Connect with us

Σαμιακά

Νέα ναυτιλιακή εταιρεία για τον Αντώνη Ιγγλέση

Published

on

 

Η νέα εταιρεία, ονόματι Alberta Shipmanagement, ιδρύθηκε επίσημα τον περασμένο Μάρτιο και το καλοκαίρι φέρεται να ξεκίνησε τις δραστηριότητές της σε νέα γραφεία στο Χαλάνδρι, έχοντας στόλο αποτελούμενο από τέσσερα τάνκερ και τρία πλοία ξηρού φορτίου που στο παρελθόν διαχειριζόταν η Samos Steamship, της οποίας ηγούνται οι Αντώνης και Γιάννης Ιγγλέσης.

Σύμφωνα με τη ναυτιλιακή βάση δεδομένων Equasis, τα τέσσερα τάνκερ της Alberta Shipmanagement είναι τα Ambelos (χωρητικότητας 114.700 dwt, κατασκευής 2017), Ambrosia (χωρητικότητας 105.400 dwt, κατασκευής 2006), Papillon (χωρητικότητας 47.300 dwt, κατασκευής 2007) και Petalouda (χωρητικότητας 47.300 dwt, κατασκευής 2008). Τα τρία πλοία ξηρού φορτίου της είναι τα αδελφά handysizes Sunrise, Sunset και Sunshine (όλα χωρητικότητας 37.300 dwt, κατασκευής 2009). Επιπλέον, στα τέλη Σεπτεμβρίου η εταιρεία φέρεται να απέκτησε ένα ακόμα πλοίο, το τάνκερ Argent Cosmos (χωρητικότητας 33.600 dwt, κατασκευής 2009), το οποίο έχει μετονομαστεί σε Liberty.

Το ιαπωνικής κατασκευής πλοίο πωλήθηκε νωρίτερα φέτος από τη MOL, με ορισμένους ναυλομεσίτες να αναφέρουν τον περασμένο Μάιο ότι η τιμή πώλησής του ήταν στα 18,5 εκατ. δολάρια. Όσον αφορά στις λεπτομέρειες της αποχώρησης του Νικόλα Ιγγλέση από τη Samos Steamship, αυτές παραμένουν ασαφείς, όπως και το αν υπάρχει κάποια αλλαγή στο ρόλο της Alberta Shipbrokers, της εταιρείας που αντιπροσώπευε τη Samos Steamship στο Λονδίνο, όπως αναφέρει το TradeWinds.

Η οικογένεια Ιγγλέση κατάγεται από τη Σάμο και η ενασχόλησή της με τα ναυτιλιακά μετρά σχεδόν 150 χρόνια. Ο Νικόλας Ιγγλέσης ίδρυσε τη Samos Steamship και την Alberta Shipbrokers το 1991 μαζί με τα ξαδέρφια του Σταμάτη και Αντώνη Ιγγλέση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Samos Steamship, η εταιρεία διαθέτει στόλο αποτελούμενο από πέντε πλοία ξηρού φορτίου και έντεκα τάνκερ, όλα ιαπωνικής κατασκευής.

Πηγή: mononews.gr

Comments

comments

Σαμιακά

Μικρής έντασης επεισόδιο στο ΚΥΤ Σάμου

Published

on

By

 

Μικρής έντασης επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου,στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, στο Βαθύ της Σάμου.

Για άγνωστο λόγο ομάδα μεταναστών συνεπλάκησαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα σύμφωνα με πληροφορίες , τον τραυματισμό δύο αλλοδαπών, ο ένας εκ των οποίων στο μάτι.

Λίγο αργότερα οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Σάμου.

Η κατάσταση αυτή την ωρα στο ΚΥΤ παραμένει ήρεμη.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

«Μείωση του κόστους φιλοξενίας των ασυνόδευτων ανηλίκων έως και 50 % δίχως έκπτωση στις υπηρεσίες»

Published

on

By

 

Με πρόσκληση του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου καλούνται φορείς για υποβολή προτάσεων με στόχο την επιχορήγηση φορέων για την λειτουργία εποπτευόμενων διαμερισμάτων για ασυνόδευτους ανήλικους ηλικίας 16 ετών και άνω.

Η χρηματοδότηση παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (Τ.Α.Μ.Ε.). Το κόστος που περιγράφεται στην πρόσκληση αφορά αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι 31/12/2020 και θα χρηματοδοτηθούν μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου ποσού.

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του κόστους φιλοξενίας των ασυνόδευτων, σε δομές κατάλληλες καθώς η προστασία τους αποτελεί επιβεβλημένη εθνική υποχρέωση. Τα διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος στέγασης των ασυνόδευτων ανηλίκων άνω των 16 ετών και παράλληλα έχουν αισθητά χαμηλότερο κόστος λειτουργίας σε σχέση με τους ξενώνες φιλοξενίας.

Η στέγαση παρέχεται από το φορέα στους ανήλικους ως υπηρεσία και όχι ως επιδότηση ενοικίου ή επίδομα.

Το ημερήσιο κόστος ανά ανήλικο κυμαίνεται από 44,6  έως 53 ευρώ την ημέρα ανάλογα με το γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας.

Αντίθετα, το κόστος για δομές (ξενώνες) φιλοξενίας, που χρησιμοποιούνται έως σήμερα,  κυμαίνεται από 63,5 έως 68 ευρώ την ημέρα, ανάλογα με την ηλικία των ανηλίκων που φιλοξενούνται σε αυτές.

Τέλος το ημερήσιο κόστος των ξενοδοχείων που επίσης φιλοξενούν ανήλικους είναι περίπου 100 ευρώ ανά άτομο, δηλαδή υπερδιπλάσιο από το κόστος του νέου προγράμματος.

Τονίζεται ότι στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Μετανάστευσης προβλέπονται σαφείς κανόνες διαπίστωσης της ανηλικότητας, ώστε να απολαμβάνουν της ειδικής μεταχείρισης και προστασίας μόνο αυτοί που κατ’ ουσία το δικαιούνται και όχι όσοι πονηρά το επικαλούνται».

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Skyserv θέσεις εργασίας

Published

on

By

Η Skyserv, ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο της επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, ανακοινώνει κενές θέσεις εργασίας για τον σταθμό στον αερολιμένα της Σάμου σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο
email smism@skyserv.aero, υπόψη κ. Καρλοβασίτη.

Η αξιολόγηση των βιογραφικών θα ξεκινήσει άμεσα και θα συνεχιστεί μέχρι την κάλυψη των θέσεων εργασίας.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των βιογραφικών είναι η 10/03/2020 .

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Καρλοβασίτης Γεώργιος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2273440082/83

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017