11.1 C
Σάμος
21/02/2024
Δήμος

Μομφές Ζάχαρη σε βουλευτή. Ανάγκη η πολιτική διπλής αλληλεγγύης

Ο κ. Ζάχαρης  ευχαρίστησε τον Βουλευτή για την παρουσία του στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αν και καθυστερημένα και άσκησε κριτική για τα νέα μέτρα.

«Η Κυβέρνηση προεκλογικά έκανε μεγάλες δηλώσεις και έσπειρε το μίσος και την ξενοφοβία, εκφράσεις όπως «Θα σφραγίσω τα σύνορα, θα επιστρέφονται οι μετανάστες με την ίδια βάρκα πίσω στην Τουρκία, κανέναν καινούριο hotspot στα νησιά» ήταν κάποιες από αυτές. Πιο συγκεκριμένα ακόμα εσείς κύριε Βουλευτά ήσασταν αυτός που είπατε ότι θα προσβάλλετε την απόφαση της ανέγερσης της νέας δομής στη Ζερβού με τη βοήθεια νομικών προεκλογικά. Μετά τις εκλογές οι εκφράσεις όπως ο κακός ΣΥΡΙΖΑ μας άφησε 3.500 μετανάστες δίνουν και παίρνουν. Ωστόσο σήμερα με την νέα Κυβέρνηση οι μετανάστες έγιναν 7000+ και οι συνθήκες πολύ χειρότερες. Τελικά η Κυβέρνηση μας κοροϊδεύει.» Ανέφερε.

Ο κ. Ζάχαρης υποστήριξε πως η ΝΔ ευθύνεται για το πρόβλημα και εκείνη δημιούργησε την σημερινή κατάσταση και την άρνηση της υπόλοιπης Ελλάδας να δεχτεί μετανάστες καθώς παντού έκανε ρητορική μίσους με αποτέλεσμα να ανεβάσει στα ύψη την ξενοφοβία. Ο επικεφαλής της παράταξης ‘’Η Σάμος αλλάζει ‘’υπογράμμισε την ανάγκη για διπλή αλληλεγγύη δηλαδή πολιτική που θα δείχνει αφενός αλληλεγγύη στους κατοίκους των νησιών αλλά και στους πρόσφυγες, οι οποίοι ζούν υπό άθλιες συνθήκες.

«Αν δε λειτουργήσει η διπλή αλληλεγγύη, να μοιραστεί ο πληθυσμός σε όλη την Ελλάδα ώστε να αποσυμφορεθούν τα νησιά και να έχουν οι μετανάστες ανθρώπινες συνθήκες δεν θα έχουμε αποτέλεσμα.

Η φύλαξη των συνόρων βούλιαξε στο Αιγαίο. Τι κάνουμε λοιπόν σήμερα;  Βάση λογικής οι ροές προσφύγων-μεταναστών θα περνάνε από τα νησιά με βάση αυτό πρέπει να σχεδιάζουμε. Το πρόβλημα θα το έχουμε.  Πρέπει να πείσουμε τους κυβερνώντες ότι το σχέδιο είναι απαράδεκτο και να το αλλάξουν.  Δεν μπορούμε να δράσουμε χωρίς σχέδιο.  Εμείς είμαστε αρνητικοί με τις παραιτήσεις  αλλά ψηφίσαμε στο προηγούμενο συμβούλιο υπέρ για να είμαστε ενωμένοι.., καταδικάζουμε την βεβιασμένη κίνηση του κ. Σίμου..,δεν υπηρέτησε σωστά την εκλογή του». Κατέληξε.

Για την λύση του προβλήματος ο κ. Ζάχαρης πρότεινε,

« Πρέπει να έχουμε συνεργασίες, πρέπει να γίνει συνάντηση με όλους τους Δημάρχους των υπόλοιπων  νησιών , τον περιφερειάρχη να γίνει συντονισμένο σχέδιο δράσεων και μαζικών κινητοποιήσεων και να πάμε στην Αθήνα όλοι οι Αιγαιοπελαγίτες μαζί να το καταθέσουμε. Πρέπει οι κινητοποιήσεις να γίνουν στην Αθήνα και όχι να περιοριστούν στις πλατείες της Σάμου.»

Στις μομφές του κ. Ζάχαρη ο Βουλευτής απάντησε,

«Σαν αντιπολίτευση αλλά και σαν Κυβέρνηση ποτέ δεν είχε λογική ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ανοιχτή αγκαλιά και επικοινωνιακό show 4 χρόνια δεν έκανε κάτι. Η σημαία της επανάστασης που κρατάει σήμερα δεν ταιριάζει με αυτά που έκανε ως Κυβέρνηση.  Μην ξεχνάμε πως όλους όσους διαφωνούσαν τότε με την πολιτική του τους έλεγαν φασίστες . Σήμερα οι κάτοικοι και στα νησιά αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα φοβούνται και αντιδρούν δικαιολογημένα καθώς με τα ανοιχτά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα προβλήματα.»

Related posts

Κοινότητα Κοκκαρίου: Δηλώστε μέχρι τέλος Μαρτίου τις παροχές άρδευσης

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου

admin

O Αλέξανδρος Λυμπέρης «σάρωσε» στις εκλογες της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου

admin

Η Μαρίκα Νιώτη ανέλαβε άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου σε θέµατα Τουρισµού

admin

Παραιτήθηκε η δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Κάιλα -Την διαδέχεται ο Γιώργος Διονυσίου

admin

Daily Express – Η Σάμος είναι το καλύτερο μέρος του κόσμου για «ευ ζην»!

admin

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

«Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών»: Μέρος των Δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, αρνήθηκαν να καταδικάσουν την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων

admin

Σε εξέλιξη το εξπρές κύμα κακοκαιρίας

admin