13.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Μηνυτήρια αναφορά από το Δήμο Δυτικής Σάμου για Κολυμβητήριο και Βιολογικό Μαραθοκάμπου

Στα άκρα φαίνονται να οδηγούνται οι σχέσεις των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, καθώς η καθυστέρηση στη ολοκλήρωση και παράδοση δυο μεγάλων έργων στον Δήμο Δυτικής Σάμου και η προσφυγή στη δικαιοσύνη, έδωσε την ευκαιρία στον δήμαρχο Γιώργο Στάντζο, να δημοσιοποιήσει την εξέλιξη αυτή στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Σάμου αποφάσισε κατά πλειοψηφία στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες προσώπων τα οποία παραβαίνοντας την υποχρέωση να ενεργήσουν σύμφωνα με το νόμο προκειμένου να εκτελεστούν και να ολοκληρωθούν τα έργα, εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στον Κάμπο Μαραθοκάμπου και η κατασκευή Ανοικτού κολυμβητηρίου στο Καρλόβασι και εν συνεχεία να παραδοθούν στο δήμο Δυτικής Σάμου.

«Δεσμεύομαι ότι θα υπερασπιστώ στα πλαίσια του νόμου, ως οφείλω, τα συμφέροντα του δήμου», ανέφερε χαρακτηριστικά με ανάρτηση στο Facebook ο δήμαρχος Γ.Στάντζος.

H ανάρτηση του Γ. Στάντζου:

Καλημέρα .

Λυπάμαι πραγματικά που γράφω αυτές τις λέξεις. Συνάδελφοι της πλειοψηφίας του δήμου Δυτικής Σάμου με απόφαση τους, στρέφονται εναντίον του δήμου μας δικαστικά για να επιλυθούν “διαφορές” και να αποδοθούν ευθύνες , λέει, σε έργα “νεκρά” ή τελειωμένα προ της διάσπασης, που ανήκουν στο γειτονικό μας δήμο, πάνω στο ίδιο νησί.

Την Σάμο.

Την Σάμο που” μοιράζει” τη φτώχεια της και τις πληγές από τις δοκιμασίες της.

Θα “μοιράσει” και το μέλλον της;

Πρακτικές που διχάζουν, πρωτόγνωρες αυτοδιοικητικά, πολιτικά και δημοκρατικά ανεπίτρεπτες τουλάχιστον. Δεν γνωρίζω εάν τα κίνητρα όλων αυτών είναι πολιτικά, κομματικά, προσωπικά ή άλλα, πάντως με αυτό τον τρόπο ούτε τα έργα τελειώνουν ούτε λειτουργούν.

Χθες ενημέρωσα, ως όφειλα, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλοι μαζί, στελέχη και αιρετοί του δήμου, για το καλό όλου του νησιού. Εξάλλου δεν απαιτήσαμε εμείς τη διάσπαση των δήμων.

Δεσμεύομαι ότι θα υπερασπιστώ στα πλαίσια του νόμου, ως οφείλω, τα συμφέροντα του δήμου και από πίστη την ενότητα της κοινωνίας ολόκληρης της αγαπημένης μας Σάμου.

Καλό μήνα.

Ακολουθεί η απόφαση της Οικονομικής επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου με βάση την οποία έγινε η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, όπως είναι αναρτημένη στη Διαύγεια.Οικ.-Επιτροπή-ΔΔΣ

Related posts

Πορεία Ειρήνης από ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin