Connect with us

Δήμος

Νίκος Ζάχαρης: Δεσμευόμαστε για την τοπική ανάπτυξη του νησιού μας

Published

on

Τη στρατηγική του ώστε η Σάμος να αλλάξει, να μπει ξανά στο προσκήνιο ως νησί που συμβάλλει με τις δυνάμεις του στην παραγωγική ανάπτυξη της χώρας, αναπτύσσει στην “Αυγή” της Κυριακής ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ζάχαρης

. Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμεύεται ο δήμος να σταθεί στο πλευρό των παραγωγών ξεχωριστών προϊόντων, αναδεικνύοντας την αξία τους. Παράλληλα, ο Ν. Ζάχαρης μιλά για τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού πληθυσμού, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος οφείλει να αναπτύξει δράσεις για την ανάπτυξη κοινωνικής συνοχής και να εμποδίσει την εξάπλωση της ξενοφοβίας και των φαινομένων ρατσισμού.

Έχει σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία στη Σάμο, αφού διατέλεσε πρόεδρος νομαρχιακού συμβουλίου (2003-2006), αντινομάρχης (2007-2010), πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου (2011-2012) και δημοτικός σύμβουλος (2012-2014). Επίσης, είναι πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ ΣΑΜΟΥ (2017έως σήμερα) και έχει διατελέσει πρόεδρος της αντιπροσωπείας του περιφερειακού τμήματος ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου (2014-2017). Έχει διατελέσει επίσης πρόεδρος Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου και συλλόγων γονέων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

 

Συνέντευξη στην Ηλέκτρα Βισκαδουράκη

 

* Ποιες παρεμβάσεις προτείνετε για τον Δήμο Σάμου προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων;

Κατ’ αρχάς, τα λιμάνια και το αεροδρόμιο είναι οι πύλες εισόδου στη Σάμο και απαιτείται να αξιοποιήσουμε τα χρηματοδοτικά προγράμματα (ευρωπαϊκά και εθνικά), ώστε να έχουμε ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές. Το αεροδρόμιο Σάμου δυστυχώς έχει παραχωρηθεί στη Fraport και υπάρχει ο κίνδυνος για οικονομική επιβάρυνση των επιβατών, με αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό.

Εξάλλου, οι ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες είναι ζωτικές για τη μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών, καθώς και για τη μεταφορά προϊόντων και αγαθών. Άρα, το διαχρονικό αίτημα για καθημερινές, γρήγορες, ασφαλείς και φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από τη Σάμο προς την ηπειρωτική Ελλάδα και τα λοιπά νησιά του Αιγαίου είναι δίκαιο, σταθερό και διαρκές.

Βέβαια, σημαντική εξέλιξη αποτελεί η θέσπιση του μεταφορικού ισοδύναμου, καθώς εξομαλύνει κάπως το υψηλό κόστος εισιτηρίων. Αίτημά μας είναι να θεσπιστεί το μεταφορικό ισοδύναμο και στα αεροπορικά εισιτήρια καθώς και στα καύσιμα, των οποίων οι τιμές είναι αυξημένες τουλάχιστον 15% σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Με σκοπό την τοπική ανάπτυξη, δεσμευόμαστε να καταβάλουμε προσπάθεια για την ανάδειξη των αγροτοδιατροφικών μας προϊόντων (κρασί, μέλι, ούζο, λάδι). Ιδιαίτερα για το κρασί ποικιλίας μοσχάτου με ονομασία προέλευσης, που είναι ο πρεσβευτής των ελληνικών κρασιών στη διεθνή αγορά, εμείς υποστηρίζουμε το αίτημα του Συνεταιρισμού Οινοπαραγωγών Σάμου για επαναφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα επίπεδα του 2009.

 

* Το νησί σας είναι από αυτά που δέχονται πρόσφυγες και μετανάστες. Πώς μπορεί ο δήμος να συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση αυτού του πληθυσμού και ταυτόχρονα να απαντήσει στην ανάπτυξη της ξενοφοβίας;

Το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, που, αν δεν αντιμετωπιστούν οι αιτίες του σε παγκόσμιο και διεθνές επίπεδο, δεν θα σταματήσει. Εδώ στη Σάμο, από τα μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που έδωσαν οι Σαμιώτες το καλοκαίρι του 2015, με τη στήριξη περισσότερων από 120.000 προσφύγων/μεταναστών που φιλοξενήθηκαν στο νησί μας, περάσαμε σήμερα στην ανησυχία, την ανασφάλεια και σε εκδηλώσεις ξενοφοβίας και ρατσισμού λόγω της παραμονής επί μακρόν μεγάλου αριθμού προσφύγων/μεταναστών και τις ιδιαίτερα προβληματικές έως και άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους. Να σημειώσουμε ότι ενώ το hotspot έχει δυναμικότητα 700 θέσεις, σήμερα στη Σάμο διαβιούν πάνω από 4.000 άνθρωποι.

Πρέπει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του για άμεση μετακίνηση του πληθυσμού στην ηπειρωτική Ελλάδα και να μεταφέρει το hotspot σε νέο χώρο, όπου να διασφαλίζονται αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Εμείς προτείνουμε η έκταση του υφιστάμενου hotspot να αποδοθεί στον Δήμο Σάμου για να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο Δήμος Σάμου πρέπει να αναπτύξει συμβουλευτικές δράσεις ευαισθητοποίησης και κοινωνικής συνοχής των συμπολιτών μας για να εμποδίσει την εξάπλωση της ξενοφοβίας και των φαινομένων ρατσισμού.

 

* Πώς εκτιμάτε ότι θα επηρεάσει την άσκηση διοίκησης η εφαρμογή απλής αναλογικής;

Με την απλή αναλογική, που θεσπίστηκε με τη μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη» και άλλες θεσμικές παρεμβάσεις, όπως η αποσύνδεση των κοινοτικών εκλογών από τα δημοτικά ψηφοδέλτια η ενίσχυση των κοινοτήτων με πόρους και αρμοδιότητες, υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας μια μεγάλη προσπάθεια ενδοδημοτικής αποκέντρωσης, με εμβάθυνση της δημοκρατίας και άνοιγμα της Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία. Η απλή αναλογική ανατρέπει το δημαρχοκεντρικό πλειοψηφικό σύστημα διοίκησης και εισάγει νέες κουλτούρες συναινέσεων, προγραμματικών συγκλίσεων και συνεργασιών μέσα στα δημοτικά συμβούλια προς όφελος της Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας.

 

* Ποιες θεσμικές αλλαγές προτείνετε προκειμένου η λειτουργία του δήμου να είναι πιο αποτελεσματική;

Ελπίζω στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση να ληφθεί πρόνοια για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη διακριτότητα ρόλων και αρμοδιοτήτων μεταξύ βαθμών Αυτοδιοίκησης και διοίκησης του κράτους. Βασική απαίτηση είναι να τηρείται το άρθρο 101 του συντάγματος, παρ. 4 για την προστασία της νησιωτικότητας εν προκειμένω.

Προγραμματικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε στη Σάμο περιβάλλον δημιουργικότητας και καινοτομίας, σε συνεργασία με επιστήμονες και με την τεχνογνωσία του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Παράλληλα, θα αναζητήσουμε εθνική ή κοινοτική χρηματοδότηση για να δημιουργήσουμε ψηφιακές εφαρμογές ηλεκτρονικών υπηρεσιών, με προγράμματα όπως το Smart Cities και το Smart Islands για τους συνδημότες και τους επισκέπτες του νησιού μας, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας.

 

 

Ο Νίκος Ζάχαρης γεννήθηκε το 1960 στην Εύβοια και από το 1985 διαμένει μόνιμα στη Σάμο. Από το 1987 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Καρλόβασι ως μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Ως φοιτητής είχε δραστηριοποιηθεί με τη φοιτητική παράταξη του Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα. Διετέλεσε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Συνασπισμού Σάμου και ήταν υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Σάμο το 2007. Σήμερα είναι κομματικά ανένταχτος, στον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς

Comments

comments

Δήμος

Με την “Ανατροπή” και η μάχιμη εκπαιδευτικός Έφη Μόρφου

Published

on

By

Σύμφωνα με το Samos24.gr, υποψήφια με το συνδυασμό του Χρήστου Χατζηχριστοδούλου , στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, θα είναι και η μάχιμη εκπαιδευτικός Μόρφου Έφη, πτυχιούχος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ως ενεργό μέλος της Σαμιακής κοινωνίας σίγουρα την έχετε δει σε άπειρες πολιτιστικές εκδηλώσεις και περιβαλλοντικές δράσεις, καθώς από το 2003 συμμετέχει εθελοντικά και αποτελεσματικά στα δρώμενα του νησιού. Σήμερα υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Πυθαγορείου, ενώ στο παρελθόν (από το 1999) υπηρέτησε στις περισσότερες σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου αλλά και σε σχολεία των Φούρνων, της Θεσσαλονίκης, της Άνδρου και της Νάξου.

Αποτελεί τρανό παράδειγμα της συνεχούς επιμόρφωσης και έχει στο ενεργητικό της σπουδές στην Ειδική Αγωγή, στη Μονωδία, στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, ενώ πρόσφατα αξιολογήθηκε ως πρώτη επιτυχούσα πανελληνίως στις κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Ρόδο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η “Ανατροπή” θα έχει μαζί της μια δραστήρια γυναίκα με όραμα, καινοτόμες ιδέες, υπευθυνότητα, σεβασμό στα πιστεύω των συμπολιτών της, συνέπεια και στόχους, τους οποίους και υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία, όπως έχει αποδείξει ως τώρα.

Αν και, όπως μας είπε, η μεγαλύτερη επιτυχία για κείνη είναι το χαμόγελο των παιδιών «κι αυτό θα το καταφέρουμε μόνο αν εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας το παρόν και το μέλλον που τους αξίζει. Μόνο εάν προσφέρουμε στα παιδιά μας μια αξιοπρεπή και όμορφη ζωή με δυνατότητες και προοπτικές, εδώ, στον Παράδεισο, που λέγεται Σάμος».

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνεδριάζει τη Μ. Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει τη Μ. Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεών του, το δημοτικό συμβούλιο Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

 1. Ορισμός δημ. συμβούλων στην Επιτροπή Κατανομής Περιουσίας του καταργούμενου Δήμου Σάμου. Εισηγητής: Αμυρσώνης Κων/νος πρόεδρος Δ.Σ.
 1. Πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του Δάκου της ελιάς έτους 2019. Εισηγητής: Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.
 1. Αποδοχή των όρων ένταξης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του έργου «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΘΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ». Εισηγητής: Βασιλειάς Δημήτρης Γ.Γ Δήμου Σάμου
 1. Υποβολή πρότασης για ένταξη της πράξης «Κατασκευή και Συντήρηση Αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σάμου» στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Εισηγητής: Δ/νση προγραμματισμού.
 1. Έγκριση σύναψης σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας με το Δήμο ΦΟΥΡΝΩΝ–ΚΟΡΣΕΩΝ. Εισηγητής: Βασιλειάς Δημήτρης Γ.Γ Δήμου Σάμου.
 1. Συζήτηση – ενημέρωση περί αποδοχής της σύμβασης παραχώρησης για τη λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε)/ Κέντρου Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α) ΣΑΜΟΥ. Εισηγητής: Βασιλειάς Δημήτρης Γ.Γ Δήμου Σάμου.
 1. Αποδοχή συμφώνου των όρων ένταξης της πράξης προς χρηματοδότηση από το Πράσινο ταμείο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΑ ΔΡΟΜΩΝ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ». Εισηγητής: Βασιλειάς Δημήτρης Γ.Γ Δήμου Σάμου.
 1. Συμπληρωματική γνωμοδότηση για τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης, για την ύπαρξη κατάλληλων χώρων στα για τη στέγαση των υπό ίδρυση τμημάτων. Εισηγητής: Αμυρσώνης Κων/νος πρόεδρος Δ.Σ
 1. Έγκριση Διαγράφων και νέων αιτήσεων νηπίων και βρεφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς Δήμου Σάμου. Εισηγητής: Δ/νση Παιδικών και Bρεφονηπιακών σταθμών Δήμου Σάμου.
 1. Κατανομή 1ης και 2ης Δόσης λειτουργικών δαπανών σε Α’ βάθμια και Β’ βάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Σάμου. Εισηγητής: Καραγιάννης Δημήτριος πρόεδρος Επιτροπής παιδείας.
 1. Πρόσληψη προσωπικού για κατεπείγουσες ή εποχιακές η πρόσκαιρες ανάγκες για ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών. Εισηγητής: Δ/νση Διοικητικών υπηρεσιών.
 1. Έγκριση χορήγησης εκτάκτων χρηματικών Βοηθημάτων σε ευπαθείς ομάδες. Εισηγητής: Δ/νση Κοινωνικής προστασίας παιδείας & Δημόσιας Υγείας.
 1. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 17/2019 απόφασης του Δκ/Σ του ΝΠΔΔ ΔΟΠΠΟΝΑΣ με θέμα: 2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ έτους 2019. Εισηγητής: Ανδρεάδου Σουλτάνα πρόεδρος ΝΠΔΔ.
 1. Έγκριση απόφασης του Δκ/Σ του ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ με θέμα Τακτοποιητική Αναμόρφωση Π/Υ οικ. έτους 2019. Εισηγητής: Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών
 1. Αναμορφώσεις (3η ) προϋπολογισμού Δήμου Σάμου οικ. έτους 2019. Εισηγητής: Οικονομική επιτροπή – Δ/νση οικονομικών υπηρεσιών.
 1. Έγκριση έκθεση εσόδων – εξόδων Δ΄ Τριμήνου (Περ. 1/01-31/12/2018) για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού έτους 2018. Εισηγητής: Οικονομική επιτροπή – Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών
 1. Έγκριση έκθεση εσόδων – εξόδων Α΄ Τριμήνου (Περ. 1/01-31/3/2019) για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού έτους 2019. Εισηγητής: Οικονομική επιτροπή – Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών.
 1. Έγκριση Απολογισμού – Ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως διαχείρισης περιόδου 1-1 έως 31/12-2016 του συνδέσμου ΟΤΑ Βαθέος Πυθαγορείου. Εισηγητής: Οικονομική επιτροπή – Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών
 1. Έγκριση απολογισμού – Ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως διαχειριστικής περιόδου 1-1-2017εως 30-4-2019 του Συνδέσμου ΟΤΑ Βαθέος Πυθαγορείου. Εισηγητής: Οικονομική επιτροπή – Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών
 1. Έγκριση έκθεσης εκκαθαριστή της Δημοτικής Επιχείρησης Καρλοβάσου. Εισηγητής: Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών.
 1. Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας και εξαίρεσης της πενθήμερης εργασίας τμημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σάμου. Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.
 1. Χορήγηση παράτασης του έργου «Βελτίωση και στατική ενίσχυση σχολικού συγκροτήματος 1ου και 2ου Γυμνασίου Δ.Ε Βαθέος Δήμου Σάμου. Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.
 1. Έγκριση χορήγησης παράτασης εκτέλεσης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΑΤΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΥΨΟΣ. Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.
 1. Έγκριση μελέτης καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου ¨ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΑΓΚΟΥ». Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.
 1. Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΧΥΤΑ ΟΕΔΑ ΣΑΜΟΥ». Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.
 1. Ορισμός επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΣΤΗΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ». Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.
 1. Έγκριση επέκτασης δικτύου ύδρευσης εκτός οικισμού Καρλοβάσου για την υδροδότηση του ακινήτου κ. Σκούρα. Εισηγητής: Δ/νση τεχνικών υπηρεσιών.
 1. Επέκταση δικτύου ύδρευσης εκτός οικισμού Καρλοβάσου για την υδροδότηση του ακινήτου κ. Χούχουλα. Εισηγητής: Δ/νση τεχνικών υπηρεσιών.
 1. Έγκριση σύνταξης μελετών από τη ΔΕΔΔΗΕ για την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων Εισηγητής: Δ/νση τεχνικών υπηρεσιών.
 1. Αίτημα για επέκταση τροποποίηση συμφωνητικού μίσθωσης του ακίνητου στη θέση «Αη Γιαννάκης» Δ/Κ Βαθέος. Εισηγητής: Νομική υπηρεσία.
 1. Λήψη απόφασης για την οριστική διευθέτηση αμφιδρόμησης της οδού Καλλιστράτους. Εισηγητής: Παπαγεωργίου Παρασκευάς πρόεδρος ΕΠΖ.
 1. Μετατόπιση Περιπτέρου ιδιοκτησίας Αγγέλου Τριπόδη. Εισηγητής: Παπαγεωργίου Παρασκευάς πρόεδρος ΕΠΖ.
 1. Εγκατάσταση γραμματοθυρίδων στον οικισμό Μαραθοκάμπου. Εισηγητής: Παπαγεωργίου Παρασκευάς πρόεδρος ΕΠΖ.
 1. Εγκατάσταση γραμματοθυρίδων στον οικισμό Μαραθοκάμπου. Εισηγητής: Παπαγεωργίου Παρασκευάς πρόεδρος ΕΠΖ.
 1. Εισήγηση της ΕΠΖ για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δ/Κ Πυθαγορείου. Εισηγητής: Παπαγεωργίου Παρασκευάς πρόεδρος ΕΠΖ.
 1. Έγκριση εκτέλεσης εργασιών σε Κοινόχρηστο χώρο.(αίτημα Αγγελικής Βαρβούνη) Εισηγητής: Παπαγεωργίου Παρασκευάς πρόεδρος ΕΠΖ.
 1. Αίτημα για διαγραφή οφειλής τελών ύδρευσης.
 2. Μετακινήσεις Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών συμβούλων.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

“Πορεία Ευθύνης”-Ανοικτή επιστολή

Published

on

By

Ανοικτή επιστολή προς συνδημότες έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική παράταξη “Πορεία Ευθύνης” με επικεφαλής, υποψήφιο δήμαρχο Ανατολικής Σάμου τον Αντώνη Σίμο. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Σήμερα η ιδιαιτέρα πατρίδα μας, η Σάμος, περνά μέσα από μία περίοδο αβεβαιότητας και μεγάλων προκλήσεων. Τις προκλήσεις αυτές οφείλουμε να τις αντιμετωπίσουμε άμεσα, εάν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Φυσικά τίποτα δεν έρχεται χωρίς προσπάθεια και φυσικά η ελπίδα βρίσκεται στην πράξη, στο αποτέλεσμα της σκληρής και συλλογικής προσπάθειας και όχι στα λόγια.

Στο νησί μας βλέπουμε ότι υπάρχει έλλειμμα συνεργασίας, λόγω των κατεστημένων νοοτροπιών, αλλά και των μικροκομματικών και προσωπικών συμφερόντων, που δεν επιτρέπει να καρποφορήσουν οι καινοτόμες ιδέες και οι πρωτοπόρες, αντισυμβατικές προτάσεις των νέων ανθρώπων.

Αυτά τα δεδομένα της στασιμότητας οφείλουμε να τα αλλάξουμε και να κάνουμε σοβαρές τομές. Αν κάτι χρειαζόμαστε στον τόπο μας, είναι να σκεφτούμε και να πράξουμε έξω από τα συνηθισμένα, έξω από τα αναμενόμενα, με σχέδιο και πρόγραμμα, που να ενώνει και να μην αφαιρεί τις δυνάμεις όλων αυτών που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν.

Στην κατεύθυνση λοιπόν αυτή αποφασίσαμε, με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα τις κοινές ιδεολογικοπολιτικές μας αφετηρίες, να δημιουργήσουμε το συνδυασμό «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ», για τον Δήμο της Ανατολικής Σάμου. Έτσι δημιουργήσαμε ένα συνδυασμό ιδεολογικά συμπαγή, με σαφή και διάφανο προσανατολισμό και με ξεκάθαρο, σαφές και καινοτόμο ρεαλιστικό πρόγραμμα, που να καλύπτει όλους τους συμπολίτες μας. Με αυτόν το συνδυασμό ζητάμε να διεκδικήσουμε τη Δημοτική Αρχή, για να μπορέσουμε κάτω από σκληρή προσπάθεια να δώσουμε λύσεις σε όλα τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα που απασχολούν την ιδιαίτερη πατρίδα μας, με σοβαρότερο όλων το μείζον θέμα του μεταναστευτικού.

Μας ρωτάτε γιατί να πρέπει να υπάρχουν έξι συνδυασμοί, αφού και οι έξι ζητούν το καλό του τόπου.

Επί της αρχής σας απαντάμε γιατί αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία, γιατί απλά δεν έχουμε όλοι την ίδια άποψη και την ίδια πολιτική σκέψη, γιατί απλά αρνούμαστε να υποτασσόμαστε στις μειοψηφίες. Δευτερευόντως, σας λέμε ότι εμείς κατεβαίνουμε στις εκλογές με διαφορετικά κριτήρια. Δηλαδή δεν κατεβαίνουμε να υπηρετήσουμε προσωπικά συμφέροντα, ούτε συμφέροντα ημετέρων, ούτε ζητάμε να υπερασπιστούμε τα δίκαια των επιχειρήσεών μας, αλλά ζητάμε να υπερασπίσουμε αποκλειστικά και μόνο τα δίκαια των συμπολιτών μας. Τέλος σας λέμε ότι δεν τρέξαμε να δημιουργήσουμε έναν ευκαιριακό συνδυασμό, καλώντας στο ψηφοδέλτιο όλους τους πολιτικά άστεγους, αυτούς που ασχολήθηκαν στο παρελθόν με τα κοινά από διάφορες κομματικές θέσεις και μάλιστα εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους και που η πολιτική τους διαδρομή έχει προ πολλού τελειώσει. Εμείς δεν ζητήσαμε υποψηφίους μέσα από ένα θολό και ασαφή κοινωνικά και πολιτικά τοπίο, αλλά ζητήσαμε ως επί το πλείστον νέους υποψηφίους με ξεκάθαρη άποψη και με κοινό στόχο, για να μπορέσουμε να προασπίσουμε το συμφέρον των συμπολιτών μας και να κάνουμε σοβαρές τομές και αλλαγές προκειμένου να ανεβάσουμε την ποιότητα της ζωής τους.

Γι’ αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να κατέβουμε στις προσεχείς εκλογές ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ και να πορευτούμε ενωμένοι χωρίς μισόλογα και υποσχέσεις, αλλά με εντιμότητα, με αξιοπρέπεια και με ειλικρίνεια μέχρι την τελική εκλογική νίκη.

Τέλος, πρέπει να σας γνωρίσουμε ότι «δήμος» είστε εσείς, είμαστε εμείς, είμαστε όλοι εμείς μαζί. Δήμος είναι καθαρά δική σας δημοτική επιχείρηση και δεν είναι κτήμα των ολίγων, ούτε του ενός. Γι’ αυτό και πρέπει να ασκήσετε υπεύθυνα το εκλογικό σας δικαίωμα, προκειμένου να αναθέσετε την διοίκηση του δήμου, δηλαδή της δική σας επιχείρησης, σε αυτούς που εσείς εμπιστεύεστε, σε αυτούς που εσείς νομίζετε ότι έχουν την ικανότητα να σας παρέχουν ασφάλεια, ποιότητα ζωής και προοπτική ανάπτυξης.

Μετά τιμής

ο υποψήφιος Δήμαρχος και

οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

του συνδυασμού ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

 

 

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017