20.5 C
Σάμος
03/12/2023
Πολιτικά

Νότης Μηταράκης: Η Σάμος, η Κως και η Λέρος γύρισαν οριστικά σελίδα

Το μήνυμα του για το νέο έτος,, έστειλε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.  

Στην ευχετήρια δήλωση του για την Πρωτοχρονιά του 2022, ο κ. Μηταράκης έκανε απολογισμό όσων έχει επιτύχει η Ελλάδα στη διαχείριση του μεταναστευτικού αλλά και των έργων υποδομών που έχουν γίνει στη Χίο. 

”Αφήνουμε πίσω μας μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. 

Με απώλειες συγγενών και φίλων που προκαλούν θλίψη, με αντικειμενικές δυσκολίες στην καθημερινότητά μας – στις δουλειές και στις οικογένειες μας, με μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας που ανταποκρίθηκε. 

Με την μετάλλαξη “Ο” να εξαπλώνεται ραγδαία, η τήρηση των μέτρων κρίνεται αναγκαία πιο πολύ από ποτέ, ενώ ο εμβολιασμός παραμένει ο μόνος ασφαλής δρόμος για να τελειώσουμε με τον εφιάλτη της πανδημίας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το τίμημα του λαϊκισμού και των fake news να είναι και άλλες αδικοχαμένες ζωές. 

Το 2021 αποτέλεσε χρονιά-σταθμό για το Μεταναστευτικό. 

Η σταθερή και διατηρήσιμη μείωση των ροών, η ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών μας και της ηπειρωτικής Ελλάδας, η ολοκλήρωση των πρώτων κλειστών ελεγχόμενων δομών του εθνικού συστήματος υποδοχής, ο δραστικός περιορισμός των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης είναι μερικά μόνο από τα απτά αποτελέσματα της πολιτικής ανάκτησης του ελέγχου που εφαρμόζουμε.  

Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και κερδίζουμε το στοίχημα της εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινωνίες. Η Σάμος, η Κως και η Λέρος γύρισαν οριστικά σελίδα. Με το νέο χρόνο το ίδιο θα κάνουν η Λέσβος και η Χίος, με τα διαμερίσματα σε αυτά τα νησιά να έχουν ήδη κλείσει από τέλη Νοεμβρίου. 

Φυλάσσουμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας με σεβασμό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, ενισχύουμε την αποτρεπτική μας ικανότητα, και διαθέτουμε πλέον ισχυρή φωνή στα διεθνή fora. 

Το 2021, αποτέλεσε όμως, και την αφετηρία ανάπτυξης και προόδου για τη Χίο μας.  

Επιτέλους, έργα που “αράχνιαζαν” για χρόνια σε συρτάρια, γίνονται πραγματικότητα. Το νησί μας αποκτά το αεροδρόμιο που του αξίζει, καθώς υπεγράφη η σύμβαση για τον αεροδιάδρομο και ξεκινά το έργο. Εντός του 2022 υπογράφεται η σύμβαση για τις κτιριακές εγκαταστάσεις.  

Τα έργα στο νέο Δικαστικό Μέγαρο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ τον Ιανουάριο παραδίδεται το επισκευασμένο Πρωτοδικείο. 

Πριν από λίγες ημέρες, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 3 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου για τον εκσυγχρονισμό της πύλης Schengen στο λιμάνι και την κατασκευή του κτιρίου του Τελωνείου.  

Το έργο Κόρης Γεφύρι ολοκληρώνει τις μελέτες ώστε αρχές του 2022 να εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για την επανέναρξη του εργοταξίου. 

Οραματιστήκαμε και διαμορφώνουμε καθημερινά μια Χίο ισχυρή. Προχωρώντας τα μεγάλα έργα της γενιάς μας, αφήνοντας πίσω την τροχοπέδη του μεταναστευτικού. Ξεπερνώντας την εσωστρέφεια και την μιζέρια που μας κράτησε δεκαετίες δεμένους. 

Συνεχίζουμε με την ίδια προσήλωση και σκληρή δουλειά σε όλα τα μέτωπα. 

Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Χιωτών.  

Είμαι αισιόδοξος ότι το 2022 θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα!  

Μαζί! 

Σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.”

Related posts

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για την μετάβαση στην περιοχή τοποθέτησης

admin

Εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση στον Πλάτανο την Κυριακή 3/12

admin

Συνάντηση Χριστόδουλου Στεφανάδη με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους

admin

3μηνη παράταση για τις ΣΟΧ του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου

admin

Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ στα αποκαλυπτήρια του μνημείου Εθνικής Αντίστασης

admin

To ΚΚΕ για την εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την πρώτη (1943) απελευθέρωση της Σάμου

admin

Κάλεσμα στην Πανσαμιακή πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στο Καρλόβασι

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης

admin

Ν. Κακλαμάνης: Ο υβριστής κύριος Κασσελάκης

admin