22.9 C
Σάμος
23/04/2024
Πολιτικά

Νέα Δημοκρατία και Βόρειο Αιγαίο μια «δύσκολη» εξίσωση

Με μια πρόχειρη ανάλυση στα προηγούμενα αποτελέσματα των εκλογών του 2019 στα τρία μεγάλα νησιά ναι μεν κανείς διαπιστώνει την σημαντική υπεροχή που κατέγραψε το κυβερνών κόμμα μετά τα συνεχή ολισθήματα του Σύριζα.

Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις η ΝΔ προηγείται αλλά διαφαίνεται πως με τις  συνεχόμενες μεταβολές της ημερομηνίας εκλογών προς τα πίσω έρχεται  επιπλέον φθορά για την Κυβέρνηση,  κάτι που θα απαιτήσει μεγάλη ενότητα στις σχέσεις μεταξύ των στελεχών της γαλάζιας παράταξης προκειμένου να καταφέρει να κερδίσει την εκλογική περιφέρεια.

Με δεδομένο ότι οι βουλευτικές εκλογές θα προηγηθούν κατ’ ελάχιστο των Αυτοδιοικητικών αυτό σημαίνει πως από νωρίς οι υποψήφιοι κάθε κόμματος στην Περιφέρεια θα έχουν γίνει γνωστοί πριν διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές.

Έτσι λοιπόν  η ΝΔ σε περίπτωση κόντρας με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος μέχρι σήμερα καλά κρατά την δημοφιλία του, επιλέξει να στηρίξει  κάποιον άλλον όπως ακούγεται…, π.χ τον Αλκιβιάδη Στεφανή ή τον Σταμάτη Μαλέλη έχει να αντιμετωπίσει και τον εσωτερικό πόλεμο από το στρατόπεδο Μουτζούρη που έχει διεμβολίσει για τα καλά στα γρανάζια της σε όλα τα νησιά  του Β. Αιγαίου.

Πιθανή κόντρα με τον Κώστα Μουτζούρη  να στοιχίσει ιδιαιτέρως τις μονοεδρικές Σάμου αλλά και Χίου καθώς μετά την απογραφή η Χίος χάνει μια έδρα. Στη Μυτιλήνη τα πράγματα διαφέρουν καθώς ναι μεν οι έδρες είναι περισσότερες αλλά και οι σχέσεις μεταξύ Μουτζούρη- Αθανασίου ιδιαιτέρως στενές μέχρι σήμερα.

Τέλος τα σενάρια για υποψηφιότητα του Αθανασίου στη θέση του Περιφερειάρχη φαίνονται εξωπραγματικά καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτόματα την κατρακύλα της ΝΔ στον νομό Λέσβου στις βουλευτικές εκλογές.

Παρακάτω σας παραθέτουμε αναλυτικά τα αποτελέσματα του 2019 προκειμένου να διαπιστώσετε από μόνοι σας τις «εύθραυστες» ισορροπίες.

Related posts

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για τα σεισμόπληκτα ακίνητα της Σάμου

admin

Περιοδεία Στ. Κασσελάκη στο Νομό Σάμου

admin

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin