25.5 C
Σάμος
24/06/2024
Πολιτικά

Μπελαβίλας: Οι «επιχειρηματίες» του προσφυγικού μπλοκάρουν την ανακούφιση της Σάμου

«Φύλλο πορείας» για τη Σάμο πήρε ο Νίκος Μπελαβίλας όπως είπε χαριτολογώντας ο ίδιος, μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη. Eκτός από την γόνιμη ακαδημαϊκή του διαδρομή, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δύσκολων αγώνων. Έτσι, μετά την αιφνίδια απόφαση του Δημήτρη Σεβαστάκη να μην είναι υποψήφιος, ο Bella ciao του Πειραιά, κατέβηκε στη Σάμο, στο νησί-δεύτερη πατρίδα του, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά.

«Με την Σάμο έχω ασχοληθεί πολλές φορές στο παρελθόν και ως μέλος της ομάδας που έφτιαχνε το χωροταξικό των νησιών και ως μέλος της ομάδας του υπουργείου Παιδείας για την ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση. Αλλά και έχω περάσει πολύ χρόνο από τη ζωή μου εδώ, είναι η πατρίδα της συζύγου μου, έμαθα να καλλιεργώ και ελιές!».

Το προσφυγικό είναι το βασικό θέμα που «πλήρωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ στη Σάμο; Ο Νίκος Μπελαβίλας είναι κατηγορηματικός: «Μια ομάδα ακροδεξιών, μια ομάδα ανθρώπων που πλούτισαν από τους πρόσφυγες, διογκώνουν το πρόβλημα και παράλληλα σαμποτάρουν τη λύση του. Αύριο έχουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας άλλου χώρου υποδοχής, που ετοιμάζει το υπουργείο πέντε χιλιόμετρα μακριά από τη πόλη. Απειλούν τον άνθρωπο που παραχώρησε το οικόπεδο! Έφτασαν να μηνύσουν δασκάλα επειδή δέχτηκε προσφυγόπουλα στην τάξη της. Μήνυσαν δασκάλα… η ντροπή του πολιτισμού» τονίζει ο κ. Μπελαβίλας και παράλληλα υπογραμμίζει: «Τα παιδάκια πήγαν στο σχολείο, όμως, με την κινητοποίηση και την αποφασιστική στάση των εκπαιδευτικών και των δημοκρατικών ανθρώπων. Και η κινδυνολογία που έσπερναν οι «επιχειρηματίες» του προσφυγικού πήγε στράφι. Δεν υπήρξε ούτε ένα, ούτε ΕΝΑ κρούσμα ασθένειας που να απείλησε τη δημόσια υγεία…».

Η ολοκλήρωση του χωροταξικού των νησιών, του Κτηματολογίου, ώστε να σταματήσουν οι καταπατήσεις και οι αυθαιρεσίες, είναι κατά την άποψη του κ. Μπελαβίλα, ένα από τα σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού που έκανε αυτή η κυβέρνηση. «Ίσως δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τέτοια μέτρα, που θέτουν όρους και προϋποθέσεις, όπως δεν είναι δημοφιλές και το κυνήγι των φοροφυγάδων, αλλά τι να κάνουμε; Αν δεν μας ψηφίζουν επειδή προσπαθούμε να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, αν αυτό είναι στην πραγματικότητα αυτό που ενόχλησε την “μεσαία τάξη”, ας μην μας ψηφίσουν».

Όσον αφορά τη μάχη του Πειραιά, ο Νίκος Μπελαβίλας δήλωσε ότι τον Σεπτέμβρη, θα ηγείται μια δυναμικής ομάδας δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Πειραιάς για όλους» και θα είναι η ουσιαστική αντιπολίτευση στο Δήμο.

 

 

Related posts

Συνάντηση Βουλευτή Νομού Σάμου με τον Υπουργό Υγείας

admin

Η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης

admin

Απάντηση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας σε Ερώτηση του Βουλευτή Σάμου

admin

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Σάμο

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Προχωράμε με τις αξίες μας. Ευχαριστώ για την ψήφο σας!

admin

Το ΚΚΕ ανεβαίνει στη 2η θέση στο Ν.Σάμου με ποσοστό 20,95%

admin

Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Σάμου: “Το μήνυμα που ελήφθη”

admin

Στεφανάδης: Ο Ελληνικός λαός μίλησε και έστειλε το μήνυμά του προς όλους

admin

Ευρωεκλογές: Πρώτος σε σταυρούς ο Γιώργος Αυτιάς

admin