11.1 C
Σάμος
02/02/2023
Πολιτικά

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Ανοίγει σήμερα μετά από επτά χρόνια επίπονων προσπαθειών ο Ηγεμονικός Κήπος της Σάμου

Με αφορμή ότι ο Ηγεμονικός Κήπος ανοίγει και πάλι τις πόρτες του σήμερα, ο πρώην δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος,αναφέρει σχετικά:

«Ανοίγει σήμερα, μετά από επτά χρόνια επίπονων προσπαθειών, ο Ηγεμονικός Κήπος της Σάμου. Ένα εμβληματικό τοπόσημο του νησιού μας, με μακρά και πυκνή ιστορία. Μαζί με τα δύσκολα έργα της αναβάθμισης του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου και κυρίως της αποκατάστασης του “Ξενία”, που σε επίπεδο σχεδιασμού και μελέτης, ξεκίνησαν επίσης το 2014, συγκροτούν τη Σαμιακή Τριλογία! Σημεία αναφοράς για όλους μας.

Τα έργα και οι παρεμβάσεις αυτές, σχεδιάστηκαν και υποβλήθηκαν ως προτάσεις με όραμα, γνώση, σκληρή δουλειά και σεβασμό στην παράδοση του τόπου μας. Και τα τρία εντάχθηκαν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα (ΕΣΠΑ, INTERREG, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”) ! Ειδικά το παρατημένο επί 30 χρόνια “Ξενία”, με τις μοναδικές τοιχογραφίες του Φασιανού, αντιμετώπισε δυσκολίες που θα αποθάρρυναν τον καθένα. Επιμείναμε, όμως και σ’ αυτό. Επειδή ήταν αυτονόητο ότι πρέπει να αποκατασταθεί.

Η ολοκλήρωση τώρα και του έργου του Ηγεμονικού Κήπου από το Δήμο της Ανατολικής Σάμου, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα. Και, βέβαια, τη συνετή συνέχιση για την ολοκλήρωση ενός υψηλόπνοου στρατηγικού σχεδιασμού. Τελικός του στόχος ήταν και παραμένει η παρουσίαση στους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού μιας “θεματικής” πολιτιστικής κληρονομιάς που, πραγματικά, όσο και δικαίως, εντυπωσιάζει.

Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας αυτής! Αρμόδιες υπηρεσίες του ενιαίου Δήμου Σάμου, εξειδικευμένα στελέχη του Δήμου, ομάδα επίβλεψης, αρχιτέκτονες, μηχανικούς και πολλούς άλλους.

Με την παιδική χαρά, αυτόν τον ζωντανό πνεύμονα, που επίσης θα πιστοποιηθεί εντός ολίγου χρόνου και θα λειτουργήσει ξανά μετά από δεκαετίες, η πόλη θα γεμίσει και από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών σε αυτή την ιστορική γωνιά…»

Related posts

Εξεταστικό κέντρο στη Σάμο για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Ο λαός να πάρει στα χέρια του τη ζωή του και την υπόθεση της δημοκρατίας στη χώρα

admin

ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ- Διαμαρτυρία στον ΔΕΔΔΗΕ για τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

admin

Πρωτοχρονιάτικη κοπή πίτας της Κομματικής Οργάνωσης Βαθιού του ΚΚΕ

admin

ΑΣΕΠ – Απαιτούμε να διορθωθεί άμεσα η αδικία εις βάρος των υποψηφίων της Σάμου

admin

Κατάθεση Αναφορών από τον Α. Μιχαηλίδη για προβλήματα σχολείων σε Σάμο και Ικαρία

admin

Βαρδαρός: «Η συνέντευξη Μητσοτάκη μας επιβεβαίωσε ότι εκείνος κι εμείς ζούμε σε άλλη χώρα»

admin

Μηταράκης από Σόφια: Απαιτείται αυστηρό και αποτελεσματικό πλαίσιο επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ   

admin

Εκδήλωση μνήμης για την ημέρα «Θυσίας του Διασώστη»

admin