17.2 C
Σάμος
09/12/2022
Πολιτικά

Μηταράκης: «Η Ελλάδα κάνει αυτό που της αναλογεί – Έφτασε η ώρα να ελέγξει τα σύνορά της η Τουρκία»

Την ανάγκη για αλληλεγγύη και ενότητα στο Μεταναστευτικό, επεσήμανε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης στο πλαίσιο του συνεδρίου MAST MED που διοργανώθηκε στην Αθήνα. 

Ο κ. Μηταράκης στην ομιλία του, μίλησε για την μεταναστευτική κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος της Ουκρανίας, τονίζοντας πως σύσσωμη η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παρέχει προστασία σε όσους χρήζουν του συγκεκριμένου δικαιώματος, ενώ παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία για τη δημιουργία συγκεκριμένων προσφυγικών διαδρομών μέσα από ΕΕ για ασφαλή και ελεγχόμενη διέλευση.  

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, σημείωσε την αποτελεσματική δουλειά που γίνεται στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, παραθέτοντας στοιχεία που καταμαρτυρούν την μείωση των παράνομων αφίξεων. Την ίδια ώρα, ανέφερε την αλλαγή στις προσφυγικές δομές στα νησιά του Αιγαίου και υπερτόνισε τη σημασία της πολιτικής της διαφύλαξης των συνόρων, η οποία, με βάση και τα στοιχεία, είναι εκείνη η οποία σώζει ζωές.  

Όπως είπε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, τα δίκτυα των διακινητών σήμερα αποφασίζουν ποιος εισέρχεται στην Ευρώπη σημειώνοντας πως είναι πλέον καιρός η Ευρωπαϊκή Ένωση συντονισμένα και στο σύνολό της να ζητήσει από την Τουρκία να ελέγξει τα σύνορά της, προκειμένου να προληφθούν οι παράνομες αναχωρήσεις από το έδαφός της και να αναλάβει δράση κατά των λαθροδιακινητών, όπως θα έπρεπε, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να προστατεύει τα σύνορά της σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.  

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Μηταράκης ανέλυσε και τα νέα μέτρα φύλαξης στα σύνορα, υπογραμμίζοντας πως η τεχνολογία αλλά και η αύξηση του προσωπικού φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

 Ο κ. Μηταράκης, επίσης, ανέφερε τις δράσεις του Υπουργείου και της Ελληνικής Κυβέρνησης για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων, η οποία αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα, αναφέροντας  πως αποτελεί σημαντική επένδυση η δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού χώρου προστασίας.  

 Κλείνοντας την ομιλία του, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, σημείωσε πως η μετανάστευση, είναι ένα θέμα το οποίο υπάρχει χρόνια σε όλο τον πλανήτη, ωστόσο το Άσυλο που προσφέρεται θα πρέπει να παρέχεται με ορθό τρόπο, ώστε να μη διαταραχτούν οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, παρέχοντας ωστόσο, τη δυνατότητα ευκαιριών στους μετανάστες. 

Related posts

Μηταράκης: Θα είμαστε πολύ αυστηροί με όσους διακινούν fake news κατά Ελλάδας στο μεταναστευτικό 

admin

Σάμος: Οι τομεάρχες υγείας και άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ εξειδίκευσαν το πρόγραμμα”Δικαιοσύνη παντού”

admin

Πολιτική Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου την Παρασκευή 2/12

admin

Σχέδιο δημιουργίας Καταδυτικού Πάρκου στους Φούρνους

admin

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Σάμου για ΕΣΥ- Συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

admin

Εθελοντική επιστροφή 86 Πακιστανών στη χώρα καταγωγής τους

admin

Συνάντηση Μηταράκη – Frontex: Συμφωνία για συνεργασία στις εθελοντικές επιστροφές παράτυπων μεταναστών

admin

Αποτελέσματα εσπερίδας του Πράσινου Ινστιτούτου για την κλιματική αλλαγή στο βόρειο Αιγαίο

admin

Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη για τις περιοχές Natura στη Σάμο

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα