Connect with us

Σαμιακά

Νέα ενημέρωση απο το Νοσοκομείο Σάμου για τα κρούσματα φυματίωσης

Published

on

Μετά από επίμονες και συστηματικές προσπάθειες της διοίκησης του Νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 08-06-2018 σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για να αξιολογηθεί η κατάσταση, η οποία έχει δημιουργηθεί στη Σάμο, μετά τη διάγνωση σποραδικών κρουσμάτων φυματίωσης σε αιτούντες άσυλο και την εισαγωγή στο Νοσοκομείο μεγάλου αριθμού περιστατικών με πιθανή φυματίωση.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννη Μπασκόζου, μετέβη στο νησί τριμελές εξειδικευμένο ιατρικό κλιμάκιο, το οποίο παρέμεινε την Τρίτη 12-06-2018 και την Τετάρτη 13-06-2018.

Εξετάστηκαν ενδελεχώς, σε στενή συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς, όλα τα ύποπτα περιστατικά και διαπιστώθηκε ότι, από τα δεκαεπτά (17), τα δύο (2) πάσχουν από φυματίωση και άλλα δύο (2) από πνευμονία, καθώς και ένα (1) από μη πνευμονολογικό νόσημα, τα οποία παραμένουν νοσηλευόμενα υπό φαρμακευτική αγωγή, ενώ τα δώδεκα (12), δεν πάσχουν από φυματίωση και εξήλθαν του Νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα έφτασε στη Σάμο και εγκαταστάθηκε στο ΚΥΤ, φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα, με το οποίο θα εξεταστούν οι διαμένοντες εκεί, αρχής γενομένης από τους προερχόμενους από χώρες με υψηλά ποσοστά φυματίωσης.

Επειδή διαδίδονται συστηματικά από ανεύθυνους και κακοήθεις κύκλους, με ιδιοτελή κίνητρα, τερατώδεις φήμες, οι οποίες προκαλούν πανικό και απειλούν να καταστρέψουν την τοπική οικονομία, απευθύνουμε έκκληση για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις, οι οποίες αφορούν το ιατρικό απόρρητο και την προστασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Το Νοσοκομείο ενημερώνει, έγκυρα και στον κατάλληλο χρόνο, την κοινή γνώμη και βρίσκεται στη διάθεση των επιστημονικών φορέων, οι οποίοι θα ήταν σκόπιμο να ενημερώνονται από τον αρμόδιο φορέα και μετά να προβαίνουν σε δημόσιες ανακοινώσεις, δυστυχώς, ατυχείς.

Με την ευκαιρία, διευκρινίζουμε ότι το Νοσοκομείο δεν έχει αρμοδιότητα και δικαιοδοσία στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), το οποίο διοικητικά ανήκει στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τη δε παροχή ιατρικών υπηρεσιών έχει αναλάβει το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσω του προγράμματος  «philos». Επίσης,  δεν έχει δικαιοδοσία σε θέματα δημόσιας υγείας στην κοινότητα, αρμοδιότητα η οποία ανήκει στην αντίστοιχη διεύθυνση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Διαχειριζόμενοι εδώ και ένα μήνα μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία τώρα φαίνεται να ξεκαθαρίζει, η διοίκηση του Νοσοκομείου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια και να συγχαρεί όλους όσοι από το προσωπικό του, αφιερώθηκαν αγόγγυστα με αυτοθυσία, επιμονή, μεθοδικότητα, επιστημονική επάρκεια και αποτελεσματικότητα, στον στόχο της διασφάλισης της υγείας και της αξιοπρέπειας ασθενών, επισκεπτών και προσωπικού

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Π.Ε. Σάμου: Κανένα κρούσμα covid-19

Published

on

By

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού δεν καταγράφεται στην Π.Ε. Σάμου, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) το τελευταίο 24ωρο .

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν στη χώρα είναι 2.353, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας…
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με #COVID19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.557 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω…
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 422 (69.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη…

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Χατζηχριστοδούλου για προκατασκευασμένες αίθουσες στα σχολεία- Ο ένας ρίχνει το φταίξιμο στον άλλον

Published

on

By

Με ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή την συνεδρίαση του Δ.Σ Ανατ. Σάμου, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ανατροπή», Χρήστος  Χατζηχριστοδούλους ανέφερε:

«Κατά το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, δυστυχώς ενημερωθήκαμε ότι αν το κράτος δεν βοηθήσει οικονομικά τον Δήμο, οι υποδομές που απαιτούνται για να τοποθετηθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες στα σχολεία που έχουν υποστεί ζημιές, μπορεί να μην είναι έτοιμες. Τελικά, ο ένας ρίχνει το φταίξιμο στον άλλον και δεν ευθύνεται κανένας για όλη αυτή την κατάσταση;».

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή