Connect with us

Περιφερειακά

Νίκος Τριανταφύλλου: Παρεμβάσεις και ερωτήσεις στο Περιφερειακό συμβούλιο

Published

on

 

Παρεμβάσεις και Ερωτήσεις της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» στο τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο που έγινε στη Σάμο.

Στο τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Σάμο, η παράταξή μας έθεσε σειρά ερωτήσεων και έκανε παρεμβάσεις για διάφορα θέματα που αφορούν τα νησιά μας.

Ο επικεφαλής της παράταξης Παναγιώτης Χριστόφας ζήτησε να ορισθεί ημερομηνία που θα γίνει η κινητοποίηση-διαμαρτυρία για την κατάσταση στο μεταναστευτικό στην Αθήνα σύμφωνα και με τη βούληση των δημοτικών συμβουλίων όλων των νησιών.

Ο Περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Τριανταφύλλου με σειρά ερωτήσεων:
– έθεσε ξανά το ζήτημα της Αντιπλημμυρικής-Αντιπυρικής προστασίας των νησιών του Βορείου Αιγαίου ζητώντας ενημέρωση σύμφωνα με ερώτηση που είχε κατατεθεί ήδη από τις 31/10/2019, παραμένει δε αναπάντητη.

  • Ζήτησε να δοθεί έμφαση στην τουριστική προβολή της Σάμου. Έγινε ερώτηση για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την στελέχωση της υπηρεσίας τουρισμού της Σάμου, καθώς δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προβολή των νησιών του νομού μας.
  • Επιπλέον ζητήθηκε να ορισθεί διαχειριστής της πετυχημένης και πολύτιμης πλατφόρμας για την τουριστική προβολή του νησιού της Σάμου visit.samos της Περιφέρειας, για την οποία δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ και βρίσκεται σε αχρησία για αρκετούς μήνες.

  • Ακολούθως ζητήθηκε για τη φετινή χρονιά να γίνει αναλογική και δίκαιη για όλα τα νησιά, κατανομή πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), κατόπιν διαβούλευσης. Ερώτηση επιπλέον έγινε και για το αν έχουν ξεκινήσει νέες μελέτες για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα στα νησιά μας.

  • Ερώτηση υποβλήθηκε επίσης σχετικά με τα αναλογούντα ποσά χορηγιών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που αφορούν το νησί της Σάμου. Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνέλλη ενημέρωσε ότι το ποσό δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

  • Τέλος, ζητήθηκε ενημέρωση για την εξέλιξη διάφορων έργων. Αναμένεται και η τελική ψήφιση του τεχνικού προγράμματος, θέμα που αναβλήθηκε για το επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα για τα έργα εντός του 2020.

 

Comments

comments

Περιφερειακά

Σύντομα η λειτουργία των ιατρείων στα ΚΥΤ – «Επείγει η αποσυμφόρηση λόγω κορωνοϊού» τι απαντά η Κυβέρνηση;

Published

on

By

Όλα έτοιμα φαίνονται πως είναι για την λειτουργιά των εξωτερικών ιατρείων πρώτης αξιολόγησης στα ΚΥΤ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Οι προκηρύξεις των θέσεων για γιατρούς και νοσηλευτές έχουν γίνει και όπως δήλωσε και ο Περιφερειάρχης σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σε λίγες ημέρες ξεκινάει και η λειτουργία τους επίσημα. Ο κ. Μουτζούρης ανέφερε στην ανάρτησή του:

«Εντός των προσεχών ημερών θα λειτουργήσουν στελεχωμένα με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό τα τρια ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΣ για έγκαιρο εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωναίου σε μετανάστες.

Οι οικιακοί εγκατασταθηκαν εμπρός απο τα ΚΥΤ Μόριας Λέσβου, ΒΙΑΛ Χίου και Βαθέος Σάμου.

Ειναι μια πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της Περιφερειας Βορειου Αιγαίου για προστασία του γηγενούς πληθυσμού και των μεταναστών . Ο θεός βοηθός μας!»

Αξίζει να σημειώσουμε πως εχθές ο Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών η οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα κάτι που επεσήμανε και η ευρωπαία επίτροπος εσωτερικών Υποθέσεων κ. Γιόχανσον.

Η Κυνέρβηση ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν συντρέχει λόγος αποσυμφόρησης καθώς δεν υπάρχει κρούσμα στα ΚΥΤ μέχρι σήμερα.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως σε απευκταία περίπτωση μαζικών κρουσμάτων και ανεξέλεγκτης διάδοσης του κορονοϊού στα ΚΥΤ θα υπάρξουν πολύ μεγάλες ευθύνες των αρμόδιων.

 

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Β.Πανουράκης για την 25η Μαρτίου: Μείνετε σπίτι, βγάλτε τις ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια σας!

Published

on

By

Μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, ο οποίος καλεί όλους να υψώσουν τις ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια τους.

Το μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Σάμου αναλυτικά:

“H 25η Μαρτίου, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, συνιστά την απαρχή της Ελληνικής Επανάστασης και η επέτειος της είναι εδώ για να θυμίζει τις μάχες που έδωσαν οι πρόγονοι μας για τα ιδανικά, με ύψιστο όλων την Ελευθερία. Μεγάλος ο συμβολισμός, ένα παραπάνω σήμερα, με την επέτειο αυτή να αποτελεί την έμπνευση για κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη που πρέπει να κερδηθεί.

Δυστυχώς, φέτος συμπίπτει με τον μεγάλο εχθρό της πανδημίας, που αναγκαστικά αλλάζει τα πάντα στην καθημερινότητά μας και θέτει σε κίνδυνο το νούμερο ένα μέλημα όλων των ανθρώπων, που δεν πρέπει να είναι άλλο από την ΥΓΕΙΑ.

Δεν υποκύπτουμε, θα βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη, παίρνοντας δύναμη και έμπνευση από αυτά που έγιναν 199 χρόνια πριν. Μείνετε σπίτι, βγάλτε τις ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια σας!

Χρόνια Πολλά στις απανταχού Ελληνίδες, Χρόνια Πολλά στους απανταχού Έλληνες!”

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Π. Κουφέλος: Παρέμβαση για τη μετακίνηση των παραγωγών

Published

on

By

 

Γράφει ο Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Β. Αιγαίου, κ. Πανάγος Κουφέλος, είχε επικοινωνία σήμερα με τον νέο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, στην οποία έθιξε το θέμα μετακίνησης των παραγωγών, έπειτα κι από την ισχύ της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας( ισχύει από σήμερα 23/3/2020 και ώρα 06:00) που επέβαλε η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Ο κ. Κουφέλος, κατόπιν συζήτησης με τον Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Μουτζούρη, προχώρησε σ’ αυτήν την παρέμβαση – τομή, μιας και σημαντική μερίδα των παραγωγών, έχει δηλώσει τις εκτροφές της σε ονόματα συγγενικών της προσώπων, κι ως εκ τούτου θα αντιμετώπιζε πρόβλημα στη μετάβαση της, προς το χώρο εκτροφής.

Έπειτα από την επικοινωνία που είχε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστάσιας, αποφασίστηκε οι παραγωγοί να μετακινούνται, φέροντας μια υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, στις οποίες θα εκτελούν τις εργασίες τους.

O κ. Κουφέλος, μετά το πέρας της επικοινωνίας, προέβη στις εξής δηλώσεις: “Κατόπιν πάρα πολλών ερωτημάτων από αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς, για το θέμα μετάβασης του στους χώρους, όπου έχουν τις εκτροφές του, καθότι πάρα πολλοί από αυτούς είχαν δηλώσει τις εκτροφές του σε ονόματα συγγενικών τους προσώπων, με αποτέλεσμα να μην είναι οι κύριοι κάτοχοι, επικοινωνήσαμε με τον Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου πρότεινε να γίνεται μια υπεύθυνη δήλωση από πλευράς του κατόχου της εκτροφής, ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι που ασχολείται με τις εκτροφές, κι ότι θα πηγαίνει να περιποιηθεί ή να ταΐσει τα ζώα του. Αυτό θα συμβεί, για να μην επιβληθεί το πρόστιμο, λόγω της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ισχύει από σήμερα. Θα παρακαλέσω,  όμως, πάρα πολύ όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς, να τηρούν τα ατομικά μέτρα υγιεινής, όπως προβλέπονται, και να αρκούνται μόνο στη φροντίδα της εκτροφής τους.

Σαν Περιφέρεια Β. Αιγαίου, έχουμε εκδώσει σχετική εσωτερική εγκύκλιο προς όλες τις Διευθύνσεις, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής, ώστε σε όλες τις δραστηριότητες τους, να ακολουθούνται τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση. Για παράδειγμα, να προσέρχεται ένας – ένας στα σφαγεία ή στα ελαιοτριβεία, να μην παραμένουν στο χώρο μέσα, να έχουν αντισηπτικά, μάσκες και γάντια, με σκοπό να τηρούμε στο ανθρώπινο δυνατό την ατομική υγιεινή. Γιατί, όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να περιορίσουμε τα κρούσματα.

Στόχος μας, να περιορίσουμε τα κρούσματα και να είμαστε όλοι εδώ. Πρέπει να βγούμε νικητές!”

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Δήμος2 ώρες ago

Έκκληση του δήμου Ανατολικής Σάμου σε όσους ταξίδεψαν την Παρασκευή 20-03-2020 με το πλοίο της γραμμής από Πειραιά προς Σάμο

Ικαριακά4 ώρες ago

Ανακοίνωση Δήμου Ικαρίας για το κρούσμα στο νησί και οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Σαμιακά4 ώρες ago

Με προσευχή και νηστεία!

Σαμιακά10 ώρες ago

Σε Νοσοκομείο Αναφοράς μεταφέρεται ο 25χρονος

Σαμιακά12 ώρες ago

Ο Δημήτρης Αξιώτης ο νέος Διοικητής του ΚΥΤ Σάμου

Αστυνομικά - Λιμενικά24 ώρες ago

Τα 11 μέτρα στήριξης της ακτοπλοΐας

Σαμιακά1 ημέρα ago

Πώς, πότε και σε ποιους θα καταβληθεί η 2μηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας

Αστυνομικά - Λιμενικά1 ημέρα ago

«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα στη Σάμο σε μετανάστες για παράβαση του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας

Σαμιακά1 ημέρα ago

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Ικαρία

Σαμιακά1 ημέρα ago

Ο Μηταράκης αναβάλλει την καταβολή του μηνιαίου χρηματικού βοηθήματος στους μετανάστες

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Αναβάλλεται η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σάμο

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Αποτροπή μεταναστών στο στενό της Μυκάλης

Περιφερειακά4 εβδομάδες ago

«Ο Δρόμος είναι πολύ μακρύς…!»- Ανάρπαστη η σελίδα στήριξης του Κώστα Μουτζούρη από κατοίκους

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Λυκούργου Λογοθέτη. 19 καταστήματα έβαλαν λουκέτο

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος. Βολές πολυβόλων όπλων, αντιαεροπορικών πυροβόλων και όπλων καμπύλης τροχιάς όλμων σε θαλάσσιους στόχους

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

ΖΕΡΒΟΥ – Σχηματίσθηκε δικογραφία σε τουλάχιστον10 άτομα για παρακώλυση συγκοινωνιών

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Κάτοικοι από το μπλόκο : «Μας ξεπουλήσατε!»

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Απαγόρευση ναυσιπλοΐας από Λέσβο μέχρι Σάμο για ανακοπή των ροών

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Συνοριοφύλακες Σάμου: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιτυχόντων (πίνακες)

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Ανακοίνωση Blue Star Ferries για το F/B Blue Star MYCONOS

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Το πλοίο «Aqua Blue» στη Σάμο για μεταφορά μεταναστών

Δήμος2 εβδομάδες ago

Απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης του Δήμου Αν.Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Αποδοκιμασίες κατοίκων εναντίον του Νότη Μηταράκη για τη νέα δομή μεταναστών

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Λυκούργου Λογοθέτη. 19 καταστήματα έβαλαν λουκέτο

Σαμιακά2 μήνες ago

Η Σάμος έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα

Πολιτικά3 μήνες ago

Χ.Στεφανάδης: Πιστεύω του χρόνου αυτή την εποχή η Σάμος θα είναι ελεύθερη από τους μετανάστες – πρόσφυγες

Σαμιακά3 μήνες ago

ΝΟΔΕ Σάμου. Σε κλίμα ενότητας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Δήμος3 μήνες ago

Στάντζος από τον λιμένα Μαλαγαρίου : Ζητάμε άμεση και μαζική αποσυμφόρηση τώρα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή

Σαμιακά3 μήνες ago

Υπό βροχή τελέσθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στη Σάμο

Σαμιακά3 μήνες ago

Στο λιμένα Μαλαγαρίου τα Αρματαγωγά “Χίος και Λέσβος”

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017