Connect with us

Πολιτικά

«Μη επιλέξιμη» από την ΕΕ η αποζημίωση των πληγέντων στη Σάμο και η καθολική αντισεισμική θωράκιση

Published

on

Μη επιλέξιμες» προς αποζημίωση χαρακτηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μία ακόμη φορά οι καταστροφές που υπέστησαν οι κάτοικοι της Σάμου από το σεισμό του Οκτωβρίου. Σε ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για άμεση και πλήρη αποζημίωση των λαϊκών νοικοκυριών, των αυτοαπασχολούμενων και συνολικά των πληγέντων, η αρμόδια Επίτροπος E. Ferreira απαντά ότι το λεγόμενο Ταμείο Αλληλεγγύης (ΤΑΕΕ) «δεν περιλαμβάνει τις ιδιωτικές ζημιές». Από την απάντηση αυτή, όπως κι άλλες ανάλογες σε προηγούμενες καταστροφές, επιβεβαιώνεται ουσιαστικά ότι η «αλληλεγγύη» της ΕΕ είναι ψευδεπίγραφη και ότι το Ταμείο δεν έχει καμία σχέση με την ανακούφιση των κατοίκων.

Η Επιτροπή κυνικά απορρίπτει τις αποζημιώσεις έχοντας πλήρη επίγνωση ότι αφορούν πληγέντες που υφίστανται τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, την οποία η πανδημία επιτάχυνε, κόσμο που είναι χωρίς δουλειά, χωρίς σπίτι, χωρίς επαρκή υγειονομική περίθαλψη, βρισκόμενος σε πλήρη αβεβαιότητα.

Αντιθέτως, η Επίτροπος φροντίζει στην απάντηση της να διαφημίσει τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ (π.χ. Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ΤΑΕΕ, Ταμείο Συνοχής) ως μάννα εξ ουρανού, παραβλέποντας σκόπιμα την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι τα αναγκαία έργα υποδομής, όπως η αντισεισμική θωράκιση εν προκειμένω, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα. Η πρόβλεψη χρηματοδότησης τέτοιων υποδομών και έργων από την ΕΕ όπως ομολογεί στην απάντησή της η Επιτροπή γίνεται με βάση τη «διαχείριση του κινδύνου καταστροφής», δηλαδή αφορά τις περιοχές με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα, και όχι την καθολική θωράκιση μίας περιοχής, και συνολικά της χώρας.

Η εκάστοτε λοιπόν «επιλογή» παρέμβασης της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, έχει κριτήριο την αναλογία «κόστους-οφέλους» για τους ίδιους και τα μονοπώλια τα οποία υπηρετούν, είναι μακριά κι ενάντια στις πραγματικές ανάγκες του λαού.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Σάμου να μην πτοηθεί. Αντίθετα, να δυναμώσει την οργάνωση, τη διεκδίκηση και τον καθημερινό αγώνα του για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών πολύ περισσότερο που την ώρα που η ΕΕ απορρίπτει προκλητικά τα δίκαια αιτήματά του, πακτωλός δισ. του λεγόμενου Ταμείου Ανάκαμψης προορίζεται να καταλήξει στους επιχειρηματικούς ομίλους. Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης της Σάμου και αγωνίζεται στο πλευρό των κατοίκων για:

 • να αποζημιωθούν στο σύνολό τους όλες οι ζημιές που καταγράφονται από τους σεισμούς που έπληξαν το νησί στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • να προχωρήσουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.
 • να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές σε υποδομές και σχολικά κτίρια, στα ιστορικά μνημεία.
 •  να δοθεί άμεσα υγειονομική βοήθεια (τεστ, μέσα ατομικής προστασίας) στους πληγέντες.

Ακολουθούν τα κείμενα της Ερώτησης της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και της απάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

«Ερώτηση προτεραιότητας με αίτημα γραπτής απάντησης  P-005971/2020 προς την Επιτροπή – Άρθρο 138 του Κανονισμού

Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος

Iσχυρότατος σεισμός έλαβε χώρα στις 30 Οκτωβρίου 2020 στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, προκαλώντας τραυματισμούς, όπως και μεγάλες υλικές ζημιές σε νοικοκυριά και μαγαζιά. Ο σεισμός έπληξε και τα παράλια της Τουρκίας, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Οι ζημιές από τον σεισμό υπογραμμίζουν την απουσία σχεδιασμού αντισεισμικού ελέγχου και θωράκισης τόσο στη Σάμο και τη νησιωτική Ελλάδα όσο και στο σύνολο της χώρας. Η ανάγκη άμεσης και πλήρους αποζημίωσης για όλους τους πληγέντες είναι κατεπείγουσα.

Φανερώνεται επίσης, πως τα έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού, όπως αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, δεν αποτελούν έργα επιλέξιμα και πρώτης προτεραιότητας για τις ελληνικές κυβερνήσεις, όπως και για την ΕΕ του «κόστους-οφέλους», επειδή δεν αποφέρουν την προσδοκώμενη κερδοφορία, παρά το γεγονός ότι τέτοιου είδους φυσικά φαινόμενα κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες σχεδόν κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Με βασικό άξονα την άμεση διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και την ανακούφιση των σεισμοπαθών της Σάμου, ερωτάται η Επιτροπή:

 1. Θα άρει τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει ο κανονισμός για την κινητοποίηση του «Ταμείου Αλληλεγγύης» της ΕΕ, ώστε να αποζημιωθούν πλήρως τα λαϊκά νοικοκυριά, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι πληγέντες για τις ζημιές που υπέστησαν, να αποκατασταθούν οι δημόσιες υποδομές, τα οδικά δίκτυα και οι καταστροφές που υπέστησαν μνημεία και χώροι αρχαιολογικού-πολιτιστικού ενδιαφέροντος;
 2. Πώς τοποθετείται στο αίτημα να γίνουν άμεσα τα απαραίτητα έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας;

Απάντηση της κ. Ferreira εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

Η Επιτροπή υποστηρίζει τη διαρκή δράση με σκοπό την επίτευξη υψηλών προτύπων ασφάλειας στις περιοχές που διατρέχουν σεισμικό κίνδυνο με μέτρα όπως η εκτίμηση επικινδυνότητας, η χρήση ευρωκωδίκων [1], η ενσωμάτωση της αντισεισμικής ενίσχυσης στην ενεργειακή μετασκευή των κτιρίων, τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και ευαισθητοποίησης.

Επίσης, σε περίπτωση σοβαρών φυσικών καταστροφών, το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ (ΤΑΕΕ) μπορεί να παράσχει χρηματοδοτική ενίσχυση για την κάλυψη των δαπανών των δημόσιων ενεργειών έκτακτης ανάγκης και αποκατάστασης. Το Ταμείο μπορεί να κινητοποιηθεί έπειτα από αίτηση του ενδιαφερόμενου κράτους-μέλους, η οποία πρέπει να υποβληθεί εντός 12 εβδομάδων από την πρώτη επέλευση ζημίας που προκλήθηκε από την καταστροφή [2]. Η ενίσχυση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενέργειες έκτακτης ανάγκης με σκοπό τη στήριξη του πληγέντος πληθυσμού, την προσωρινή στέγαση, την αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και τις επιχειρήσεις καθαρισμού. Οι ιδιωτικές ζημίες δεν είναι επιλέξιμες.

Το πεδίο εφαρμογής του ΤΑΕΕ επεκτάθηκε πρόσφατα [3] για να καλύψει σοβαρές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας, επιτρέποντας την χρήση του για την αντιμετώπιση της επιδημικής έξαρσης της νόσου COVID-19 και την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της σχετικής με αυτήν κρίσης στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο της επιμερισμένης διαχείρισης, οι αρμόδιες αρχές των κρατών μελών σχεδιάζουν, επιλέγουν και υλοποιούν τα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα, σύμφωνα με τις προτεραιότητες της πολιτικής συνοχής και τη στρατηγική που καθορίζεται στα προγράμματα. Κατά την περίοδο 2014-2020 δεσμεύτηκαν περίπου 300 εκατ. ευρώ για τα ελληνικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής, με σκοπό την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, καθώς και την πρόληψη και τον μετριασμό των φυσικών καταστροφών [4]. Κατά την περίοδο 2021-2027, η πολιτική συνοχής αναμένεται να συνεχίσει να στηρίζει τις επενδύσεις στην πρόληψη και τη διαχείριση των κινδύνων καταστροφών.

[1] Η Επιτροπή παρέχει τους «ευρωκώδικες» ως τεχνικά εργαλεία για τον σχεδιασμό των κτιρίων και των έργων πολιτικού μηχανικού (ειδικό πρότυπο αφορά τη σεισμική ανθεκτικότητα). Η δεύτερη γενιά αυτών των ευρωπαϊκών προτύπων τα οποία προβλέπεται να δημοσιευθούν το 2022, δεν αυξάνουν απλώς την ποιότητα των υφιστάμενων προτύπων, αλλά εστιάζουν ειδικά στην ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή.

[2] Στην αίτηση πρέπει να αποδεικνύεται ότι η συνολική άμεση ζημία υπερβαίνει είτε το 0,6 % του ελληνικού ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος, είτε το 1,5 % του μέσου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος των πληγεισών περιοχών.

[3]https://eurlex.europa.eu/legalcontent/EL/TXT/uri=uriserv%3AOJ.L_.2020.099.01.0009.01.ENG&toc=OJ%3AL%3A2020%3A099%3ATOC.

[4] Συμπεριλαμβανομένων των συνεπειών των σεισμών».

 

Πηγη: 902.gr

Share this post:

Comments

comments

Πολιτικά

Ανοίγει το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Published

on

By

Τις διαδικασίες επανεκκίνησης του λιανικού εμπορίου και κλάδων υπηρεσιών από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τις προϋποθέσεις που τίθενται για την προστασία της δημόσιας υγείας και αυξημένες ποινές για τους παραβάτες, επιχειρήσεις και καταναλωτές ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Πρόκειται για κλάδους στους οποίους απασχολούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, περί τους 140.000 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού η μετάβαση στα καταστήματα που ανοίγουν (αναλυτική λίστα με τους κλάδους του εμπορίου και των υπηρεσιών ακολουθεί) θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 και ο καταναλωτής θα έχει χρονικό περιθώριο δύο ωρών για να ολοκληρώσει την αγορά του, ενώ θα υπάρχει «πλαφόν» καταναλωτών ανάλογα με το εμβαδόν του καταστήματος που θα είναι πιο αυστηρό σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς. Με «πλαφόν» και αποστάσεις θα λειτουργήσουν και τα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά κλπ.

 

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις:

Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων (curfew) από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.

Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.

Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

Έναρξη λειτουργίας, από Δευτέρα 18 Ιανουαρίο (προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου) με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

Η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του. Θα έχει περιθώριο δύο ωρών για να πραγματοποιήσει κάθε εμπορική του συναλλαγή, με αφετηρία την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

Ως προς την συγκέντρωση ατόμων στα καταστήματα : ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

Εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών είναι ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Αποφασίστηκε επίσης προσαύξηση των προστίμων κατά 50% για τους παραβάτες, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου θα λειτουργούν μόνο τα εμπορικά καταστήματα με τη διαδικασία παράδοσης εκτός (click away).

 

Για τους κλάδους των υπηρεσιών που ανοίγουν οι προϋποθέσεις είναι:

-Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, διαιτολογικές υπηρεσίες:

Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.

Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

Προαιρετική λειτουργία την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου.

Ισχύουν επίσης οι περιορισμοί τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. συν ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον. Για τις υπηρεσίες πλην των κομμωτηρίων, κουρείων και διαιτολογίας, απαιτείται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.

Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους.

-ΚΤΕΟ: Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνον κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων. Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους , να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα. Η χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό εργασίας είναι υποχρεωτική , όπως και η χρήση αντισηπτικού και γαντιών μιας χρήσης.

Οι κλάδοι του λιανεμπορίου και υπηρεσιών που επανεκκινούν από τη Δευτέρα είναι οι εξής:

 • Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα.
 • Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα.
 • Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα.
 • Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα.
 • Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα.
 • Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα.
 • Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα.
 • Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα.
 • Λιανικό εμπόριο χαρτικών ειδών.
 • Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα.
 • Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα.
 • Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα.
 • Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα.
 • Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα.
 • Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα.
 • Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα.
 • Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα.
 • Άλλο λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από λιανικό εμπόριο υλικών καθαρισμού.
 • Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα.
 • Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων
 • Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές.
 • Άλλο λιανικό εμπόριο εκτός καταστημάτων, υπαίθριων πάγκων ή αγορών.
 • Υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων οδικών μεταφορών.
 • Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών.
 • Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης.
 • Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής.
 • Υπηρεσίες Διαιτολογίας.
 • Υπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων με εξαίρεση την άσκηση.
 • Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος.
 • Υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Στεφανάδης: Στήριξη των τελειόφοιτων μαθητών με επιπλέον μοριοδότηση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Published

on

By

Στις απαραίτητες ενέργειες προς το Υπουργείο Παιδείας για την επιπλέον μοριοδότηση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των τελειόφοιτων μαθητών της Σάμου, προέβη ο βουλευτής Νομού Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, εξαιτίας του σφοδρού σεισμού του περασμένου Οκτωβρίου στη Σάμο.

Στην προσωπική του σελίδα  ο βουλευτής έγραψε τα εξής.

«Έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη στήριξη των τελειόφοιτων μαθητών με επιπλέον μοριοδότηση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι τελειόφοιτοι μαθητές χρειάζονται, τώρα περισσότερο από ποτέ, την έμπρακτη στήριξη της κοινωνίας, ειδικά στην στρεσογόνα περίοδο των εξετάσεων.

Αναμένουμε την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο είναι από την πρώτη στιγμή του σεισμού στο πλευρό των Σαμίων μαθητών».

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Νέο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) τοποθετεί η Εθνική Τράπεζα

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Έφτασαν στη Σάμο οι Λετονοί συνοριοφύλακες

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα είπαν γιατροί και νοσηλευτές του Γ.Ν Σάμου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Χουλιάρας για Σάμο: Ο μεγαλύτερος σε μέγεθος σεισμός τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα πέρασε σχεδόν απαρατήρητος

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πυροσβεστική Σάμου: Η πρώτη επιχείρηση απεγκλωβισμού για το 2021

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Έλεγχοι που αφορούν στην εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Μετακομίζουν σε νέο κτίριο οι υπηρεσίες του κεντρικού καταστήματος των ΕΛΤΑ Σάμου

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Δύο υπερσύγχρονα νέα περιπολικά σκάφη στη δύναμη του Λιμενικού Σώματος

COVID-197 ημέρες ago

Ν. Στεφανής: Ξεκινούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στο Νοσοκομείο Σαμου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Μαγείρεψαν για τους σεισμοπαθείς του Καρλοβάσου

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή