Connect with us

Περιφερειακά

Νίκος Τριανταφύλλου: Με γνώσεις και όραμα για τα νησιά μας

Published

on

Νίκος Τριανταφύλλου (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό “ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο”  με επικεφαλής τον Παναγιώτη Χριστόφα) Περιφέρεια Β. Αιγαίου με τόλμη και αξιοπιστία!

Συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου, Νίκος Τριανταφύλλου στο Samos24.gr.

ΕΡ: Γιατί επιλέξατε να θέσετε υποψηφιότητα στην Περιφέρεια κι όχι στο Δήμο Σάμου, τον οποίο είχατε υπηρετήσει στο παρελθόν, άρα και γνωρίζατε καλύτερα;

ΑΠ: Επέλεξα να θέσω υποψηφιότητα ως Περιφερειακός σύμβουλος ώστε να συμπαραταχθώ με ανθρώπους που μας ενώνει μια κοινή πορεία κι ένα ευρύτερο όραμα για την αυτοδιοίκηση. Πιστεύω πως τα μέλη του ψηφοδελτίου μας, τα χαρακτηρίζει το ήθος, η αξιοπρέπεια, η αξιοκρατία, η αγάπη για τον συνάνθρωπο και τον τόπο μας.

ΕΡ: Έχετε εκπονήσει άξονες δράσεις στους οποίους θα θέλατε να επικεντρωθείτε, εάν εκλεγείτε;

ΑΠ: Πρώτιστο μέλημά μου είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των νησιών μας με ορθολογική διαχείριση των κοινοτικών προγραμμάτων και του δημοσίου χρήματος. Η ολούθε ευαγγελιζόμενη αειφόρος ανάπτυξη των νησιών μας, απαιτεί -για μένα- γνώση, σχεδιασμό μα και όραμα!

Ερ: Δώστε μας κάποιες από τις βασικές μας δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες της Σάμου

ΑΠ: Μαζί με τους συνυποψηφίους μου και με σεβασμό απέναντι στους πολίτες, δεσμεύομαι για:

• τη δημιουργία κίνητρων ώστε να παραμείνουν αλλά και να επιστρέψουν οι νέοι άνθρωποι στα νησιά μας! Αυτό γίνεται μόνο με συνεπή και διαρκή δημιουργία προϋποθέσεων για αύξηση επενδύσεων και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας από τους νέους.

• την υλοποίηση ενεργειών που θα δώσουν ώθηση σε αναπτυξιακές πολιτικές. Αυτές, θα πρέπει να αφορούν τόσο τον πρωτογενή τομέα όσο και τον τουρισμό. Έχουμε χρέος να καταστήσουμε το Β. Αιγαίο μια Περιφέρεια- πρότυπο μέσα στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον των ευρωπαϊκών περιφερειών. Μόνο έτσι θα απελευθερώσουμε τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνάμεις του τόπου μας και των ανθρώπων του!

• Ο τόπος μας και οι άνθρωποί του ζητούν μα και δικαιούνται να έχουμε μια δυναμική διεκδικητική συμπεριφορά στην κεντρική εξουσία, σχετικά με όλα αυτά που οφείλει στα νησιά μας για να τα βοηθήσει να αναπτυχθούν ισόρροπα με τη στεριανή Ελλάδα.Δηλ.την εφαρμογή της νησιωτικότητας. Την βελτίωση σύνδεσης των νησιών της περιφέρειας.

Ερ: Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους πολίτες που ζητάτε να σας εμπιστευτούν και να σας ψηφίσουν;

Απ: Φίλες και Φίλοι, έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησης μου με τα κοινά, σε θέσεις στις οποίες εσείς με εμπιστευθήκατε και με τιμήσατε με τη ψήφο σας, ότι πάντα στεκόμουν και θα συνεχίσω να στέκομαι με συνέπεια στο πλευρό των πολιτών, ασχέτως κομματικής ή κοινωνικής τοποθέτησης. Στοχεύω σε συνεργασία με τους φορείς για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας και να υλοποιήσουμε το όραμα μας. Με αξιοπρέπεια και σεβασμό, χωρίς δεσμεύσεις και συμβιβασμούς, συντάσσομαι με τις ενεργές δυνάμεις της κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο. Με σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα, με στόχο να μεταφέρεται η δική φωνή της Σάμου σε ένα δυναμικό Περιφερειακό Συμβούλιο. Σας καλώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας ως υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλο στο συνδυασμό «ΤΟΛΜΑΜΕ». Και υπόσχομαι να τηρήσω τις δεσμεύσεις μου, με τόλμη!

Ποιος είναι ο Νίκος Τριανταφύλλου:

-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και εκλεγμένο μέλος του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Β.Αιγαίου. Πτυχιούχος B.Eng. (Hons) Computer Systems και Μεταπτυχιακό M.Sc. Systems Engineering από το Πανεπιστήμιο του Cardiff.

-Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΕΑΠ).

-Εργάσθηκε στην SINGULAR S.A, ως Μηχανικός Λογισμικού και προγραμματιστής – αναλυτής (1996-98).

-Εργάσθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (AIA) ως Μηχανικός Λογισμικού (1998 -2000).

-Εκπαιδευτικός Πληροφορικής από το 2000. Επίσης, αποσπασμένος εκπαιδευτικός στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου επί 4ετία (Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων-ΜΠΕΣ).

-Εκπαιδευτής (ΠΕ19) στην Επιμόρφωση Ενηλίκων. -Διευθυντής του ΙΕΚ Σάμου (2008- 2010) καθώς και από 2016 έως σήμερα.

-Γενικός Γραμματέας ΕΛΜΕ Σάμου και Αντιπρόεδρος Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Σάμου.

-Εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στον ενιαίο Δήμο Σάμου από 1/1/2010.

-Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Δήμου Σάμου από Ιουλ. 2012 έως Αυγ. 2014 με αρμοδιότητες και καθήκοντα στους τομείς: Παιδείας, Τουρισμού, Πολιτισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Διαφάνειας. Επίσης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Δια Βίου Μάθησης.

-Υπεύθυνος του νεοσύστατου κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σάμου έως το 2014.

-Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Νεολαίας Άθλησης» του Δήμου Σάμου. -Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σάμου έως το 2014.

Comments

comments

Περιφερειακά

Ευχαριστήριο Περιφέρειας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κ.Υ.Τ πρώτης αξιολόγησης για τον Κωρονοϊό

Published

on

By

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ευχαριστεί θερμώς τους ιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι αποδέχθηκαν και προσέφεραν πολύτιμο έργο έως το τέλος του τρέχοντος μηνός για έλεγχο συμπτωμάτων Κωρονοϊού στα ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΣ, τα οποία εγκατέστησε και χρηματοδότησε η Περιφέρεια έναντι των Κ.Υ.Τ. Μόριας Λέσβου, Χαλκειούς Χίου, Βαθέος Σάμου.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

” Σήμερα μετράμε ένα έτος από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019″

Published

on

By

 

Σήμερα μετράμε ένα έτος από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Αυτές που μας ώθησαν να φτιάξουμε και να προωθήσουμε ένα διαφορετικό και σύγχρονο αφήγημα για να υποστηρίξουμε το όραμά μας και σε αυτές που εσείς μας δώσατε μια ξεχωριστή θέση.

Ταπεινά ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Νιώθουμε υπεύθυνοι απέναντι στο παρόν και στο μέλλον του τόπου και του καθένα μας ξεχωριστά.

Κρατιόμαστε γερά στις βάσεις που μαζί θέσαμε, κοιτάμε συχνά πίσω για να κάνουμε διαρκώς έλεγχο και απολογισμό, θέτουμε νέους στόχους και σχεδιάζουμε το δρόμο που ακολουθούμε σύμφωνα με τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε από την επαφή μας μαζί σας.

Διεκδικούμε το περισσότερο, το καλύτερο, το δικαιότερο έχοντας συνέχεια στο μυαλό μας πως το αύριο χτίζεται κομμάτι κομμάτι στο σήμερα.

Καλούμε τον κόσμο του Βορείου Αιγαίου να είναι σε εγρήγορση και συνεχή ενασχόληση με τα κοινά. Να ενδιαφέρεται, να συμμετέχει, να προσφέρει. Να είμαστε μαζί, να συνεχίσουμε μαζί, να τολμάμε μαζί.

Σας ευχαριστούμε.

Παναγιώτης Χριστόφας

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Άστραψε και βρόντηξε: «Τιμωριτική διάθεση και χρήματα για να αποδεχτούμε μια κατάσταση»

Published

on

By

Για τιμωριτική διάθεση του κ. Μηταράκη, του κ. Λογοθέτη και του τοπικού Βουλευτή κάνει λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης και παράλληλα αναφέρει πως θα αιτηθεί την οικονομική ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τουριστικών και παραθεριστικών περιοχών του νησιού, καθώς οι ακυρώσεις μεγάλων tour operators «προμηνύουν έναν οικονομικό μαρασμό που παρόμοιό του ίσως και να μην έχουμε ξαναβιώσει», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

 

Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες,

Σας απευθύνω αυτή την επιστολή θέλοντας να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα. Ένα μήνα μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές στο Κ.Υ.Τ της πόλεως Σάμου η αδιαφορία των αρμοδίων για όλα όσα συμβαίνουν στο νησί, εξακολουθεί να υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αφενός το αίτημά μας για μεταφορά εκτός νησιού των 500 ατόμων που έμειναν εκτός Κ.Υ.Τ μετά τις πυρκαγιές, απορρίφθηκε χωρίς καν να εξεταστεί το ζήτημα σε τι συνθήκες ζούν οι μετανάστες, κάτι που προσωπικά το εξέλαβα ως τιμωρία για τα διαβήματα μας όλο αυτό το διάστημα αλλά και ως αποτέλεσμα μιας αποσυμφόρησης που δεν θέλουν κάποιοι να πραγματοποιήσουν. Αφετέρου οι καταστροφές σε δημόσιους χώρους, χώρους λατρείας της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας πίστης συνεχίζονται…,( πρόσφατο παράδειγμα του εκκλησάκι του Αγ. Κωνσταντίνου κοντά στο Κ.Υ.Τ) ενώ παράλληλα το Κ.Υ.Τ στην Ζερβού χτίζεται χωρίς να έχει ανακοινωθεί αριθμός χωρητικότητας και ετσιθελικά το επεκτείνουν.

Η τιμωριτική διάθεση του κ. Μηταράκη, του κ. Λογοθέτη, του τοπικού Βουλευτή αλλά και του εκάστοτε κυβερνητικού εντεταλμένου δεν παραμένει μόνο εδώ. Δίνουν κάποια χρήματα στα νησιά  που εδώ και χρόνια καταστρέφονται για να «χρυσώσουν» το χάπι και αδιαφορούν για όλα τα υπόλοιπα πάγια αιτήματα και προβλήματά μας. Επιστολές με αιτήματα δεν διαβάζονται ποτέ, τηλέφωνα δεν σηκώνουν και κοινώς εκβιαστικά προσπαθούν να μας αναγκάσουν να δεχτούμε αυτή την κατάσταση που προεκλογικά τους βόλευε, ενώ σήμερα τους στοιχίζει στις δημοσκοπήσεις όσο και αν τα καλοπληρωμένα λόγω Κορωναϊού μέσα, δεν τα αναδεικνύουν με τον απαραίτητο ζήλο.

Φίλες και φίλοι ως Αντιπεριφερειάρχης του νησιού ξεκάθαρα τονίζω πως δεν κάνω πίσω στις ξεκάθαρες θέσεις μου. Απαιτώ την απομάκρυνση όλων των μεταναστών από το νησί της Σάμου, κλείσιμο του άθλιου και ντροπιαστικού Κ.Υ.Τ της πόλεως Σάμου, το οποίο θυμίζουμε θα έπρεπε σύμφωνα με τις υποσχέσεις ορισμένων να είχε ήδη κλείσει. Διατήρηση της φυλάξεως των συνόρων στην σημερινή κατάσταση ( ίσως είναι το μοναδικό που κατάφεραν τους τελευταίους δυο μήνες).

Επιπλέον μετά τα τελευταία γεγονότα του Κορωναϊού και την οικονομική καταστροφή που απειλητικά έρχεται, αδιαφορώντας για τα επικοινωνιακά slogans «μένουμε ασφαλείς, μένουμε αισιόδοξοι» που καλοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι δημιούργησαν με επιτυχία, θα αιτηθώ  την οικονομική ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τουριστικών και παραθεριστικών περιοχών του νησιού καθώς οι ακυρώσεις μεγάλων tour operators όπως η TUI NORDIC κλπ, προμηνύουν έναν οικονομικό μαρασμό που παρόμοιό του ίσως και να μην έχουμε ξαναβιώσει. Φυσικά είμαι επιφυλακτικός για την οποιαδήποτε υλοποίηση του παραπάνω αιτήματος όπως μέχρι σήμερα προκλητικά δεν υλοποιούνται πολλά από όσα έχουν εξαγγελθεί.

Συγγνώμη αν κάποιοι με βρίσκουν θυμωμένο, είμαι απλά ρεαλιστής και δεν θα χαϊδέψω αυτιά,  καθώς δεν με ενδιαφέρει να διατηρώ μια καρέκλα εις βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας.

 

                                                                               Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ

 

 

                                                                                                             ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΟΥΡΑΚΗΣ

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017