26.7 C
Σάμος
25/06/2024
Σαμιακά

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σάμου – Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 21 Μαΐου

Πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 21 Μαΐου εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να λάβουν μέρος.
Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Μαΐου, με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Σάμου καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία και να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση. Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Χαιρετίζουμε όλους τους απεργούς εργαζόμενους/νες σε κάθε κλάδο, που το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαν στους αγώνες που δώσαμε και που συνεχίζουμε να δίνουμε τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα για τα εργασιακά και λαϊκά μας δικαιώματα. Για μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας, για δωρεάν υγεία, παιδεία και παροχές σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας. Για μόνιμη δουλειά και ζωή με δικαιώματα.”

Η ΑΔΕΔΥ τονίζει τη σημασία της οργάνωσης και των επιτυχημένων κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, υπογραμμίζοντας ότι είναι η ώρα να ενταθούν οι διεκδικήσεις για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Επιπλέον, αναφέρεται στην ανάγκη αντίστασης στη καταστολή και στο χτύπημα της απεργίας και των συνδικάτων.

“Συνεχίζουμε μπροστά με αγώνα οργανωμένο για όσα καθορίζουν τη ζωή μας. Απέναντί μας ξέρουμε ότι έχουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις εργοδοτικές ενώσεις, την κυβέρνηση με την ΕΕ και τις οδηγίες της. Απέναντί μας, όμως, έχουμε κι εκείνες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που μπαίνουν εμπόδιο στον δίκαιο αγώνα μας. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε τους συσχετισμούς! Με τους αγώνες μας σε κάθε κλάδο και σε κάθε χώρο δουλειάς, μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και τις δυνάμεις της σε υποχώρηση.”

Η ανακοίνωση επίσης αναφέρεται στην ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα για απεμπλοκή της χώρας από τα πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, καθώς και την έκφραση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

“Είναι, επίσης, πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή της χώρας μας από τα δύο ταυτόχρονα πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Να επιστρέψουν τώρα πίσω όλες οι στρατιωτικές – ναυτικές δυνάμεις που είναι έξω από τα σύνορα της χώρας. Εκφράζουμε τη σταθερή αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που δίνει τη μάχη της επιβίωσης κόντρα στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.”

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι την Τρίτη 21 Μαΐου, στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, στις 11.00 π.μ. Απεργούμε και βγαίνουμε στο δρόμο!

Related posts

Δράση καθαρισμού της Πλατείας Πυθαγόρα

admin

Fabio Giardina για ΜΕΘ Γ.Ν Σάμου: Αναμένουμε έμπρακτες και άμεσες κινήσεις, όχι καθησυχαστικά παραμύθια    

admin

Απίστευτος ο Απόστολος Χρήστου με ρίζες από τη Χώρα Σάμου κατέκτησε και πάλι το χρυσό στα 50 μέτρα ύπτιο !

admin

Τα Τρόπαια του Ολυμπιακού στη Σάμο

admin

Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Ονομαστήρια του Ποιμενάρχου μας

admin

Εκπτωτικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους

admin

Διάσωση Σουηδών τουριστών στον Κέρκη

admin

Έντονη διαμαρτυρία του Μητροπολίτη Σάμου προς τον Υπουργό Υγείας

admin

Η Ε.Ν.Ι.Σ για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

admin