12.9 C
Σάμος
29/03/2024
Πολιτικά

Μηταράκης: «Η Ελλάδα κάνει αυτό που της αναλογεί – Έφτασε η ώρα να ελέγξει τα σύνορά της η Τουρκία»

Την ανάγκη για αλληλεγγύη και ενότητα στο Μεταναστευτικό, επεσήμανε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης στο πλαίσιο του συνεδρίου MAST MED που διοργανώθηκε στην Αθήνα. 

Ο κ. Μηταράκης στην ομιλία του, μίλησε για την μεταναστευτική κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος της Ουκρανίας, τονίζοντας πως σύσσωμη η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παρέχει προστασία σε όσους χρήζουν του συγκεκριμένου δικαιώματος, ενώ παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία για τη δημιουργία συγκεκριμένων προσφυγικών διαδρομών μέσα από ΕΕ για ασφαλή και ελεγχόμενη διέλευση.  

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, σημείωσε την αποτελεσματική δουλειά που γίνεται στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, παραθέτοντας στοιχεία που καταμαρτυρούν την μείωση των παράνομων αφίξεων. Την ίδια ώρα, ανέφερε την αλλαγή στις προσφυγικές δομές στα νησιά του Αιγαίου και υπερτόνισε τη σημασία της πολιτικής της διαφύλαξης των συνόρων, η οποία, με βάση και τα στοιχεία, είναι εκείνη η οποία σώζει ζωές.  

Όπως είπε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, τα δίκτυα των διακινητών σήμερα αποφασίζουν ποιος εισέρχεται στην Ευρώπη σημειώνοντας πως είναι πλέον καιρός η Ευρωπαϊκή Ένωση συντονισμένα και στο σύνολό της να ζητήσει από την Τουρκία να ελέγξει τα σύνορά της, προκειμένου να προληφθούν οι παράνομες αναχωρήσεις από το έδαφός της και να αναλάβει δράση κατά των λαθροδιακινητών, όπως θα έπρεπε, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να προστατεύει τα σύνορά της σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.  

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Μηταράκης ανέλυσε και τα νέα μέτρα φύλαξης στα σύνορα, υπογραμμίζοντας πως η τεχνολογία αλλά και η αύξηση του προσωπικού φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

 Ο κ. Μηταράκης, επίσης, ανέφερε τις δράσεις του Υπουργείου και της Ελληνικής Κυβέρνησης για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων, η οποία αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα, αναφέροντας  πως αποτελεί σημαντική επένδυση η δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού χώρου προστασίας.  

 Κλείνοντας την ομιλία του, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, σημείωσε πως η μετανάστευση, είναι ένα θέμα το οποίο υπάρχει χρόνια σε όλο τον πλανήτη, ωστόσο το Άσυλο που προσφέρεται θα πρέπει να παρέχεται με ορθό τρόπο, ώστε να μη διαταραχτούν οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, παρέχοντας ωστόσο, τη δυνατότητα ευκαιριών στους μετανάστες. 

Related posts

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

admin

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin