Connect with us

Σαμιακά

Νέες, δυναμικές και πετυχημένες επέστρεψαν στον τόπο τους

Published

on

Κάθε γυναίκα θα πρέπει να αισθάνεται και να είναι ανεξάρτητη, ισχυρή και σίγουρη να ακολουθήσει την σταδιοδρομία των ονείρων της

Αφιέρωμα του  Samos24.gr σε τρείς νέες κοπέλες εξαιρετικά επιτυχημένες στον τομέα τους που επέστρεψαν μετά τις σπουδές τους στη Σάμο.

 

Ιωάννα Καραγιάννη 33

 

Η Ιωάννα είναι επιχειρηματίας και ζει στο Καρλόβασι Σάμου, με επιτυχία διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρεί συμβάλλοντας στην εξέλιξη και ανάπτυξης της.

Η Ιωάννα για δεύτερη θητεία εξελέγη δημοτική σύμβουλος Δυτικής Σάμου ενώ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας λαμβάνοντας σχεδόν 2000 ψήφους.

Ας σημειώσουμε ότι αποτελεί την νεότερη υποψήφια βουλευτή κυβερνητικής παράταξης στον νομό Σάμου.

 

Φωτεινή Θαλασσινού 36

 

Η Φωτεινή είναι δικηγόρος ζει και εργάζεται στο Καρλόβασι Σάμου και συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του πατέρα της κ. Θαλασσινού Θαλασσινού δικηγόρου και πρώην βουλευτή του νομού Σάμου.

Με έντονο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και τις τέχνες η δραστήρια Φωτεινή ασχολείται με τον σύλλογο «οι ιδέες μας» ενώ στο παρελθόν εξελέγη περιφερειακή σύμβουλος το 2014 και  διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού μέχρι το 2017.

 

Αθανασία Καλτάκη 25

 

Η Αθανασία μετακόμισε πριν τρία χρόνια περίπου στην Σάμο και αποφάσισε να ασχοληθεί με την ενεργό δικηγορία  και να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του πατέρα της, δικηγόρου και πρώην Αντιδημάρχου Πυθαγορείου κ. Γιάννη Καλτάκη.

Αν και μόλις 25 ετών περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο δικηγορικό της γραφείο και τα δικαστήρια ανεβάζοντας συνεχώς υλικό στις προσωπικές της σελίδες στα social media.

Την νεαρή δικηγόρο εμπιστεύτηκε και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης ορίζοντας την  ειδική σύμβουλό του στην Σάμο.

Η νέα γενιά χρειάζεται και πρέπει να  επιστρέψει στην Σάμο. Πρέπει να βγεί μπροστά και να διεκδικήσει, έτσι ώστε να δούμε ουσιαστική αλλαγή στον τόπο μας.

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Αυτό είναι το έντυπο για τις μετακινήσεις που αφορούν το σχολείο

Published

on

By

Για την μετακίνηση των μαθητών στις σχολικές δομές της Σαμου (Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια) και για την παραλαβή τους από αυτές θα απαιτείται σχετική βεβαίωση.

Τα σχολεία θα πρέπει να παραδώσουν στους μαθητές τις απαραίτητες βεβαιώσεις στις οποίες αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του μαθητή/ τριας, το σχολείο στο οποίο φοιτά, η διεύθυνση κατοικίας του/ της και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης. Τη βεβαίωση υπογράφουν οι διευθυντές/ διευθύντριες του σχολείου.

Οι γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να έχουν μαζί τους πάντα τη βεβαίωση, αλλά και να στέλνουν sms μετακίνησης με τη σήμανση 4 στο 13033 ή να έχουν συμπληρώσει τη βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών.

 

Ωστόσο, για τις μετακινήσεις που αφορούν το σχολείο, χρειάζεται να υπάρχει και συμπληρωμένο έντυπο, τ’ οποίο, από την προσεχή Δευτέρα, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους οι μαθητές ή οι γονείς – εάν συνοδεύουν το παιδί/ά.

 

Τα έντυπα θα τα βρείτε στο forma.gov.gr

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα από τη Δευτέρα

Published

on

By

To MANUAL των εμπόρων σε περιοχή επιπέδου αυξημένου κινδύνου:

Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα με τη μέθοδο του click away, δηλαδή της παράδοσης του προϊόντος εκτός καταστήματος κατόπιν ραντεβού.

Οι παραλαβές εντός του καταστήματος (click inside) θα επιτρέπεται μόνο για τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και ειδών χαρτοβιβλιοπωλείου, πάλι κατόπιν ραντεβού. Και στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή του click away και του click inside, ο μέγιστος χρόνος που θα έχει στη διάθεσή του ο καταναλωτής από τη στιγμή που θα στείλει το sms με τον κωδικό 2 έως ότου να παραλάβει το προϊόν, θα είναι δύο ώρες.

Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων:

*Ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).

*Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

*Ειδικώς ως προς τα καταστήματα τροφίμων τηρείται απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

*Υποχρέωση καταστημάτων τροφίμων για ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

*Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή