10 C
Σάμος
01/02/2023
Πολιτικά

Ν.Μηταράκης: Η ανακοίνωση του δήμου, επικροτεί το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης προκειμένου να ησυχάσει η Σάμος

«Θέλω να σας πω ότι υπήρχε μία πολύ έντονη φορτισμένη αντιπολίτευση στις δομές στο τελευταίο ένα χρόνο. Το οποίο στα δημοτικά συμβούλια σε όλα τα νησιά υπήρξε μία έντονη αντίδραση ,παρότι όλοι έβλεπαν ότι είχε αλλάξει η κατάσταση . H Αλήθεια είναι, η ανακοίνωση του δήμου, επικροτεί ουσιαστικά το αποτέλεσμα αυτής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης η οποία οδηγεί την Σάμο να ησυχάσει . Νομίζω αυτή είναι η πρώτη φράση της ανακοίνωσης της Δημοτικής Αρχής. Θέλω να πω στους πολίτες της Σαμου , ναι πράγματι η Σάμος θα ησυχάσει και νομίζω ότι με την βοηθεια του θεού του χρόνου τετοια ημέρα δεν θα συζητάμε καν την λέξη μεταναστευτικό στα νησια μας. Γιατί τα νησια μας πρέπει να προχωρήσουν μπροστά. Μείναμε πίσω» δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στο Ράδιο Αρμονία και στον Ιπποκράτη Χατζημανώλη.

Σε δήλωση για τα εγκαίνια του νέου ΚΥΤ προχώρησε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, καθώς και τα μέλη της παράταξής του. Στο σχετικό κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρουν τα εξής:

Στα “εγκαίνια” της δομής στου Ζερβού δε θα συμμετέχουμε γιατί δεν είναι γιορτή, η λειτουργία του άλλωστε αποτελεί από τις διεθνείς εξελίξεις αναγκαίο κακό. Ως δήμος ποτέ δε κλείσαμε τη πόρτα στον ειλικρινή διάλογο και στη συνεργασία, ποτέ δεν αποφύγαμε την ανάληψη ευθύνης. Η μαζική αποσυμφόρηση του νησιού έγινε και οι ροές σχεδόν μηδενίστηκαν. Ο τόπος μας ” ησύχασε” , η κοινωνία μας αισιοδοξεί παρ όλα τα πλήγματα και τις δοκιμασίες που δέχτηκε από το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τον φονικό και καταστροφικό σεισμό. Αυτά δεν έγιναν από μόνα τους.

Η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση τήρησε αυτές τις δεσμεύσεις. Διαφωνούμε κάθετα με το μέγεθος της δομής, όπως με ισχυρή πλειοψηφία έχει αποφασίσει το δημοτικό μας συμβούλιο. Η Ευρώπη με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα οφείλει να διαφυλάσσει πάνω απ όλα τα δικαιώματα των πολιτών της. Σχέδιο, συνεργασίες και αγωνιστικότητα χρειάζεται για να μείνει άδεια η δομή ή έστω με την ελάχιστη δυναμικότητα και χρόνο παραμονής των μεταναστών στο νησί. Αυτός πρέπει να είναι ο εθνικός στόχος κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης.

Στο επικείμενο κλείσιμο του ΚΥΤ της πόλεως Σάμου και την παράδοση του στο δήμο θα πάμε όλοι. Βαδίζουμε στο σωστό δρόμο για το κλείσιμο της «παραγκούπολης» και αναμένουμε από την συντεταγμένη Πολιτεία να προβεί άμεσα στην κατεδάφιση, την αποκάθαρση και την απόδοση της περιοχής στο δήμο και στους ιδιώτες . Το ανοιχτό ΚΥΤ της Σάμου το οποίο έφτασε τους 10.000 διαμένοντες , το ΚΥΤ της ντροπής , της δυστυχίας και της παραβατικότητας, το κληρονομήσαμε, πήραμε εγκαίρως υπεύθυνη και ξεκάθαρη θέση γι αυτό και κλείνει οριστικά.

Σάμος 15/09/2021

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Στάντζος Γ.

Κολλάρος Γ.
Αρβανίτη Β.
Βαλκαμλής Β.
Βογιατζής Κ.
Γαρουφαλής Μ.
Διονυσίου Γ.
Κάιλα Δ.
Καρράς Β.
Κιάσσος Μ.
Κονδύλη Πανουράκη Μ.
Μητσός Μ.
Τσερέ Ζ.

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Ο λαός να πάρει στα χέρια του τη ζωή του και την υπόθεση της δημοκρατίας στη χώρα

admin

ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ- Διαμαρτυρία στον ΔΕΔΔΗΕ για τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

admin

Πρωτοχρονιάτικη κοπή πίτας της Κομματικής Οργάνωσης Βαθιού του ΚΚΕ

admin

ΑΣΕΠ – Απαιτούμε να διορθωθεί άμεσα η αδικία εις βάρος των υποψηφίων της Σάμου

admin

Κατάθεση Αναφορών από τον Α. Μιχαηλίδη για προβλήματα σχολείων σε Σάμο και Ικαρία

admin

Βαρδαρός: «Η συνέντευξη Μητσοτάκη μας επιβεβαίωσε ότι εκείνος κι εμείς ζούμε σε άλλη χώρα»

admin

Μηταράκης από Σόφια: Απαιτείται αυστηρό και αποτελεσματικό πλαίσιο επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ   

admin

Εκδήλωση μνήμης για την ημέρα «Θυσίας του Διασώστη»

admin

Επίσκεψη Βούλτεψη και Μοσκώφ στη Λέσβο: Προστασία των συνόρων και των ανθρώπων 

admin