Connect with us

Δήμος

Νέα δομή κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης δημιουργήθηκε στο Δήμο Δυτικής Σάμου

Published

on

 

 

Νέα δομή κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης δημιουργήθηκε στο Δήμο Δυτικής Σάμου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου, που δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν. Η δομή δημιουργήθηκε μετά από σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία εστάλη στους δήμους της χώρας χθες το μεσημέρι και προβλέπει τη δημιουργία της υπηρεσίας. Ο Δήμος Δυτικής Σάμου, ανταποκρινόμενος άμεσα στην οδηγία του Υπουργείου, ανακοινώνει τη λειτουργία της δομής.
Συγκεκριμένα, από αύριο 20/03/2020 η δομή θα ξεκινήσει την καταγραφή των συμπολιτών μας, που δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τις βασικές τους ανάγκες, και δεν υπάρχουν στο περιβάλλον του οικείοι που είναι σε θέση να τους εξυπηρετήσουν,
προκειμένου να :
• Τους εξυπηρετεί για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους.
• Να συνδράμει στην πρόσβαση και εξυπηρέτηση τους από τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.
• Να διεκπεραιώνει αιτήματα τους για την παραλαβή αιτήσεων και την παράδοση πιστοποιητικών για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ
• Να διεκπεραιώνει κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.
• Ειδικά για τους άπορους και οικονομικά αδύναμους κατοίκους της πόλης, η δομή θα είναι σε θέση να προσφέρει δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και βασικά είδη πρώτης ανάγκης.
Όσοι λοιπόν ανήκουν κάποια από τις προαναφερόμενες κατηγορίες συμπολιτών μας καλούνται να καλέσουν:
• Για κατοίκους Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου:
Στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 22730-33235
• Για κατοίκους Δημοτικής Ενότητας Μαραθοκάμπου:
Στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 22730-31546
Για πρόσθετες πληροφορίες:
Στο τηλεφωνικό κέντρο 2273350801 και 2273350871
(καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 16:00 –ξεκινώντας από την Παρασκευή 20 Μαρτίου) δηλώνοντας τα ακόλουθα:
• Ονοματεπώνυμο:
• Διεύθυνση κατοικίας:
• Τηλέφωνα επικοινωνίας:
• Ηλικία:
• Το λόγο που δεν μπορούν μετακινηθούν από τις κατοικίες τους (ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια – αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες).

Παρακαλούνται όλοι, με υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, να μην εγγράφονται στην υπηρεσία, άτομα που δεν ανήκουν στις κατηγορίες που αναφέρονται ή άτομα που μπορούν να εξυπηρετούνται από τις οικογένειες τους.

Εκ του Δήμου Δυτικής Σάμου

Comments

comments

Δήμος

Η «Θύρα 7» προσέφερε μάσκες στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γεώργιος Στάντζος και οι Αντιδήμαρχοι, Μιχάλης Μητσός  και Γεώργιος Διονυσίου, υποδέχτηκαν, σήμερα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου, αντιπροσωπεία της «Θύρας 7» η οποία προσέφερε, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, υφασμάτινες μάσκες, πλενόμενες, πολλαπλών χρήσεων, για τις ανάγκες του Δήμου μας.

 

“Ευχαριστούμε τη «Θύρα 7»  για την κοινωνική και ανθρώπινη προσφορά τους”, αναφέρει ο δήμος Ανατολικής Σάμου.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ο Δήμος Ανατ. Σάμου για την καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Published

on

By

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ενημερώνει ότι το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο υλοποιείται από το Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ», εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, λειτουργεί κανονικά, μέσα στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Οι εργαζόμενοι των Δομών, όπως και αυτοί άλλων υπηρεσιών του Δήμου μας, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, επιτελώντας το έργο που τους έχει ανατεθεί προκειμένου να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και να μεριμνήσουν τόσο για τους ωφελούμενους του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, όσο και για τις λοιπές ευπαθείς ομάδες των συνδημοτών μας.

Στους εργαζόμενους του Προγράμματος των Δομών στις Δημοτικές Ενότητες Βαθέος και Πυθαγορείου, έχουν χορηγηθεί, από το Δήμο Ανατολικής Σάμου, όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας, όπως αυτά έχουν καθοριστεί στις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του αρμόδιου Υπουργείου, τόσο για την προστασία τους όσο και για την προστασία των ωφελούμενων του Προγράμματος.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας των στελεχών δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα ή παράλειψη του Δήμου Ανατολικής Σάμου, διότι η λειτουργία του Προγράμματος χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους , οι οποίοι κατανέμονται στους φορείς υλοποίησης μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν αναληφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου, (και με την συνδρομή του Δήμου Ανατολικής Σάμου), να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες, ώστε να καταστεί δυνατή η μεταφορά των συγκεκριμένων πιστώσεων από την Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε. στη «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ» και εν συνεχεία να καταβληθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων.

Ευκαιρίας δοθείσης, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου οφείλει και δημοσίως να ευχαριστήσει το Διοικητικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Κυριάκο Πατσίδη, του Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ» που υπό αντίξοες συνθήκες, συνεχίζουν το έργο τους προκειμένου να λειτουργούν οι κοινωνικές δομές του νομικού προσώπου και να παρέχουν στήριξη και βοήθεια στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Σε λειτουργία ο Ψηφιακός Βοηθός του δήμου Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Από αύριο, 08-04-2020, ο Δήμος Ανατολικής  Σάμου έρχεται ακόμη πιο κοντά στους δημότες του, δημιουργώντας ακόμα ένα κανάλι επικοινωνίας για την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτησή τους, θέτοντας σε λειτουργία τον Αυτόματο Ψηφιακό Βοηθό.

Ένα εύχρηστο και καινοτόμο εργαλείο το οποίο θα είναι διαθέσιμο και ανοιχτό προς χρήση σε κάθε πολίτη μέσω του facebook messenger, https://www.facebook.com/islandofsamos/, με πρόσβαση σε πλήθος δεδομένων, παρέχοντας πληροφορίες, αρχικά με τον COVID-19, την καθημερινότητα του Δήμου και τα ΚΕΠ. Πρόκειται για μια δυναμική εφαρμογή η οποία θα εμπλουτίζεται και θα αλλάζει σχεδόν καθημερινά.

Η χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, θα δίνει απαντήσεις με αυτοματοποιημένο τρόπο που θα λειτουργεί προς το παρόν μέσα από το facebook.

Στόχος να δημιουργηθούν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους, οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διεύρυνση του αναπτυξιακού ρόλου του Δήμου, μέσω της ικανότητάς του να βελτιώνει όσο το δυνατόν περισσότερο την ποιότητα και την αποδοτικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Για λόγους συμμόρφωσης με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) παρακαλούμε να μην στέλνετε προσωπικά δεδομένα.  Ο Ψηφιακός Βοηθός λειτουργεί για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τους άλλους τρόπους επικοινωνίας.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκκληση του δήμου Ανατολικής Σάμου σε όσους ταξίδεψαν την Παρασκευή 20-03-2020 με το πλοίο της γραμμής από Πειραιά προς Σάμο

Ικαριακά2 εβδομάδες ago

Ο δήμος Ικαρίας θα κινηθεί νομικά εναντίον του 25χρονου

Αστυνομικά - Λιμενικά2 εβδομάδες ago

«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα στη Σάμο σε μετανάστες για παράβαση του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας

Αστυνομικά - Λιμενικά2 εβδομάδες ago

Σάμος: 2 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ανακοίνωση Blue Star Ferries για το F/B Blue Star MYCONOS

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Τα 16 τουριστικά καταλύματα στη Σάμο για τη στέγαση ατόμων ειδικών κατηγοριών

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Φοιτητές Καρλοβάσου: Δεν φεύγει κανείς, ας έρθουν να μας πετάξουν έξω

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ταξιάρχου Δημητρίου Βακεντή

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Άφιξη μεταναστών στη παραλία της Μουρτιάς

corono
Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Ικαρία

Σαμιακά3 ημέρες ago

«Βουνό» τα σκουπίδια παραπλεύρως της Περιφερειακής οδού

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Το πλοίο «Aqua Blue» στη Σάμο για μεταφορά μεταναστών

Δήμος3 εβδομάδες ago

Απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης του Δήμου Αν.Σάμου

Σαμιακά1 μήνα ago

Αποδοκιμασίες κατοίκων εναντίον του Νότη Μηταράκη για τη νέα δομή μεταναστών

Σαμιακά1 μήνα ago

Λυκούργου Λογοθέτη. 19 καταστήματα έβαλαν λουκέτο

Σαμιακά3 μήνες ago

Η Σάμος έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα

Πολιτικά3 μήνες ago

Χ.Στεφανάδης: Πιστεύω του χρόνου αυτή την εποχή η Σάμος θα είναι ελεύθερη από τους μετανάστες – πρόσφυγες

Σαμιακά3 μήνες ago

ΝΟΔΕ Σάμου. Σε κλίμα ενότητας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Δήμος3 μήνες ago

Στάντζος από τον λιμένα Μαλαγαρίου : Ζητάμε άμεση και μαζική αποσυμφόρηση τώρα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή

Σαμιακά3 μήνες ago

Υπό βροχή τελέσθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στη Σάμο

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017