27.2 C
Σάμος
02/07/2022
Περιφερειακά

Μουτζούρης προς Κυβέρνηση για μεταναστευτικό: Η αντίδραση των νησιών μας θα είναι άμεση

Με νέα παρέμβαση για το μεταναστευτικό ζήτημα στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου επανέρχεται ο Περιφερειάρχης Β.Α Κώστας Μουτζούρης, διαμηνύοντας στη κυβέρνηση η αντίδραση των νησιωτών θα είναι άμεση, καθώς μέχρι και σήμερα εμφανίζεται χωρίς εφαρμοζόμενο σχέδιο και βούληση να δράσει στην συνεχιζόμενη και εντατικοποιούμενη εισβολή που δέχονται τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου .

Αναλυτικά :

Όσον αφορά την μεταναστευτική κρίση στις νήσους του Βόρειου Αιγαίου , που επηρεάζει αρνητικώς όλη την χώρα μας :

Στηρίζουμε και υποστηρίζουμε την βούληση των τοπικών κοινωνιών μας , όπως εκφράζεται απο τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους.

Καμία νέα δομή οιασδήποτε μορφής δεν μπορεί να προστεθεί στις υπάρχουσες.

Περάν αυτών έχουμε θέσει προς την πολιτεία μας ορισμένες βασικές , κατά την αντίληψη μας , προϋποθέσεις – συνοδά μετρά στις αναμενόμενες ενέργειες της : ·

Την δραστική έως μηδενισμού μείωση του αριθμού των παρατύπως εισερχόμενων μεταναστών με αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας , αποτροπές εισόδων (η χώρα κινδυνεύει) , ουσιαστική ενεργοποίηση της κοιμώμενης Frontex , περάν των οπωσδήποτε απαιτούμενων βελτιώσεων και/ή καταργήσεων σε διακρατικές συμφωνίες και συνθήκες ορισμένες των όποιων είναι βλαπτικότατες για την Ελλάδα. ·

Τον πραγματικό ελέγχο ( φορολογικό , εργασιακό κ.α. ) των εμφανώς ή αφανώς δραστηριοποιούμενων Μ. Κ. Ο. πάσης προελεύσεως, πολλές των όποιων συμβάλλουν καθοριστικότατα στην διατήρηση και διόγκωση του προβλήματος. .

Την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση των νήσων μας , η όποια ήμερα καρκινοβατεί , παρά τις συνεχείς υποσχέσεις και εξαγγελίες.

Το σε σύντομο χρόνο κλείσιμο των λειτουργουσών σήμερα δομών , οι οποίες έχουν ταλανίσει τις περιοχές τους.

Αναμένουμε σε δυναμική επιφυλακή την αντίδραση της πολιτείας μας , η όποια μέχρι σήμερα εμφανίζεται χωρίς εφαρμοζόμενο σχέδιο και βούληση να δράσει  στην συνεχιζόμενη και εντατικοποιούμενη εισβολή.

Η αντίδραση μας σε αρνητικές εξελίξεις ή αδράνεια θα συναποφασιστεί με τους Δήμους μας και θα είναι άμεση. Το Βόρειο Αιγαίο πρέπει άμεσα να αναταχθεί με σχέδιο της Κυβερνήσεως.

Related posts

Το μήνυμα του Πανάγου Κουφέλου για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

admin

Έπεσαν οι υπογραφές για συμβάσεις έργων στη Σάμο

admin

Μουτζούρης: Αναβαθμίζεται το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Σάμου – Παραλία και Beach Volley θα αναδείξουν την πρωτεύουσα

admin

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη στο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Βορειοανατολικού Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υποδέχθηκε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή

admin

Επίσκεψη του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Λεωνίδα Αθηνάδη στην Ικαρία

admin

Τι λέει το ΓΠΑ για την μελλοντική πιστοποίηση της Μπούκνας και του κρεμμυδιού Κουμεϊκων ως προϊόντων ΠΟΠ ή ΠΓΕ

admin

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στις εκδηλώσεις “Big City Festival”

admin

Συνέντευξη Περιφερειάρχη στη Deutsche Welle

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα