Connect with us

Περιφερειακά

Νίκος Τριανταφύλλου: Η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις υποσχέσεις για αποσυμφόρηση των νησιών

Published

on

Δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου Σάμου Νίκου Τριανταφύλλου σχετικά με την αποσυμφόρηση μεταναστών απο τα νησιά μας.

Αντί προγραμμάτων “φιλοξενίας” μεταναστών στα νησιά μας που το μόνο που θα κάνουν είναι να παγιώσουν την αρνητική διεθνώς εικόνα για την περιοχή μας, η Κυβέρνηση οφείλει να εξαιρέσει τις εθνικής σημασίας περιοχές μας από τη διαχείριση του προσφυγικού. Θα πρέπει -επιτέλους- να προωθήσει πολιτικές ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού και επιδοτήσεων για άνοιγμα σε νέες αγορές, ώστε να τονωθεί η τουριστική εισροή (άρα και η οικονομία) μελλοντικά, μιας και φέτος αναμένεται να είναι παθητική για τον κλάδο.

Αντίθετα, με τέτοιες μεθόδους, παροδηγεί τους επιχειρηματίες σε λύσεις πρόσκαιρες που θα αποβούν μοιραίες για το μέλλον του τόπου μας!

Το μακροπρόθεσμο οικονομικό όφελος για το νησί μας και γενικότερα για το Βόρειο Αιγαίο, είναι η διατήρηση του τουριστικού μας προϊόντος το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε αλλά και να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο.

Παρά την απρόσμενη πανδημία που κατάστρεψε τη φετινή τουριστική περίοδο, οι εμπλεκόμενοι έχουν αντιληφθεί ότι αντί για το πρόσκαιρο οικονομικό δέλεαρ, μονόδρομος επιβίωσης είναι να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα: οικονομικά και στοχευμένα μέτρα στήριξης, μείωση του ΦΠΑ, διευκόλυνση δανεισμού με χαμηλότοκα κριτήρια, ενίσχυση των ΟΤΑ για να παράξουν ουσιαστική τουριστική προβολή, επιδοτήσεις τουριστικών μονάδων για έργα υποδομών και πράσινη ανάπτυξη, υποστήριξη της απασχόλησης.

Η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις υποσχέσεις για προσφυγική αποσυμφόρηση των νησιών της παραμεθορίου.

Υπάρχει «ασυμβίβαστο» αυτών των ενεργειών που προωθεί η Κυβέρνηση με τον τουριστικό χαρακτήρα που διατηρεί εδώ και 10ετίες το νησί μας, το οποίο έχει ήδη πληρώσει ακριβά το τίμημα της γιγάντωσης του μεταναστευτικού.

Share this post:

Comments

comments

Περιφερειακά

Καλογήρου: Υπέρ της δημιουργίας κλειστής ελεγχόμενης δομής

Published

on

By

Η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου προέβη την ακόλουθη δήλωση:

«59 μετανάστες στη Λέσβο από την 1η μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2020. Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, 4.805.174 οι μετανάστες που έφθασαν στο νησί τον φετινό Αύγουστο. Ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι, 3.848.

Προστατεύονται τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας και οι μεταναστευτικές ροές στη Λέσβο έχουν μειωθεί κατά 97,3%.

Παράλληλα, οι διαδικασίες εξέτασης ασύλου και επαναπροωθήσεων έχουν επιταχυνθεί.

Η αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης επιβεβαιώνεται με πράξεις και όχι με λόγια.

Η δημιουργία κλειστής, ελεγχόμενης δομής είναι η λύση στο ακραίας συνθετότητας μεταναστευτικό ζήτημα».

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Καμία δομή στα νησιά – Συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις με τους Φορείς της Π.Β.Α

Published

on

By

Την Πέμπτη 17.9.2020 συνεδρίασε εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, μετά τη καταστροφή από φωτιά του Κ.Υ.Τ. Μόριας και τις εξελίξεις, σε σχέση με τη νέα Προσωρινή Δομή στο Μαυροβούνι (Καρά Τεπέ), αλλά και την προοπτική δημιουργίας νέων κλειστών δομών στις νήσους της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης ενημέρωσε σχετικά με όλες τις συναντήσεις και συσκέψεις που προηγήθηκαν. Εξέφρασε την σταθερή θέση του για καμία δομή και απομάκρυνση όλων των μεταναστών, ενώ υπογράμμισε ότι τα νησιά έχουν πληρώσει υπερβολικό τίμημα ως τώρα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά την συζήτηση που έγινε και τις τοποθετήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων όλων των Παρατάξεων , συμφώνησε κατά πλειοψηφία στην έκδοση Ψηφίσματος, που θα επιδοθεί στα Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων και θα συνοψίζει τις παρακάτω θέσεις:

  • Tον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

  • Καμία δομή στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

  • Αναλογική κατανομή των προσφύγων – μεταναστών σε χώρες της Ευρώπης.

  • Αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου.

  • Συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από όλους τους διοικητικούς, επαγγελματικούς, επιστημονικούς Φορείς της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή