26.1 C
Σάμος
28/05/2022
Σαμιακά

Νέοι κύκλοι διαδικτυακών συναντήσεων του “Φάρου” για την οικογένεια

Προσεχείς δράσεις του “Φάρου” για την οικογένεια και κάποιες σκέψεις για το διάστημα που διανύουμε

 

Αγαπητά μέλη της κοινότητας, αγαπητοί συνεργάτες,

Η νέα χρονιά εξακολουθεί να βρίσκει την κοινότητά μας σε μια περίοδο παρατεταμένων κρίσεων, όπου οι σχέσεις, τα όρια, οι αντοχές αλλά και τα αποθέματα και οι δυνατότητες  δοκιμάζονται… Η επιστροφή στην καθημερινότητα της οικογενειακής και της σχολικής ζωής μόνο ομαλή δεν αποδεικνύεται. Η πανδημία, και κυρίως η απουσία κοινωνικών υποστηρικτικών δικτύων που αυτή επιφέρει, η υπολειτουργία των δομών υγείας και πρόνοιας, η αποδόμηση των κοινωνικών αξιών και θεσμών βάλλει την ευημερία και τη λειτουργικότητα σε όλους τους τομείς όλο και περισσότερο. Η καθημερινή έκθεση σε  αυτές τις αντίξοες καταστάσεις υπονομεύει την ψυχοσυναισθηματική μας υγεία, αυξάνει τα επίπεδα άγχους και προκαλεί δυσφορία σε σωματικό, ψυχολογικό, συναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Αντίδοτο σε όλες αυτές τις καταστάσεις που σχετίζονται με την ψυχική δυσφορία ανέκαθεν αποτελούσε η επιστροφή στους δεσμούς. Έτσι και τώρα, η ανάγκη για μια εκ νέου σύνδεση με παλιούς και νέους ρόλους, με οικεία και μη πρόσωπα, μέσα από παλιούς και νέους τρόπους μοιάζει να είναι επιτακτική! Η κρίση μας προσκαλεί να δούμε τον κόσμο ως ολότητα και τον εαυτό ως ολότητα μέσα στον κόσμο, να ξανα-ανοίξουμε «παράθυρα» διαλόγου με τον εαυτό και με τους άλλους και να τα διατηρήσουμε ανοιχτά! Έχει ένα νόημα να ενδυναμώσουμε και την φωνή μέσα μας που προσπαθεί, που δεν παραιτείται, που εξακολουθεί να μοχθεί και να βρίσκει νόημα στην καθημερινότητα.

Ως εργαζόμενοι στον χώρο της πρόληψης εξακολουθούμε να θέτουμε ως στόχο για τη νέα χρονιά τη φροντίδα της ψυχοσυναισθηματικής μας υγείας και την ευημερία τόσο του ατόμου όσο και των συνόλων, στα οποία ανήκει (οικογένεια, σχολείο, επαγγελματικές ομάδες, διάφορες συλλογικότητες κλπ.).

Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, ας επανασυνδεθούμε μέσα και πέρα από όλα αυτά, όχι αγνοώντας τα, όχι σαν να μην υπάρχουν αλλά νοηματοδοτώντας τα.

Για το προσεχές διάστημα ο «Φάρος» προσκαλεί τους γονείς των 3 νησιών μας σε νέους Κύκλους  Διαδικτυακών Συναντήσεων για:

  1. Γονείςπαιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας – «Χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και ασφάλειας στην οικογένεια». Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
  2. Γονείς Εφήβων“Η οικογένεια σε ρυθμούς εφηβείας”. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
  3. Μονογονεϊκές Οικογένειες – “Μεγαλώνοντας το παιδί μου μόνος/η”.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
  4. Εγκυμονούσες – “Φωτίζοντας το ταξίδι προς τη μητρότητα”.Για περισσότερες πληροφορίες πατήστεεδώ

Παρόμοια άρθρα

Πρόβλημα στην ανάληψη μετρητών από το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στη πόλη της Σάμου

admin

Ο Άρτσιμπαλντ Γκριν 73 χρόνων αγνοείται από την περιοχή της Μαρίνας στο Πυθαγόρειο Σάμου

admin

Καθαρισμός του βυθού από τη Εθελοντική Ομάδα SOS Κοκκαρίου με την υποστήριξη του Καταδυτικού Κέντρου Samos Sub

admin

Σάμος: Συνεχείς περιπολίες αστυνομίας, συνοριοφυλακής & λιμενικού για αποτροπή μεταναστευτικών ορών

admin

Ιερά Πανήγυρις Παρεκκλησίου Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και του Οσίου Παισίου

admin

5οι Αγώνες Δρόμου «Μιλτιάδης Χούμας» 2022

admin

Η εφαρμογή του Νίκου Χουσά, Discover Samos είναι πλέον στο Google Play Store

admin

Αίθριος καιρός και έντονη ζέστη μέχρι την Κυριακή

admin

Ο Α.Σ Κέρκης Μαραθοκάμπου ανακοινώνει την απόκτηση του Καναδού Teylor Hunt!

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα