18.9 C
Σάμος
18/04/2024
Πολιτικά

Νότης Μηταράκης: Κατέθεσε στοιχεία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – «Πληροφορίες για εμπλοκές τρίτων στην υπόθεση του Έβρου» 

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου συνάντησε τον κ. Ισίδωρο Ντογιάκο

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης προκειμένου να καταθέσει στοιχεία αναφορικά με τις ανακολουθίες που έχουν προκύψει από τη μέχρι τώρα εξέταση των στοιχείων που αφορούν στην υπόθεση των 38 μεταναστών στο Έβρο.

Όπως είπε ο κ. Νότης Μηταράκης, “το πιο σημαντικό, όπως είπα στη Βουλή είναι ότι η οικογένεια η οποία δήλωσε ότι έχει αποβιώσει ένα πεντάχρονο παιδί, το οποίο ήταν κάτι που φυσικά μας συγκίνησε όλους ως γεγονός, από ότι φαίνεται, είχε δηλώσει ότι έχει τέσσερα παιδιά στις 20 Ιουλίου, όταν κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αυτά τα τέσσερα παιδιά βρίσκονται με ασφάλεια στη χώρα μας”.

Καταλήγοντας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε ότι “υπάρχουν διάφορα ερωτήματα. Υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκές τρίτων. Όλα αυτά εγώ θα τα παρουσιάσω στη Δικαιοσύνη και από εκεί και πέρα θα συσχετιστούν στη δικογραφία”.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη:  

“Παρακολουθήσαμε όλοι το περιστατικό με τους 38 μετανάστες που ήταν εγκλωβισμένοι κατά δήλωσή τους σε νησίδα σε τουρκικό έδαφος. Οι άνθρωποι αυτοί, όπως ξέρετε στις 14 Αυγούστου βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος, στις 15 Αυγούστου βρέθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία και οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ Φυλακίου όπου υποβάλανε αίτημα ασύλου. Το αν δικαιούνται ή δεν δικαιούνται να μείνουν στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα το κρίνει η Υπηρεσία Ασύλου.  

Από εκεί και πέρα εάν έχουν εκτελεστεί αδικήματα ή από τους ίδιους αλλά κυρίως από τρίτους, είναι κάτι το οποίο θα εξετάσει η δικαιοσύνη και γι’ αυτό ζήτησα σήμερα να συναντήσω τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Ντογιάκο για να του παρουσιάσω ανακολουθίες που έχουν προκύψει από τη μέχρι στιγμής εξέταση της υπόθεσης.  

Το πιο σημαντικό, όπως είπα στη Βουλή είναι ότι η οικογένεια η οποία δήλωσε ότι έχει αποβιώσει ένα πεντάχρονο παιδί, το οποίο ήταν κάτι που φυσικά μας συγκίνησε όλους ως γεγονός, από ότι φαίνεται, είχε δηλώσει ότι έχει τέσσερα παιδιά στις 20 Ιουλίου, όταν κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αυτά τα τέσσερα παιδιά βρίσκονται με ασφάλεια στη χώρα μας. 

Είχε δηλωθεί επίσης ότι υπήρχαν άνθρωποι στο γκρουπ με σοβαρά θέματα υγείας – αυτό δεν επιβεβαιώθηκε. Είχαν πει στο βίντεο ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι το Δεκαπενταύγουστο, ενώ κατά δήλωσή τους μετά προέκυψε ότι είχαν ήδη έρθει στην Ελλάδα. Υπάρχουν διάφορα ερωτήματα. Υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκές τρίτων. Όλα αυτά εγώ θα τα παρουσιάσω στη Δικαιοσύνη και από εκεί και πέρα θα συσχετιστούν στη δικογραφία. Το θέμα πλέον αφορά τη Δικαιοσύνη. Ευχαριστώ πάρα πολύ.” 

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin