Σαμιακά
Νέες μαζικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο


Νέες μαζικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής ,22 Ιουνίου, σε δύο περιστατικά.
Στο πρώτο,πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018” εντόπισε 46 αλλοδαπούς,πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
Την ίδια ώρα ένα δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε, όταν 51 αλλοδαποί αποβιβάστηκαν απο τα τουρκικά παράλια σε ακτή του Καρλοβάσου. Συνολικά οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο νησί είναι 97.
Comments
Σαμιακά
Στο ΚΥΤ της Σάμου ο υπ. Εσωτερικών της Κύπρου


Στην Αθήνα μεταβαίνει αύριο Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Νίκος Νουρής, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες επαφές με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών που σκοπό θα έχουν τον συντονισμό των ενεργειών Κύπρου και Ελλάδας στην από κοινού αντιμετώπιση μεταναστευτικών προκλήσεων. Περαιτέρω, στόχος των εργασιών είναι η ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις διαδικασίες ασύλου και μετανάστευσης.
Στο πλαίσιο της παραμονής του στην Ελλάδα, ο υπουργός θα επισκεφθεί την κλειστή δομή υποδοχής μεταναστών στη Σάμο.
Τον υπουργό Εσωτερικών στην Αθήνα θα συνοδεύουν ο διευθυντής του γραφείου του, λειτουργοί του υπουργείου Εσωτερικών, της Υπηρεσίας Ασύλου, της Νομικής Υπηρεσίας της κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας.
Πηγή: ΑΠΕ
Comments
Σαμιακά
Σάμος: Σεμινάριο για την Αντισεισμική Προστασία Σχολικών Μονάδων


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο, διάρκειας δυόμισι ωρών (18:00 – 20:30), την Τρίτη 09 Μαρτίου 2021, με θέμα:« Αντισεισμική Προστασία Σχολικών μονάδων»
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες νήσων Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων και Θύμαινας και όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την φόρμα που θα βρουν στο παρακάτω link:
https://forms.gle/SvKjUBaymQRzQqQZ7 έως και την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021.
Στη συνέχεια θα ενημερωθούν στα δηλωθέντα προσωπικά email τους για τον τρόπο σύνδεσης στην διαδικτυακή επιμόρφωση. Ακολουθεί το πρόγραμμα του σεμιναρίου:
18:00 –18:15 :Χαιρετισμοί.
18:15 –20:00 :-Το γεωδυναμικό και σεισμοτεκτονικό πλαίσιο της Σάμου ως παράγοντας διαμόρφωσης και εφαρμογής των επιχειρησιακών σχεδίων του ΟΑΣΠ.
Δρ Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ.
-Σεισμικός Κίνδυνος και Σχολικές Μονάδες. Εμπειρίες και Διδάγματα από τη Διαχείριση της Σεισμικής Διακινδύνευσης Δρ Κούρου Ασημίνα Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας ΟΑΣΠ.
20:00 –20:30: Συζήτηση.
Φωτογραφία: politischios.gr
Comments
- Δήμος4 ημέρες ago
Στάντζος σε Μητσοτάκη: «Επικαλούμαι την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη που συμπαρατάσσομαι μαζί σας, συμπαρατάσσομαι με τον Μητσοτάκη»
- Σαμιακά6 ημέρες ago
Γεμίζουν ξανά οι δομές στην Λέσβο – Σταθερή η κατάσταση στην Σάμο – Αποσυμφόρηση στην Χίο
- Σαμιακά4 ημέρες ago
‘Εξι νέα κρούσματα στη Σάμο
- Σαμιακά4 ημέρες ago
Στο «Βαθύ κόκκινο» η Σάμος
- COVID-196 ημέρες ago
Covid-19: Αεροδιακομιδή ασθενούς στην Αθήνα με C-130
- COVID-196 ημέρες ago
ΕΟΔΥ: 4 κρούσματα στη Σάμο
- Σαμιακά6 ημέρες ago
Από το Σάββατο (6/3) η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου με τη Θεσσαλονίκη
- Δήμος6 ημέρες ago
Συνάντηση Στάντζου με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό