33.3 C
Σάμος
14/06/2024
Σαμιακά

Νίκος Παπαναστάσης: Η κεντρική ομιλία του ΚΚΕ στη Σάμο

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 4 Ιουνίου, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ και είχε ως κύριους ομιλητές τον βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Παπαναστάση, και την υποψήφια Ευρωβουλευτή, Έρη Ρίτσου.

Κύρια σημεία της ομιλίας

Ο Νίκος Παπαναστάσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι ανεξάρτητα από τα ερωτήματα που μπορεί να υπάρχουν, ένα είναι σίγουρο: «Την επόμενη μέρα των εκλογών οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παραμείνουν στους τομείς τους.» Επισημαίνοντας την ευθύνη όλων των μεγάλων κομμάτων (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση), υπογράμμισε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων αυτών των κομμάτων.

Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Παπαναστάσης ανέφερε πως οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιβάλλονται από κάποιον εξωτερικό παράγοντα, αλλά διαμορφώνονται και εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα είναι στην εξουσία. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η πολιτική της δεν είναι εργαλείο προόδου, αλλά εμπόδιο στις διεκδικήσεις του λαού της περιοχής» τόνισε.

Κριτική στα κόμματα και τις πολιτικές τους

Επεσήμανε ότι τα κόμματα όπως η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, και το ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν αντιλαϊκούς νόμους και μνημόνια που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο Παπαναστάσης αναφέρθηκε και στον Κυριάκο Βελόπουλο, τονίζοντας τη συμμετοχή του σε συστημικά κόμματα, υπογραμμίζοντας την υποκρισία του.

Η πολεμική αατάσταση και οι στρατιωτικές δαπάνες

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Παπαναστάσης επισήμανε τις αυξανόμενες στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως, οι οποίες ανήλθαν σε ιστορικό ρεκόρ των δύομισι τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022. Τόνισε ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι δείγμα προόδου για τους λαούς, αλλά εμπόδιο στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Συμφωνία των Πρεσπών

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια συμφωνία που, κατά τη γνώμη του, υλοποιήθηκε με στόχο την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά για την ειρηνική συνύπαρξη και καλή γειτονία μεταξύ των λαών. Ο κ. Παπαναστάσης υπογράμμισε ότι η στάση του ΚΚΕ είναι σταθερή και αρχών σε αυτό το θέμα, και κάλεσε τον λαό να εκτιμήσει αυτή τη στάση, ιδιαίτερα ο λαός στη Βόρεια Ελλάδα.

Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, ο κ. Παπαναστάσης επισήμανε ότι οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα που προκύπτουν από τις σχέσεις ανταγωνισμού και συνεργασίας των αστικών τάξεων των δύο χωρών. Τόνισε ότι το ΚΚΕ συντονίζει τον αγώνα του με το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και των πολιτικών τους εκπροσώπων, καθώς και ενάντια στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ολοκληρώνοντας, ο Παπαναστάσης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «ενισχυόμενο το κομμουνιστικό κόμμα ενισχύεται η φωνή του λαού». Υπογράμμισε ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα φέρει για άλλη μια φορά τις ίδιες πολιτικές προκλήσεις και προσκάλεσε το λαό να αντισταθεί και να παλέψει για τις ανάγκες του.

Χαιρετισμός Έρης Ρίτσου

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής, Έρη Ρίτσου, στον χαιρετισμό της, υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές και την ανάγκη για αγώνα κατά των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Related posts

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσεβίου

admin

Ύπατη Αρμοστεία : Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2024 στη Σάμο

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

admin

ΕΠΑΛ Καρλοβασίου…εν δράσει!

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

admin

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: Έλλειψη υποδομών και συχνά κλεισίματα σχολείων

admin

Αγριογούρουνο συγκρούστηκε με μηχανή

admin

Και μετά τις ευρωεκλογές τι;

admin

Ενημερωτική Εσπερίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σάμο: «Σακχαρώδης Διαβήτης, μια Ύπουλη Νόσος»

admin