Connect with us

Δήμος

Νέα επιστολή στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Published

on

Νέα επιστολή απο τον Δήμαρχο Σαμου κ.Αγγελόπουλο στάλθηκε στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα, με βάση και τα τελευταία στοιχεία για την κατάσταση στο Κ.Υ.Τ. Σάμου αλλά και την μεγάλη επιβάρυνση της πρωτεύουσας όσον αφορά τα στερεά απόβλητα.

ΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ.Τ. ΣΑΜΟΥ (2η)

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Ως Δήμος Σάμου αντιμετωπίσαμε με έκπληξη και έντονη ανησυχία τον πρόσφατο ισχυρισμό σας και μάλιστα στην αίθουσα της Βουλής, ότι το νησί μας “έχει στοχοποιηθεί” από τους διακινητές προσφύγων και μεταναστών, με αποτέλεσμα, όπως χαρακτηριστικά τονίσατε: “από τον Σεπτέμβριο έως τις 25 Οκτωβρίου στην Σάμο να έχουν μπει 2.317 και να έχουν φύγει 1103”.

Με κάθε σεβασμό, οφείλουμε να τονίσουμε από πλευράς μας ότι τέτοιου είδους “διαπιστώσεις” αφορούν μάλλον την 4η εξουσία, του Τύπου, που έχει ως ρόλο του να αναδεικνύει και να καταγράφει καταστάσεις. Δεν μπορούν όμως να αφορούν την εκτελεστική εξουσία, που έχει συνταγματικό χρέος και ευθύνη όχι να καταγράφει, αλλά να προλαμβάνει τέτοιου είδους προβλήματα και, εφόσον προκύψουν, να δρα προς την επίλυσή τους.

Όταν ο αρμόδιος Υπουργός παραδέχεται ανοιχτά ότι η Σάμος -ή και οποιοδήποτε άλλο νησί του ΒΑ Αιγαίου – εξαρτάται, πρακτικώς, από τις διαθέσεις των διακινητών, είναι σα να λέει ότι η χώρα είναι ανοχύρωτη και ο κρατικός μηχανισμός ανίκανος να προστατεύσει τους πολίτες της, πολύ δε περισσότερο όσους ζουν στα σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Σας υπενθυμίζουμε ακόμη ότι έχετε δημοσίως δεσμευθεί πριν από τρεις μήνες για την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου “έως τα τέλη Σεπτεμβρίου”. Όμως, ο Νοέμβριος ξεκίνησε ήδη και όπως και ο ίδιος παραδέχεστε, η κατάσταση έχει κατά πολύ χειροτερεύσει στο μεσοδιάστημα.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
σε απόσταση αναπνοής από μια πόλη 6.000 κατοίκων, στοιβάζονται αυτή τη στιγμή, υπό άθλιες συνθήκες και με τον χειμώνα να έρχεται, πάνω από 4.000 άνθρωποι, μεταξύ και τους και πάρα πολλές μονογονεϊκές οικογένειες και ασυνόδευτα παιδιά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ζητούμε σε συνεργασία με τους υπόλοιπους αρμόδιους Υπουργούς, τη μέριμνά σας ώστε να μη δίνεται ακόμη και μέσα στη Βουλή η εικόνα ότι το Β.Α. Αιγαίο είναι μια θάλασσα στο έλεος λαθρεμπόρων ανθρώπινων ζωών, απέναντι στους οποίους είναι ανυπεράσπιστο ένα οργανωμένο κράτος-μέλος της Ε.Ε, έχοντας μάλιστα και τη σχετική συνδρομή της FRONTEX για το σκοπό αυτόν.

Το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι για εμάς, τους κατοίκους της Σάμου, μια άσκηση επί χάρτου, αλλά μια καθημερινότητα που βιώνουμε σε προσωπικό επίπεδο εδώ και τριάμισι χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο, ζητούμε συνάντηση μαζί σας, κατά την οποία θα σας εκθέσουμε τις απόψεις μας και θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας σχετικά με το πώς μπορεί το ζήτημα να αντιμετωπιστεί με τρόπο ουσιαστικό και πάντοτε στο πλαίσιο του αξιών του ανθρωπισμού που, άλλωστε, έχουμε ως τώρα δείξει ότι υπηρετούμε με απόλυτο σεβασμό και αξιοπρέπεια. Πρωτίστως όμως αιτούμαστε την άμεση υλοποίηση της εξαγγελίας σας για αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου και την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, που πρέπει να περιλαμβάνουν και τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του Κ.Υ.Τ. Σάμου (το οποίο ανήκει στο Υπ. Εθν. Άμυνας) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού.

Η κινητικότητα των τελευταίων ημερών που εκφράστηκε με την δρομολόγηση της αναχώρησης 500 περίπου προσφύγων/μεταναστών πρέπει να εντατικοποιηθεί και να προσδιορίζεται από συνέχεια και χρονοδιαγράμματα ούτως ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις σας.

Η θέση της Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης κας Ντούνια Μιγιάτοβιτς είναι σαφής (βλ. σχετικό παράρτημα). Η κοινωνία ασφυκτιά, οι υπηρεσίες όλων των επιπέδων λυγίζουν υπό το βάρος του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος που έχει και πέρα από τον καθημερινό δυσβάσταχτο φόρτο εργασίας και ψυχολογική επιβάρυνση για όλους. Το νοσοκομείο βρίσκεται σε συνεχή κατάσταση έκτακτης ανάγκης με προφανή αποτελέσματα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στην κανονικότητα της παροχής υπηρεσιών στους έχοντες ανάγκη. Η παραβατικότητα αυξάνεται και η ανασφάλεια κυριαρχεί στην ιστορική πρωτεύουσα του νησιού. Οι κανόνες υγιεινής κάμπτονται και παραβιάζονται με παράλληλη τη συνολική περιβαλλοντική επιβάρυνση του τόπου (βλ. συνημμένο πίνακα).

Είμαι βέβαιος ότι όλα αυτά τα γνωρίζετε όπως επίσης και το γεγονός ότι το υπαλληλικό προσωπικό και το στελεχιακό δυναμικό είτε εργάζεται εντός του Κ.Υ.Τ. είτε ανήκει σε ευρύτερες υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης χρειάζεται και προστασία και ενίσχυση.

Η αντιπροσωπεία της Σάμου θα περιλαμβάνει εκπροσώπους των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, του νοσοκομείου, των εργαζομένων, των επαγγελματιών της πρωτεύουσας, του Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ξενοδόχων και άλλων φορέων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΜΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Έτος / Ποσότητες για Βαθύ

2012 4.887,81 τόνοι
2013 4.821,48 τόνοι
2014 4.015,68 τόνοι
2015 (αρχή προσφυγικού) 5.071,30 τόνοι
2016 5.579,20 τόνοι
2017 5.959,11 τόνοι
2018 (έως 31-10-2018) 6.848,56 τόνοι

Αν υπολογίσουμε την διαφορά μεταξύ του 2014 [που είναι το τελευταίο έτος πριν το προσφυγικό και του 2018 που έχουμε την μέγιστη επιβάρυνση έως σήμερα και για το διάστημα όχι όλου του έτους αλλά μέχρι 31-10-2018 (που έχουμε ζυγολόγια)] αυτή είναι της τάξης των 2850 τόνων (ποσοστό επιβάρυνσης 70%)
Αν υπολογίσουμε αναλογικά μέχρι το τέλος του έτους η ετήσια επιβάρυνση είναι της τάξης του 80%.

Comments

comments

Δήμος

Κάλεσμα Νίκου Ζάχαρη για μαζική προσέλευση στις κάλπες

Published

on

By

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Νίκος Ζάχαρης με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους  του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ»  σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου, ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών καθώς και τις εμφανίσεις τους σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

  • Η επικοινωνία διά ζώσης με τους συνδημότητες μας σε όλα τα χωριά και τις πόλεις του Δήμου, επιβεβαίωσε τη θετική  ανταπόκριση και αποδοχή του κόσμου στο συνδυασμό μας, ήταν πραγματικά γόνιμη και ωφέλιμη, ακούσαμε τα προβλήματά τους, συζητήσαμε το προγραμματικό μας πλαίσιο και η επικοινωνία αυτή  μας ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο.
  • Να ευχαριστήσουμε τους δημοσιογράφους και τους ιδιοκτήτες των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που μας έδωσαν βήμα να επικοινωνήσουμε με όλους τους συμπολίτες μας, επιτελώντας μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία.
  • Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου 2019 είναι οι πρώτες εκλογές που γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής και με ξεχωριστά ψηφοδέλτια για το Δήμο και ξεχωριστά ψηφοδέλτια για τις κοινότητες. Είναι μια τομή στην Αυτοδιοίκηση, γιατί δεν κατανέμει μόνο ισότιμα τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρουν οι συνδυασμοί την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αλλά και θα εισάγουν στο δημοτικό συμβούλιο καθαρές απόψεις, μια νέα κουλτούρα διαλόγου, συνεννοήσεων και προγραμματικών συγκλίσεων για την επίλυση των υπαρκτών και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και το νησί μας.
  • Καλούμε τους συνδημότες μας να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη την Κυριακή 26 Μαΐου,  να αναδείξουν δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, να υπερψηφίσουν γυναίκες και άνδρες, με δημοκρατική συνείδηση, ανεκτική συμπεριφορά και αξιοπρεπή στάση ζωής, ανθρώπους με  διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς  στα κοινά, σε όποιον συνδυασμό και αν επιλέξουν.

ΥΓ.  Στο εκλογικό μας περίπτερο, στην παραλιακή της πρωτεύουσας, οι συμπολίτες μας θα βρίσκουν εκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η Ιωάννα Καραγιάννη με τον συνδυασμό Δυτικής Σάμου «Δύναμη Δημιουργίας»

Published

on

By

Στο ψηφοδέλτιο του Δημοτικού συνδυασμού Δυτικής Σάμου «Δύναμη Δημιουργίας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάσο Καλατζή, η Ιωάννα Καραγιάννη

ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Είμαι κόρη του Κώστα και της Καλλιόπης Καραγιάννη το γένος Σεβαστάκη

Γεννήθηκα στο Καρλόβασι Σάμου το έτος 1987.

Μεγάλωσα στο Καρλόβασι της Σάμου όπου εργάζομαι στην δικιά μας  οικογενειακή εμπορική επιχείρηση της οποία είμαι και διαχειρίστρια.

Αποφοίτησα από το Λύκειο Καρλοβάσου.

Συνέχισα τις σπουδές μου σε σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Mediterranean College Teesside University.

Έχω εκλεγεί δύο φορές στο Επιμελητήριο Σάμου στο τμήμα Εμπορίου.

Το Μάιο του 2014 εκλέχτηκα Δημοτική Σύμβουλος Σάμου έως και σήμερα.

Έχω εκλεγεί  πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δυτικής Σάμου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Συμμετέχω  στο διοικητικό Συμβούλιο ΚΕΡΚΗΣ ομάδα βόλεϊ.

Συμμετέχω στις προσεχείς εκλογές της τοπικής Αυτοδιοίκησης είμαι έτοιμη και αποφασισμένη να αγωνιστώ  με αισιοδοξία ειλικρίνεια και διαφάνεια για το  νέο Δήμο Δυτικής Σάμου.

  • την σωστή δομή του νέου Δήμου Δυτικής Σάμου.
  • την ποιοτική λειτουργία που θα διασφαλίζει  την  βιωσιμότητα του και  την  δυνατότητα παροχής υπηρεσιών στους δημότες.
  • ουσιαστικές και πρακτικές παρεμβάσεις για  λύση των  προβλημάτων της καθημερινότητας.
  • για να εκπροσωπηθεί η νέα γενιά με όραμα και νέες ιδέες.
  • Την ανάδειξη πολιτιστικών,  θρησκευτικών μνημείων και παραδόσεων του τόπο με στόχο την ανάπτυξη του.

Στον αγώνα μου και στην προσπάθεια μου για ένα νέο Δήμο Δυτικής Σάμου πρωτοπόρο στην ανάπτυξη σας καλώ μαζί μου.

Με την ψήφο σας δυναμώστε την προσπάθεια μου.

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ο συνδυασμός «Δύναμη Δημιουργίας» στον Μαραθόκαμπο

Published

on

By

Στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου,στον Μαραθόκαμπο,  θα βρεθεί σήμερα στις 19.30 ο συνδυασμός «Δύναμη Δημιουργίας» .

“Στην ομιλία θα παρουσιαστεί η τελική πρόταση νίκης του συνδυασμού μας και στη συνέχεια υλοποιώντας τη δέσμευσή μας για άμεση και συνεχή επικοινωνία με τους συμπολίτες μας σας καλούμε να ανταλλάξουμε απόψεις, σκέψεις, ιδέες και προβληματισμούς», αναφέρει στην πρόσκλησή της η «Δύναμη Δημιουργίας».

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017