18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Ελλάδα

Νέο πιλοτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας για πρόσφυγες από την Ύπατη Αρμοστεία και τη CRS 

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με την οργάνωση Catholic Relief Services (CRS), ξεκινούν ένα πιλοτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας για πρόσφυγες και άλλους δικαιούχους διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία σε τριάντα (30) πρόσφυγες να εκπαιδευτούν σε μαθήματα οδήγησης και οδικής ασφάλειας και να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις διπλώματος οδήγησης. Μέσα από το πρόγραμμα θα αναπτυχθούν επίσης σχετικά εργαλεία και μεθοδολογία, με στόχο να αποτυπωθούν καλές πρακτικές και να αποτελέσουν οδηγό για παρόμοια μελλοντικά προγράμματα.

Οι επιτυχόντες του προγράμματος θα διασυνδεθούν με τις ανάλογες ευκαιρίες απασχόλησης μέσω του κέντρου ένταξης ADAMA, το οποίο λειτουργεί από τις οργανώσεις CRS και Caritas Hellas, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας. Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι δεξιότητες των προσφύγων θα αξιοποιηθούν κατάλληλα σε σύνδεση με ευκαιρίες βιοπορισμού, στηρίζοντάς τους στο να βρουν εργασία, να συμβάλουν στην τοπική οικονομία και εν τέλει να γίνουν αυτάρκεις.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε άμεσο συντονισμό με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Ένταξη και σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου και της Ύπατης Αρμοστείας τον Οκτώβριο του 2021.

Πρόσφυγες και άλλοι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, καθώς και πρόσφυγες από την Ουκρανία με καθεστώς Προσωρινής Προστασίας, είναι επιλέξιμοι για το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να συμπληρώσουν αυτή τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022.

Related posts

Διοικητές νοσοκομείων: Οδηγίες για τις γραπτές εξετάσεις στο ΑΣΕΠ

admin

Τα ονόματα των 650 επιτυχόντων που θα στελεχώσουν τις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων

admin

Ε.Ε.Σ.: Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για σκύλους

admin

Μνημόσυνο στη μνήμη του Βασίλη Καρρά από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

admin

Πλησιάζει η αλλαγή ώρας σε θερινή για το 2024

admin

Καθαρά Δευτέρα: Πώς πληρώνονται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα

admin

Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων | Αγαθονήσι | 29-30 Μαρτίου 2024

admin

Επανήλθαν Facebook, Messenger και Instagram

admin

Στυλιανίδης: Οι 6 πρωτοβουλίες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

admin