοι με την επιμονή τους και τις προσπάθειες που κατέβαλαν έφτασαν στην σημερινή ημέρα χαράς για την Σάμο».

Τι περιλαμβάνει το έργο

Η αρχή του βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Βαθύ – Πυθαγορείου, βορείως του οικισμού Καρμπόβολου και το πέρας του βρίσκεται πλησίον του αεροδρομίου. Το δεύτερο τμήμα του έργου αφορά στην παράκαμψη τού οικισμού της Χώρας. Κινείται νότια του οικισμού της Χώρας, συνδέοντας τον άξονα Πυθαγόρειο – Χώρα με τον άξονα Χώρα – Πύργος. Το συνολικό μήκος του δρόμου είναι 2.782 μ..

Εν συνεχεία, η οδός συνδέει τον άξονα Μυτιληνιοί – Χώρα με την παράκαμψη Πυθαγορείου, παρακάμπτοντας τον οικισμό της χώρας από βορειοανατολικά. Κατατάσσεται στην κατηγορία οδών ΑΙV και το συνολικό μήκος του δρόμου είναι 1.434 μ.. Τέλος, η οδός Ηραίου συνδέει τον κόμβο Ηραίου με τον κόμβο αεροδρομίου (μήκους 680 μ.) και βελτιώνει υφιστάμενη επαρχιακή οδό.

Related posts

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στις 30/04/2024

admin

Προώθηση Ικαριώτικων προϊόντων: Στόχος της επίσκεψης Νύκτα

admin

Συνέντευξη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε φοιτητές δημοσιογραφίας από τη Γερμανία για το μεταναστευτικό ζήτημα

admin

H Π.Β. Αιγαίου για Παγκόσμια Ημέρα της Γης

admin

250 προσκεκλημένοι στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου για την προβολή των νήσων του Βορείου Αιγαίου

admin

Visa για Τούρκους: Η Κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα της Περιφέρειας, δηλώνει ο Μητσοτάκης

admin

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει τον τομέα υγείας: Ο Μιχαήλ Καραβασίλης, ο νέος άμισθος σύμβουλος

admin

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin