22.2 C
Σάμος
18/05/2024
Σαμιακά

Καταγγελία: Μη έγκαιρη πρόσληψη προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ανα. Σάμου

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

Η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου και ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου καταγγέλλουν τον αποκλεισμό δεκάδων παιδιών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στην πόλη της Σάμου και του Πυθαγορείου.

Η μη έγκαιρη πρόσληψη προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου έχει σαν αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς φιλοξενία 10 βρέφη στη Σάμο (αναμένονται προσλήψεις με σύμβαση ορισμένου χρόνου) και 12 στο Πυθαγόρειο (όση και η χωρητικότητά του!) το οποίο παραμένει ουσιαστικά κλειστό αφού αναμένονται οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ (Κύριος οίδε!) δημιουργώντας προβλήματα στις οικογένειες τους που είναι αναγκασμένες να πληρώσουν τροφεία στους δημοτικούς ή δίδακτρα στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Έχει μεγάλη ευθύνη το κράτος για την καθυστέρηση αυτή και η Δημοτική Αρχή που αποδέχεται άκριτα αρμοδιότητες χωρίς την απαιτούμενη χρηματοδότηση και χωρίς καν να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί!

Τελικά αντί να καλυφθεί πλήρως η αυτονόητη ανάγκη και δικαίωμα των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή και φροντίδα, που είναι απαραίτητη για την σωματική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη, έχει γίνει εμπόρευμα ή ευκαιριακή παροχή για “λίγους και τυχερούς”.

Ούτε καν η απόκτηση του πολυπόθητου κουπονιού (voucher) δεν μπορεί  εξασφαλίσει  τη θέση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά !!!

Να βρεθεί λύση άμεσα ώστε να φιλοξενηθούν ΟΛΑ τα παιδιά!

Ενημερώνουμε και καταγγέλλουμε στις μητέρες και στο λαό της Σάμου τα σχέδια της κυβέρνησης να χαρίσει στους επιχειρηματίες 200.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να υπάρξουν νέες θέσεις σε βρεφικούς σταθμούς, όπως ανακοίνωσε η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου. Χρηματοδοτεί η κυβέρνηση τους ιδιώτες για να αυξάνουν τα κέρδη τους, να παίρνουν ζεστό χρήμα που το πληρώνουμε εμείς και να εμπορεύονται την ανάγκη των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή και φροντίδα.

Διεκδικούμε να εξασφαλίζεται από το κράτος και τον Δήμο για όλα τα παιδιά θέση σε προσχολική δομή δημόσια και δωρεάν με τα απαραίτητα βρεφικά τμήματα. Χωρίς voucher, χωρίς τροφεία, χωρίς χρήματα γονιών για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης με:

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων.

Κτήρια σύγχρονα, ασφαλή.

Η σίτιση να γίνεται με ευθύνη του κράτους, για όλα τα παιδιά.

Γενναία κρατική χρηματοδότηση για τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, αποκλειστικά δημόσιων και δωρεάν, με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων

 

Καλούμε τους γονείς να μην δέχονται οι ανάγκες των παιδιών μας να είναι εμπόρευμα και ευκαιριακή παροχή με ημερομηνία λήξης.

 

Related posts

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην Παραλιακή

admin

Εργαστήριο διαβούλευσης για τον σχεδιασμό Masterplan πολιτισμού και πολιτιστικής ταυτότητας (brand) της Σάμου

admin

Κοκκάρι: Η Κοινότητα απαιτεί συμμόρφωση με τις ισχύουσες διατάξεις για τους κοινοχρήστους χώρους

admin

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών και του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου

admin

Ιερά Πανήγυρις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άνω Αγ. Κωνσταντίνο Σάμου

admin

Επίτιμος δημότης Κομοτηνής ο Καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης

admin

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σάμου – Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 21 Μαΐου

admin

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου του Νοταρά στους Μύλους της Σάμου

admin

Προσοχή: Απαγορεύονται μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες στη Ζώνη Ελέγχου ATZ του Αερολιμένα Σάμου

admin