Connect with us

Σαμιακά

Νέα ναυτιλιακή εταιρεία για τον Αντώνη Ιγγλέση

Published

on

 

Η νέα εταιρεία, ονόματι Alberta Shipmanagement, ιδρύθηκε επίσημα τον περασμένο Μάρτιο και το καλοκαίρι φέρεται να ξεκίνησε τις δραστηριότητές της σε νέα γραφεία στο Χαλάνδρι, έχοντας στόλο αποτελούμενο από τέσσερα τάνκερ και τρία πλοία ξηρού φορτίου που στο παρελθόν διαχειριζόταν η Samos Steamship, της οποίας ηγούνται οι Αντώνης και Γιάννης Ιγγλέσης.

Σύμφωνα με τη ναυτιλιακή βάση δεδομένων Equasis, τα τέσσερα τάνκερ της Alberta Shipmanagement είναι τα Ambelos (χωρητικότητας 114.700 dwt, κατασκευής 2017), Ambrosia (χωρητικότητας 105.400 dwt, κατασκευής 2006), Papillon (χωρητικότητας 47.300 dwt, κατασκευής 2007) και Petalouda (χωρητικότητας 47.300 dwt, κατασκευής 2008). Τα τρία πλοία ξηρού φορτίου της είναι τα αδελφά handysizes Sunrise, Sunset και Sunshine (όλα χωρητικότητας 37.300 dwt, κατασκευής 2009). Επιπλέον, στα τέλη Σεπτεμβρίου η εταιρεία φέρεται να απέκτησε ένα ακόμα πλοίο, το τάνκερ Argent Cosmos (χωρητικότητας 33.600 dwt, κατασκευής 2009), το οποίο έχει μετονομαστεί σε Liberty.

Το ιαπωνικής κατασκευής πλοίο πωλήθηκε νωρίτερα φέτος από τη MOL, με ορισμένους ναυλομεσίτες να αναφέρουν τον περασμένο Μάιο ότι η τιμή πώλησής του ήταν στα 18,5 εκατ. δολάρια. Όσον αφορά στις λεπτομέρειες της αποχώρησης του Νικόλα Ιγγλέση από τη Samos Steamship, αυτές παραμένουν ασαφείς, όπως και το αν υπάρχει κάποια αλλαγή στο ρόλο της Alberta Shipbrokers, της εταιρείας που αντιπροσώπευε τη Samos Steamship στο Λονδίνο, όπως αναφέρει το TradeWinds.

Η οικογένεια Ιγγλέση κατάγεται από τη Σάμο και η ενασχόλησή της με τα ναυτιλιακά μετρά σχεδόν 150 χρόνια. Ο Νικόλας Ιγγλέσης ίδρυσε τη Samos Steamship και την Alberta Shipbrokers το 1991 μαζί με τα ξαδέρφια του Σταμάτη και Αντώνη Ιγγλέση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Samos Steamship, η εταιρεία διαθέτει στόλο αποτελούμενο από πέντε πλοία ξηρού φορτίου και έντεκα τάνκερ, όλα ιαπωνικής κατασκευής.

Πηγή: mononews.gr

Comments

comments

Σαμιακά

ΣτΕ. Eν αναμονή των προτάσεων του Ελληνικού Δημοσίου για το ΚΥΤ στη Ζερβού

Published

on

By

Συζητήθηκαν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, οι προτάσεις που κατέθεσε το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με σκοπό να “μπλοκάρει” την απόφαση μεταφοράς του ΚΥΤ από το Βαθύ στην περιοχή «Ζέρβου».

Απο την άλλη περιθώριο πέντε ημερών έχει το Ελληνικό Δημόσιο να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις καθώς και να αποδείξει τη σκοπιμότητα της δημιουργίας του νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο.

Η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η κοινότητα Μυτιληνιών, αναμενεται μέχρι τη επόμενη Παρασκευη 25 Οκτωβρίου.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Σήμερα αποφασίζουν τα μέτρα αντίδρασης για την αποσυμφόρηση της Σάμου

Published

on

By

Στις 9 το βράδυ στο ιδιαίτερο γραφείο του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη παρουσία των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, με σκοπό τον προγραμματισμό των δράσεων, καθώς σήμερα έληξε το 48ωρο τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση για απεγκλωβισμό του νησιού από τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Η Φώφη Γεννηματά στη Σάμο

Published

on

By

 

Τη Σάμο πρόκειται να επισκεφθεί την επόμενη Παρασκευή 25 Οκτωβρίου η Φώφη Γεννηματά μετά από πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Σάμου.

Η κ. Γεννηματά, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να επισκεφτεί το ΚΥΤ Σάμου, ενώ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τις Αρχές για να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί εξ αιτίας της αύξησης των προσφύγων-μεταναστών.

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017