21.7 C
Σάμος
18/05/2024
Σαμιακά

Μηνυτήρια αναφορά από το Δήμο Δυτικής Σάμου για Κολυμβητήριο και Βιολογικό Μαραθοκάμπου

Στα άκρα φαίνονται να οδηγούνται οι σχέσεις των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, καθώς η καθυστέρηση στη ολοκλήρωση και παράδοση δυο μεγάλων έργων στον Δήμο Δυτικής Σάμου και η προσφυγή στη δικαιοσύνη, έδωσε την ευκαιρία στον δήμαρχο Γιώργο Στάντζο, να δημοσιοποιήσει την εξέλιξη αυτή στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Σάμου αποφάσισε κατά πλειοψηφία στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες προσώπων τα οποία παραβαίνοντας την υποχρέωση να ενεργήσουν σύμφωνα με το νόμο προκειμένου να εκτελεστούν και να ολοκληρωθούν τα έργα, εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στον Κάμπο Μαραθοκάμπου και η κατασκευή Ανοικτού κολυμβητηρίου στο Καρλόβασι και εν συνεχεία να παραδοθούν στο δήμο Δυτικής Σάμου.

«Δεσμεύομαι ότι θα υπερασπιστώ στα πλαίσια του νόμου, ως οφείλω, τα συμφέροντα του δήμου», ανέφερε χαρακτηριστικά με ανάρτηση στο Facebook ο δήμαρχος Γ.Στάντζος.

H ανάρτηση του Γ. Στάντζου:

Καλημέρα .

Λυπάμαι πραγματικά που γράφω αυτές τις λέξεις. Συνάδελφοι της πλειοψηφίας του δήμου Δυτικής Σάμου με απόφαση τους, στρέφονται εναντίον του δήμου μας δικαστικά για να επιλυθούν “διαφορές” και να αποδοθούν ευθύνες , λέει, σε έργα “νεκρά” ή τελειωμένα προ της διάσπασης, που ανήκουν στο γειτονικό μας δήμο, πάνω στο ίδιο νησί.

Την Σάμο.

Την Σάμο που” μοιράζει” τη φτώχεια της και τις πληγές από τις δοκιμασίες της.

Θα “μοιράσει” και το μέλλον της;

Πρακτικές που διχάζουν, πρωτόγνωρες αυτοδιοικητικά, πολιτικά και δημοκρατικά ανεπίτρεπτες τουλάχιστον. Δεν γνωρίζω εάν τα κίνητρα όλων αυτών είναι πολιτικά, κομματικά, προσωπικά ή άλλα, πάντως με αυτό τον τρόπο ούτε τα έργα τελειώνουν ούτε λειτουργούν.

Χθες ενημέρωσα, ως όφειλα, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλοι μαζί, στελέχη και αιρετοί του δήμου, για το καλό όλου του νησιού. Εξάλλου δεν απαιτήσαμε εμείς τη διάσπαση των δήμων.

Δεσμεύομαι ότι θα υπερασπιστώ στα πλαίσια του νόμου, ως οφείλω, τα συμφέροντα του δήμου και από πίστη την ενότητα της κοινωνίας ολόκληρης της αγαπημένης μας Σάμου.

Καλό μήνα.

Ακολουθεί η απόφαση της Οικονομικής επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου με βάση την οποία έγινε η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, όπως είναι αναρτημένη στη Διαύγεια.Οικ.-Επιτροπή-ΔΔΣ

Related posts

Θέσεις εργασίας στο Fito Aqua Bleu Resort: Front Office Agent & Καμαριέρα

admin

Πρόγραμμα του 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών Π.Ε Σάμου 2024

admin

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην Παραλιακή

admin

Εργαστήριο διαβούλευσης για τον σχεδιασμό Masterplan πολιτισμού και πολιτιστικής ταυτότητας (brand) της Σάμου

admin

Κοκκάρι: Η Κοινότητα απαιτεί συμμόρφωση με τις ισχύουσες διατάξεις για τους κοινοχρήστους χώρους

admin

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών και του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου

admin

Ιερά Πανήγυρις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άνω Αγ. Κωνσταντίνο Σάμου

admin

Επίτιμος δημότης Κομοτηνής ο Καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης

admin

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σάμου – Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 21 Μαΐου

admin