Connect with us

Πολιτικά

Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου: «Πολιτικάντης ή πολιτικός;»

Published

on

Το ότι η Σάμος άλλαξε επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας (από 3 σε 2) ήταν κάτι που μας χαροποίησε και ανακούφισε όλους, αφού αυτό που θέλουμε όλοι είναι η επιστροφή όσο γίνεται στην κανονικότητα και την ασφάλεια όλων των κατοίκων του νησιού.

Εκείνο όμως που μας εντυπωσίασε ήταν η δήλωση του Βουλευτή Σάμου κυρίου Στεφανάδη, ο οποίος σε ραδιοφωνική εκπομπή ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι με την δικιά του παρέμβαση η Σάμος άλλαξε επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας, με το επιχείρημα, ότι συνέβαλε «στην επιτάχυνση του χρόνου, του λανθάνοντος χρόνου», γιατί όπως ξέρετε είπε στον δημοσιογράφο «υπάρχει πάντα μία αδράνεια».

Από αυτή του τη δήλωση προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

– Μήπως η κυβέρνηση και ο βουλευτής μας θεωρούν ιθαγενείς της Αμερικής όπου μας προσφέρουν χάντρες – καθρεφτάκια και ότι εμείς πιστεύουμε ότι μας σερβίρουν;

– Τελικά η απόφαση η όποια απόφαση κάθε φορά για το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας παίρνεται με επιστημονικά δεδομένα ή με τις παρεμβάσεις πολιτικάντηδων για ψηφοθηρικούς λόγους για να βγαίνουν και να κομπάζουν με ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η υγειονομική ασφάλεια, στα ΜΜΕ, για μια απόφαση, η οποία θα πρέπει να κρίνεται και να παίρνεται αποκλειστικά και μόνο με επιστημονικά κριτήρια;

Αυτή η κυβέρνηση δια στόματος του Βουλευτή της κυρίου Στεφανάδη ο οποίος μίλησε για «αδράνεια» ως κάτι φυσικό, είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνη για την υγειονομική ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Μετά και το τέλος του επιχειρήματος (ευτυχώς που είναι κυβέρνηση η ΝΔ, ευτυχώς που έχουμε πρωθυπουργό τον Μωυσή) και την κοινή παραδοχή , ότι η πανδημία έχει ξεφύγει (τα κρούσματα πλέον είναι κοντά στα (1000) και οι νεκροί αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς).

Απαιτούμε από τον βουλευτή και την κυβέρνηση να δείξουν την απαραίτητη σοβαρότητα πριν είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας.

Share this post:

Comments

comments

Πολιτικά

Παρέμβαση Βουλευτή Σάμου για τους δασικούς χάρτες

Published

on

By

Μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών προκύπτει μεγάλο αντικειμενικά πρόβλημα στο Νομό Σάμου, έγινε παρέμβαση από τον Βουλευτή Ν. Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να προβεί σε ενέργειες άμεσου επαναπροσδιορισμού.

Ο βουλευτής αναφέρει στην παρέμβαση του:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το παρόν αίτημα αφορά σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών της Σάμου.

Συγκεκριμένα στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν, χαρακτηρίζονται ως δασικές εκτάσεις ακόμη και περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως μη δασικές με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό, θα ήταν ορθό να γίνουν οι ανάλογες αναμορφώσεις στους δασικούς χάρτες, λαμβάνοντας υπόψη τις δικαστικές αποφάσεις και τις πράξεις χαρακτηρισμού, καθώς κινδυνεύουν πολίτες με την απώλεια των περιουσιών τους.

Θα παρακαλούσαμε θερμά να εξετάσετε το παρόν αίτημα, το οποίο όπως γνωρίζετε δεν αφορά μόνο τη Σάμο αλλά και πολλές περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας».

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Ν. Κακλαμάνης: Να δουν οι τοπικοί μας άρχοντες τι μπορούν να κάνουν για να μην πάμε όλοι μαζί αδιάβαστοι

Published

on

By

Το γεγονός, ότι ο αξιότιμος αντιπεριφερειάρχης κ. Πανουράκης μου έκανε την τιμή να εκδώσει δημόσια ανακοίνωση, για να σχολιάσει ραδιοφωνική μου δήλωση για την πανδημία, με υποχρεώνει, για λόγους ευγένειας να απαντήσω. Δυστυχώς, με πρόλαβαν τα πεισματάρικα τα γεγονότα: η Σάμος πέρασε σε μια εβδομάδα από το πράσινο στο κόκκινο, αποδεικνύοντας, πέραν πάσης αμφιβολίας, πόσο έγκαιρα, ολοκληρωμένα, δραστικά και αποτελεσματικά ήταν τα μέτρα που πήρε η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση και οι τοπικοί μας άρχοντες.

Βέβαια, ο κ. αντιπεριφερειάρχης, στο κείμενό του αποδεικνύει ό ίδιος πόσο βάσιμη και ακριβής είναι η εκτίμηση, ότι οι δύο αρμόδιες για την διαχείριση της πανδημίας, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και η διεύθυνση δημόσιας υγείας της περιφερειακής ενότητας Σάμου, υπήρξαν ανεπαρκείς και κατώτερες των περιστάσεων, όταν μετά από ένα χρόνο πανδημίας το μόνο έργο που παρουσιάζει είναι η πρόσληψη δυο υπαλλήλων προ διμήνου( κυκλοφορούν φήμες ότι δεν έχουν σχέση με επαγγέλματα υγείας ) και η σύνταξη μιας εισήγησης για τα σχολεία προ εβδομάδος.

Επί της ουσίας, η έξαρση της πανδημίας στο νησί οφείλεται σε δυο ολέθρια σφάλματα:

  1. Δεν υπήρξε έλεγχος των εισερχομένων και ποιοτική εξέταση αντιγόνου ( rapid test ) στα λιμάνια και το αεροδρόμιο.
  2. Δεν έκλεισαν τα σχολεία, μόλις έγινε αντιληπτό ότι αποτελούσαν εστίες μετάδοσης και διασποράς του ιού.

ΥΓ: Αντί να αντιδικούμε ποιοι είναι διαβασμένοι και ποιοι ανορθόγραφοι, καλό θα είναι, έστω την ύστατη στιγμή, να δουν οι τοπικοί μας άρχοντες ( βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι ) τι μπορούν να κάνουν για να μην πάμε όλοι μαζί αδιάβαστοι.

Σάμος, 27/02/2021

Νίκος Σ. Κακλαμάνης

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή