Connect with us

Πολιτιστικά

Νέο Δ.Σ στο Σύλλογο Γυναικών Πύργου «Η Κυβέλη»

Published

on

Ο Σύλλογος Γυναικών Πύργου «Η Κυβέλη» έκανε την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 με τη συμμετοχή των μελών του έτσι όπως ορίζεται από το καταστατικό του.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε την Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2019 και με μυστική ψηφοφορία εξέλεξε τις κάτωθι:

 1. Πρόεδρος, Καλλιόπη Παναγάκη
 2. Αντιπρόεδρος, Νικολέτα Βασιλική

 3. Γραμματέας, Κατερίνα Μοσχογιάννη

 4. Ταμίας, Αναστασία Νικολάου

 5. Μέλος, Ελπίδα Πατμίου

Η νέα εξελεγκτική επιτροπή αποτελείται από:

 1. Αποστόλου Δέσποινα
 • Νούσια Παναγιώτα

 • Γιαννοπούλου Κλεονίκη

 • Το νέο διοικητικό συμβούλιο είναι έτοιμο να δράσει υπηρετώντας τους σκοπούς του Συλλόγου για στήριξη στον πολλαπλό ρόλο που έχει η σύγχρονη γυναίκα, τη συμπαράσταση στους μαθητές των σχολείων, τη συνεργασία με τις υπηρεσίες και τους άλλους φορείς του χωριού και ευρύτερα αλλά και τη μετάδοση της πνευματικής παράδοσης του τόπου μας.  

          

  Comments

  comments

  Πολιτιστικά

  Το τοπικό συμβούλιο Πυθαγορείου σε ρυθμούς Χριστουγέννων

  Published

  on

  By

  Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, το τοπικό συμβούλιο του Δήμου Πυθαγορείου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθαγορείου “Ο Λυκούργος”, τον Σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών Πυθαγορείου και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Πυθαγορείου, διοργανώνουν κάποιες δράσεις ψυχαγωγίας σε συνδυασμό με εκπαίδευση.

  Οι δράσεις ξεκινούν την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου και ώρα 09:30 όπου τα παιδιά θα μεταφερθούν με τα πυροσβεστικά οχήματα από το Πυθαγόρειο (Πάρκινγκ Δημοτικού Σχολείου), στη δασική περιοχή της εξόδου Ευπαλινείου (Αγιάδες), οπού εκεί θα γίνει ενημέρωση για το περιβάλλον.

  Στη συνέχεια τα παιδιά θα συλλέξουν υλικά τα οποία θα βαφτούν από τα παιδιά την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου το πρωί σε αίθουσα στο παλαιό Δημαρχείο στην πλατεία Ειρήνης στο Πυθαγόρειο και θα χρησιμοποιηθούν για τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου, 7 Δεκεμβρίου, στις 16:00 στο Πυθαγόρειο.
  Συμμετοχή δωρεάν.

  Comments

  comments

  Continue Reading

  Πολιτιστικά

  Εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

  Published

  on

  By

   

  Εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, διοργανώνει την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, η 79 ΑΔΤΕ.

  Ειδικότερα:

  Υλοποίηση του θεσμού «Ανοιχτά Στρατόπεδα» στις 11:00, στο Στρδο «ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΜΑΝΩΛΗ», όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το Στρατηγείο της 79 ΑΔΤΕ, να ξεναγηθεί από Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της Ταξιαρχίας στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου και να ενημερωθεί για τα οπλικά συστήματα, υλικά και μέσα που χρησιμοποιούνται στο Στρατό, την εκπαίδευση, τις συνθήκες διαβίωσης και τη λειτουργία των Μονάδων. Επιπλέον οι μαθητές και οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το στρατιωτικό επάγγελμα, τις Στρατιωτικές Σχολές, τις ειδικότητες και γενικότερα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

  Διοργάνωση Επετειακής Θεματικής Μουσικής Εκδήλωσης στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00, με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής και της Παιδικής Χορωδίας «ΕΥΩΔΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου Ικαρίας και Κορσεών.

   

   

  Comments

  comments

  Continue Reading

  Πολιτιστικά

  Ομιλία του Καθηγητή Ανθρωπολογίας της μουσικής και του χορού Παναγιώτη Πανόπουλο

  Published

  on

  By

  Η Φωτόνησος Τεχνών & Πολιτισμού φιλοξενεί τον Καθηγητή Ανθρωπολογίας της μουσικής και του χορού Παναγιώτη Πανόπουλο.

  Ο Παναγιώτης Πανόπουλος θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο: «Τώρα θα τραγουδήσω στην άλλη μεριά…»: Φωνογραφία, φωτογραφία και μνήμη μεταξύ ανθρωπολογίας και σύγχρονης τέχνης.

  Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Πανόπουλο: Ο Παναγιώτης Πανόπουλος διδάσκει κοινωνική ανθρωπολογία στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη. Ασχολείται ερευνητικά με ζητήματα ανθρωπολογίας της μουσικής, του ήχου και της επιτέλεσης.

  Οι εθνογραφικές του εργασίες, που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ανθρωπολογικά περιοδικά (Journal of the Royal Anthropological Institute, Ethnologie Française) και συλλογικούς τόμους, εστιάζουν στον συμβολισμό του ήχου και της ακοής στην ελληνική κοινωνία, τη μελέτη των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και το ρόλο των μουσικών επιτελέσεων στη συμβολική κατασκευή της εντοπιότητας.

  Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται ερευνητικά με την κοινότητα και τoν πολιτισμό των Κωφών και έχει αναπτύξει πολλαπλές συνεργασίες με εικαστικούς καλλιτέχνες.

  Έχει διδάξει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως επισκέπτης ερευνητής στο Princeton University (2002-3, 2012) και το University of California, Berkeley (2009). Έχει επίσης διδάξει ως προσκεκλημένος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Martin Luther του Halle-Wittenberg και στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.

  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Καρλόβασι) το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ.. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

  Comments

  comments

  Continue Reading

  Advertisement

  Facebook

  Advertisement Enter ad code here

  SPONSORED

  Sponsored

  Δημοφιλή