Περιφερειακά
Νέα προγράμματα ψυχικής υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου


Τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου λαμβάνοντας υπόψη τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ανάγκες τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, την ισχύουσα νομοθεσία περί μοριοδότησης, αλλά και τις υφιστάμενες συνθήκες ανακοινώνουν την προκήρυξη επιμορφωτικών προγραμμάτων στους ακόλουθους τομείς: Εκπαίδευση, Ψυχολογία, Συμβουλευτική, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά & Τέχνη.
Έναρξη Προγραμμάτων: 15 Ιανουαρίου 2021
Μεθοδολογία Διδασκαλίας
Τα Προγράμματα πραγματοποιούνται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ασύγχρονα, χωρίς να απαιτούν την ταυτόχρονη παρουσία του εκπαιδευόμενου, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να μελετά βάσει του δικού του χρόνου και των υποχρεώσεών του. Εφόσον αρθούν τα μέτρα για την προστασία από τον Covid19, επιλεγμένα προγράμματα θα πραγματοποιούνται με το μεικτό μοντέλο εκπαίδευσης (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).
Ποιότητα Προγράμματων
Τα Προγράμματα υλοποιούνται από το Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο και απονέμει με την ολοκλήρωση του εκάστοτε προγράμματος στον κάθε εκπαιδευόμενο Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης, στο οποίο θα αναγράφονται οι ακριβείς αποδιδόμενες ευρωπαϊκές επαγγελματικές πιστωτικές μονάδες (ECVET).
Οι διδάσκοντες των Προγραμμάτων είναι μέλη ΔΕΠ και επαγγελματίες με μακρόχρονη εργασιακή εμπειρία.
Μοριοδότηση
Τα Προγράμματα εξασφαλίζουν την εξής μοριοδότηση:
– 2 Μόρια στο σύστημα διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ – αναπληρωτές, αδιόριστοι υποψήφιοι)
– 10 μόρια για διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ
– 0,5 Μόρια στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης (Nόμος 4547 (ΦΕΚ Α’ 102/12.06.2018 , Άρθρο 24,περίπτωση ββ και άρθρο 21, α)
Η καινοτομία όμως των Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας δε σταματά εδώ!
- Πυρετωδώς ετοιμάζονται δυο νέα portal, που φιλοδοξούν να αποτελέσουν βήμα έκφρασης για Ψυχολόγους, Συμβούλους, Κοινωνικούς Επιστήμονες, Εκπαιδευτικούς, Αρθρογράφους, Λογοτέχνες, Coaches, Ειδικούς Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού, Φοιτητές. Το πρώτο είναι το γνωστό gr, ενώ το δεύτερο θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στις επιστήμες της συμβουλευτικής υπό την ευρεία έννοια.
- Παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής τόσο στους εκπαιδευόμενους όσο και σε όσους άλλους το επιθυμούν σε συνέδρια και ημερίδες είτε ως ομιλητές είτε ως σύνεδροι.
- Τέλος, ανακοινώνεται η έναρξη επιστημονικής – πολιτιστικής συνεργασίας με τις Εκδόσεις Ηδυέπεια για την προαγωγή του Επιστημονικού και Λογοτεχνικού δυναμικού στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Σας προαναγγέλλουμε την ίδρυση των Πράσινων Εκδόσεων VERDE PUBLICATIONS (Πράσινες επειδή όλα τα έργα εκδίδονται σε μορφή ebook, ενώ τα περιορισμένα έντυπα αντίτυπα θα γίνονται σε ανακυκλώσιμο χαρτί).
Η προσπάθεια αφορά στην ανάδειξη των νέων επιστημόνων – λογοτεχνών, που συνεργάζονται με τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας ή συμμετέχουν σε αυτά με τη ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΗ έκδοση των έργων τους σε μορφή ebook και προνομιακό μερίδιο στις online πωλήσεις για το συγγραφέα (20%). Τα ebooks θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα των Πράσινων Εκδόσεων και θα προωθούνται με κάθε δυνατό τρόπο.
- Προκηρύξεις και άμεση εγγραφή:
- Πληροφορίες: 2251036580 και 2251036520
Comments
Περιφερειακά
Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Θα παραμείνουμε στο πλευρό των κατοίκων, ως οφείλουμε!


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
“Oι σημερινές και χθεσινές μεγαλειώδεις διαμαρτυρίες (αυτοκινητοπομπές) σε Λέσβο και Χίο εκδηλώνουν για ακόμα μια φορά τη διαφωνία των πολιτών στα σχέδια δημιουργίας νέας δομής στις νήσους Λέσβο και Χίο .
Θέλω αφενός να δηλώσω τα συγχαρητήριά μου για την ενότητα και την μαχητικότητα που επιδεικνύουν οι κάτοικοι των νήσων και αφετέρου να επισημάνω για πολλοστή φορά πως ως Περιφερειακή Αρχή θα παραμείνουμε στο πλευρό τους, ως οφείλουμε! “
Comments
Περιφερειακά
Στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO ο Καδής & τα Φρατζόλια – Αίτημα της Περιφέρειας


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου-Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού ανέλαβε την πρωτοβουλία υποβολής πέντε προτάσεων που αφορούν τα έθιμα της Αποκριάς των νησιών του Βορείου Αιγαίου για την εγγραφή τους στο “Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Άυλων Πολιτιστικών Στοιχείων” της UNESCO. Η πρωτοβουλία αυτή έγινε εφικτή μετά από συνέργεια της Αντιπεριφέρειας με τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς των νησιών μας που δραστηριοποιούνται στα καρναβαλικά δρώμενα.
Αναλυτικότερα, υποβλήθηκαν στην “Εθνική Επιστημονική Επιτροπή για την εφαρμογή της Σύμβασης της UNESCO για τη προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς” για εγγραφή στο “Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς” τα κάτωθι πολιτιστικά στοιχεία:
«Αγιασώτικο καρναβάλι και συνοδευτικά έθιμα της Αποκριάς» σε συνεργασία με τo “Κέντρο Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ»” και τον “Πολιτιστικό Καρναβαλικό Σύλλογο Αγιάσου «Ο Σάτυρος»”.
«Παραδοσιακό Καρναβάλι Μεσοτόπου» σε συνεργασία με το “Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοτόπου «Ο Μεσότοπος»”.
«Μόστρα Θυμιανών» σε συνεργασία με το “Μορφωτικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Θυμιανών” Χίου.
«Ο Καδής στους Σπαθαραίους» σε συνεργασία με τον “Αθλητικό, Σκακιστικό, Πολιτιστικό, Εξωραϊστικό & Μορφωτικό Σύλλογο Σπαθαραίων Σάμου”
«Φρατζόλια» σε συνεργασία με το “Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο «Φίλων Μαραθοκάμπου»”.
H Ελλάδα με τον Ν. 3521/2006 (ΦΕΚ 275/τ.Α/22-12-2006) κύρωσε την σύμβαση για την προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO(2003). Σκοποί της σύμβασης αυτής, όπως αναφέρονται είναι : (α) η προστασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, (β) ο σεβασμός της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των ενδιαφερομένων κοινοτήτων, ομάδων και ανθρώπων, (γ) η ευαισθητοποίηση σε επίπεδο τοπικό, εθνικό και διεθνές όσον αφορά τη σημασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και της αμοιβαίας εκτίμησης που πρέπει να τυγχάνει, (δ) η διεθνής συνεργασία και συνδρομή.
Στα πλαίσια της Σύμβασης αυτής προβλέπεται η δημιουργία και ο συνεχής εμπλουτισμός τριών καταλόγων:
1) ο Αντιπροσωπευτικός κατάλογος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας,
2) ο Κατάλογος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που απαιτεί επείγουσα προστασία,
3) προγράμματα, σχέδια και δραστηριότητες διαφύλαξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.
Αυτή τη στιγμή στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχουν καταγράφει 55 στοιχεία. Οι καταχωρήσεις της Ελλάδας στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας είναι : 1) η καταχώρηση της Μεσογειακής διατροφής από κοινού με τις Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Μαρόκο, Πορτογαλία, 2)“Η Τεχνογνωσία της Παραδοσιακής Μαστιχοκαλλιέργειας στη Χίο, 3) η Τηνιακή Μαρμαροτεχνία, 4) τα Μωμοέρια, ένα έθιμο του Δωδεκαημέρου όπως τελείται σε οκτώ χωριά της Κοζάνης, 5) το Ρεμπέτικο Τραγούδι, 6) η Τέχνη της Ξερολιθιάς κατόπιν υποβολής κοινού φακέλου υποψηφιότητας της Ελλάδας με Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Σλοβενία, 7) η Βυζαντινή Μουσική/ Ψαλτική, 8)η “Μετακινούμενη Κτηνοτροφία – Η εποχιακή μετακίνηση των κοπαδιών πάνω στις παραδοσιακές διαδρομές τους, στη Μεσόγειο και στις Άλπεις” από κοινού με την Αυστρία και την Ιταλία,9) «Το Πολυφωνικό Καραβάνι, Ερευνώντας, Διαφυλάσσοντας και Αναδεικνύοντας το Πολυφωνικό Τραγούδι της Ηπείρου».
Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλη δήλωσε:
«Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, έχοντας πυξίδα κατεύθυνσης την ανάδειξη και προστασία της διαχρονικής πολιτιστικής κληρονομιάς- ταυτότητας των νησιών του Βορείου Αιγαίου, παραμένοντας πιστή στην πεποίθηση της ενεργής συμμετοχής των πολιτών και της συνεργασίας των τοπικών κοινωνιών, ξεκίνησε μια πρώτη προσπάθεια καταγραφής τους, με την υποβολή πέντε προτάσεων των Καρναβαλικών Δρώμενων των νησιών μας, προκειμένου να ενταχθούν στο “Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς” της UNESCO.
Ως γνωστόν τα Καρναβαλικά δρώμενα έχοντας τις ρίζες τους στις Διονυσιακές γιορτές φτάνουν διαχρονικά στο σήμερα αποδεικνύοντας την συνέχεια του Ελληνισμού στους αιώνες και την εξέλιξη στο πέρασμα του χρόνου των λαϊκών δρώμενων, ηθών και εθίμων, στοιχείων του πολυδιάστατου Ελληνικού Πολιτισμού.
Οφείλουμε ένα Μεγάλο Ευχαριστώ στους τοπικούς Συλλόγους που προαναφέραμε για την θέληση τους να συμμετέχουν σε αυτήν μας την πρωτοβουλία και από κοινού να δουλέψουμε προκειμένου να καταφέρουμε τα Καρναβαλικά Δρώμενα των Νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, να εγγραφούν στο “Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς” της UNESCO».»
Comments
- Σαμιακά4 ημέρες ago
Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος
- COVID-193 ημέρες ago
Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο
- COVID-197 ημέρες ago
ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”
- Πολιτικά7 ημέρες ago
Χαρδαλιάς σε Στεφανάδη: Αναμένουμε την εισήγηση των επιδημιολόγων για την Σάμο
- COVID-194 ημέρες ago
COVID-19: Έξι νέα κρούσματα
- COVID-195 ημέρες ago
Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στη Σάμο
- COVID-196 ημέρες ago
Τέσσερα νέα κρούσματα
- Σαμιακά6 ημέρες ago
Νέα 24ωρη απεργία στα πλοία Ι Διαμόρφωση δρομολογίων