Connect with us

Σαμιακά

Ν.Σαρρημαυρογένης. Ένας χειμερινός κολυμβητής ανάμεσά μας

Published

on

Ένα από τα μυστικά της μακροζωίας είναι η χειμερινή κολύμβηση και φαίνεται πως σταδιακά όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν τα οφέλη του θαλασσινού νερού στη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Και στη Σάμο υπάρχουν αρκετοί χειμερινοί κολυμβητές μεταξύ των οποίων ο γνωστός επιχειρηματίας Νίκος Σαρρημαυρογένης .

Όπως λέει ο ίδιος μιλώντας στο Samos24, αυτή την περίοδο το νερό της θάλασσας κυμαίνεται περίπου στους 16 βαθμούς. Ένα αγύμναστο κορμί είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστεί σε αυτή τη θερμοκρασία ιδιαίτερα εάν έχει περάσει τα 40 έτη ή αντιμετωπίζει προβλήματα καρδιάς.

Ο κ. Σαρρημαυρογένης πάντα θα βρει χρόνο μέσα στην εβδομάδα να επισκεφτεί την αγαπημένη του παραλία που δεν είναι άλλη από τις Ροδίτσες.

Ο ίδιος κάθε τόσο ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook από τις χειμερινές βουτιές του, που γίνονται θέμα σχολιασμού και θαυμασμού.

Μη ξεχνάτε η θάλασσα μπορεί να αποτελέσει και το δικό σας ησυχαστήριο, καθώς κατά την χειμερινή περίοδο είναι πάντα ήσυχη, μοναχική, με μια άγρια σιωπηλή ομορφιά.

Επιπλέον το κολύμπι, η άσκηση και η συναναστροφή με άλλους κολυμβητές μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας, να καταπραΰνει τα αρνητικά συναισθήματα και ηρεμήσει την ψυχή σας. Κολυμπώντας το χειμώνα μπορείτε επίσης να ισχυροποιήσετε το ανοσοποιητικό σας,  αποφεύγοντας τα συνηθισμένα κρυολογήματα και τις ιώσεις της εποχής.

Φωτογραφίες Στέλιος Δεμερτζής, Μανώλης Ζάννης.

Comments

comments

Σαμιακά

Ποίημα του Ισίδωρου Καρδερίνη: Δακρύζει η Αγιά Σοφιά

Published

on

By

Σήμερα δακρύζει αέναα η Αγιά Σοφιά
Σβησμένα τ΄ ουρανού τ’ ασημένια κεριά
Ο άνεμος μουντός οδύρεται και πονά
Και στις ψυχές μας διάχυτη σκοτεινιά.

Του Χριστιανικού πολιτισμού καρδιά
Που δέχτηκε μια πολύ βαθιά μαχαιριά
Και το αμόλυντό της πορφυρένιο αίμα
Στα σπλάχνα της δόλιας Πόλης κυλά.

Τι περιμένεις Μαρμαρωμένε Βασιλιά
Βάρβαρα χέρια βεβήλωσαν την Αγιά Σοφιά
Βγάλε τη μεγάλη σπάθη απ’ το θηκάρι
Κι από τζαμί κάν’ την πάλι εκκλησιά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Ισίδωρος Καρδερίνης γεννήθηκε στο Χαϊδάρι το 1967. Είναι μυθιστοριογράφος, ποιητής και αρθρογράφος. Έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην τουριστική οικονομία. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά και sites σε όλο τον κόσμο. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και έχουν δημοσιευθεί σε ποιητικές ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει εκδώσει επτά ποιητικά βιβλία και τρία μυθιστορήματα. Βιβλία του έχουν εκδοθεί στις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

E-mail: skarderinis@hotmail.gr

Facebook: Karderinis Isidoros

Twitter: isidoros karderinis

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Φωτίστηκε το μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών Σάμου

Published

on

By

Το Μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών Σάμου φωτίστηκε!!

Το Λιμενικό Ταμείο μετά απο αίτημα του Συνδέσμου, προέβη στη βελτίωση και ανάδειξη του μνημείου το οποίο βρίσκεται στη παραλιακή λεωφόρο Σάμου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Σάμου κ. Εμμανουήλ Πέτρου δήλωσε σχετικά:

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξκών Σάμου στην Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ.Μαρία Κονδύλη-Πανουράκη και στον ηλεκτρολόγο κ .Σωτηράκη Μιχάλη διότι μετά από πρότασή μας για φωτισμό του Μνημείου των Εφέδρων Αξκών ,ανταποκρίθηκαν άμεσα τοποθετώντας τον ένα από τους δυο προβολείς!!

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκρότησης των επιστημόνων που θα στελεχώσουν την Επιστημονικής Επιτροπής για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Ορίζεται απο τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου ότι η τριμελής επιτροπή επιλογής των προσώπων θα αποτελείται από τους:

Την κ. Γεροντίδου Θεοφίλη , κτηνίατρο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Σάμου με αναπληρωτή τον κτηνίατρο κ.
Αργυρού Πέτρο.

Τον κ. Καραμηνά Αντώνιο ιδιώτη Κτηνίατρο, ο οποίος συνεργάζεται με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου για την διαχείριση του προγράμματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου , που δραστηριοποιείται στη περιοχή δικαιοδοσίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

  1. Τον κ. Κωνσταντίνου Παντελή ιδιώτη Κτηνίατρο μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου , που δραστηριοποιείται στη περιοχή δικαιοδοσίας του Δήμου Ανατολικής Σάμ

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή