13.9 C
Σάμος
20/04/2024
Δήμος

Νίκος Ζάχαρης: Το πρόβλημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου δεν είναι η παραβατικότητα των φοιτητών αλλά η μεγάλη υποχρηματοδότηση

Σχόλιο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία έκανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Ανατολικής Σάμου “Η Σάμος αλλάΖΕΙ” κ. Νίκος Ζάχαρης.

Αναλυτικά

Διαβάσαμε σε Δελτίο τύπου για τις ορκωμοσίες νεοπροσληφθέντων ως Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Είναι διαχρονικά γνωστό ότι ειδικά στα πανεπιστημικούς χώρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου  (στα 6 νησιά που αναπτύσσονται σχολές και τμήματα) η εγκληματικότητα είναι μηδαμινή.

Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει  την πανεπιστημιακή αστυνομία για ιδεολογικούς λόγους, απευθυνόμενη  στο συντηρητικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Σ΄αυτούς που φαντασιώνονται ότι τα πανεπιστήμια είναι κέντρα γενικευμένης ανομίας και οι φοιτητές αντί να ασχολούνται με τα μαθήματά τους κάνουν πάρτυ, γκράφιτι και καταλήψεις.

Το λειτουργικό κόστος του νέου σώματος της πανεπιστημιακής αστυνομίας υπολογίζεται στα 30 εκ. € ετησίως -όσο είναι  η ετήσια επιχορήγηση έξι από τα μεγαλύτερα ΑΕΙ της χώρας: του ΕΜΠ, του Οικονομικού Πανεπιστημίου και των πανεπιστημίων Ιωαννίνων, Κρήτης, Πατρών και Αιγαίου.

Το πρόβλημα γενικά των δημόσιων ελληνικών Πανεπιστημίων και ειδικότερα του Πανεπιστημίου Αιγαίου δεν είναι η παραβατικότητα των φοιτητών αλλά η μεγάλη υποχρηματοδότηση, που επιφέρει τη χρόνια υποστελέχωση του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού  και η ελλειπής ενίσχυση των παροχών της φοιτητικής μέριμνας για να υποστηρίξουν τις σπουδές των φοιτητών  που με τόσο κόπο κατάφεραν να εισαχθούν και πρέπει να φοιτήσουν στα νησιά του Αιγαίου.

Related posts

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin