Connect with us

Σαμιακά

Ν.Κατρακάζος: Δεκάδες πολίτες καθημερινά ταλαιπωρούμαστε και δυστυχώς εξαντλούμε και τα τελευταία όρια υπομονής μας….

Published

on

ΠΡΟΣ : ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ

Γεννήθηκα ,ζω και δραστηριοποιούμε επαγγελματικά με τον τουρισμό, στη Σάμο. Ασχολούμαι με τα κοινά (για 5 πέντε χρόνια πρώην Αντιπεριφερειάρχης σήμερα δημοτικός σύμβουλος παλαιοτέρα υποψήφιος βουλευτής).

Όπως όλοι οι συμπατριώτες μου, και ειδικά όσοι έχουμε επιχειρήσεις στον τουρισμό αγωνιζόμαστε καθημερινά να επιβιώσουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες που αρχικά η πανδημία και στη συνέχεια ο φονικός σεισμός δημιούργησε.

Αμέσως μετά το σοκ του σεισμού και αφού είχε προηγηθεί η άμεση επίσκεψη του Πρωθυπουργού, με ανακούφιση ακούσαμε την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου με τα 8 μέτρα για την άμεση βοήθεια μας ως κοινωνία και οικονομία. (9/11/2020 Υπουργείο οικονομικών. )

Σε ό,τι αφορά το μέτρο 1 “Αναστολή Φορολογικών υποχρεώσεων”  τα πράγματα έτρεξαν  θα έλεγε κανείς γρήγορα…έτσι :

Στο ΦΕΚ 4926/Β/9-112020 θεσμοθετήθηκε η παράταση και αναστολή μέχρι 30/04/21 των βεβαιωμένων και τρεχουσών φορολογικών  υποχρεώσεων σε όλα τα νομικά και φυσικά πρόσωπα με κύρια εγκατάσταση τη Σάμο.  Στο ΦΕΚ 227/Β/18-9-2020 θεσμοθετήθηκε η αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για τους πληγέντες από το σεισμό έως το τέλος Οκτωβρίου.

Σε ότι αφορά το μέτρο 5  “Ρύθμιση και αναστολή ασφαλιστικών εισφορών” με καθυστέρηση ο κύριος Βρούτσης έστειλε επιστολή στον e-ΕΦΚΑ για εφαρμογή των από την κυβέρνηση ανακοινωθέντων μέτρων, για αναστολή  πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών.

Θα έλεγε λοιπόν κανείς όλα μια χαρά αφού θα πάρουμε ανάσα μέχρι την Άνοιξη……. αμ δε…..

Πήγα σήμερα ως επιχείρηση να ζητήσω να κάνω ρύθμιση 120 δόσεων για υποχρέωση από δάνειο που είχα πάρει  με εγγύηση του Δημοσίου ως έχει ανακοινωθεί από τη Κυβέρνηση. Η απάντηση “δεν μπορείς να κάνεις ρύθμιση ” γιατί;  ¨Γιατί δεν έχει πληρώσει τις τρέχουσες εισφορές από το Μάρτιο μέχρι σήμερα…” Μα  αυτά έχουν ανασταλεί λόγω πανδημίας αλλά και λόγω σεισμού έως τον Απρίλιο του 2021; “δεν ξέρω τίποτα δεν βλέπω κάτι στο σύστημά μου..”  Τι να νοιώσεις ..απογοήτευση , οργή , ότι κάποιοι τελικά μας κοροϊδεύουν….. Σαν και μένα δεκάδες καθημερινά….

Ερχόμαστε στον ΕΦΚΑ.  Η κυβερνητική εξαγγελία (μέτρο 5  9/11/20)  σαφέστατη. Ο e-ΕΦΚΑ όμως …αλλά λέει και κάνει……( εγκύκλιος  ΑΠ 334389/7-1220)  “οι προαναφερόμενες διατάξεις δηλαδή η αναστολή των ασφαλιστικών υποχρέωσαν ισχύον  για τις αποδεδειγμένα   πληγείσες επιχειρήσεις που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση σε περιοχές που πλήττονται από θεομηνίες άλλες φυσικές καταστροφές και αποδεδειγμένα έχουν υποστεί  ζημιές…

Με απλά λόγια  2 υπουργεία της  ίδιας  κυβέρνησης εφαρμόζουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες διαφορετικά. Το Οικονομικών πολύ σωστά οριζόντια για όλες τις επιχειρήσεις το Εργασίας μόνο για όσους έχουν αποδεδειγμένα πληγεί. Είναι αδιανόητο να μην βλέπουν όλοι αυτοί που οδηγούν σε τέτοιες αποφάσεις τις τραγικές συνθήκες στο νησί   αφού όλοι άμεσα ή έμεσα εχουμε πληγεί από το σεισμό, και να αποκλείουν επιχειρήσεις. Αλήθεια με ποιο κριτήριο και ποιο αποδεικτικό θα κρίνει ο κάθε υπάλληλης  το αν έχει πληγεί η επιχείρηση ή ο επαγγελματίας ;

Πάρθηκαν από τη Κυβέρνηση σωστά μέτρα που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται διαφορετικά.  Δεκάδες πολίτες καθημερινά ταλαιπωρούμαστε και δυστυχώς εξαντλούμε και τα τελευταία όρια  υπομονής μας….

Επιτέλους ας γίνει κάτι…..Καλώ τους κεντρικά αρμόδιους αλλά και το Βουλευτή μας και τους τοπικούς  φορείς  να ενεργήσουν ανάλογα και να διεκδικήσουν την άμεση διευθέτηση όλων αυτών των εμποδίων. .

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΡΑΚΑΖΟΣ / 6940 4469490

 

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Πώς η βρετανική μετάλλαξη κυριάρχησε στην Κρήτη (VIDEO)

Published

on

By

Οδεύουμε προς την κορύφωση του τρίτου κύματος κορωνοϊού. Αναμένουμε σοβαρή αύξηση κρουσμάτων στη χώρα τις επόμενες ημέρες και αύξηση των διασωληνωμένων», αναφέρει στο zougla.gr, o καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής στην Κρήτη, Νίκος Τζανάκης, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και προσθέτει:

«Εν τω μεταξύ, η βρετανική μετάλλαξη έχει κυριαρχήσει στην Κρήτη και θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα. Το 97-99% των κρουσμάτων πλέον στο νησί, είναι της βρετανικής παραλλαγής. Η Κρήτη είναι το μοναδικό μέρος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα όπου το συγκεκριμένο στέλεχος επικρατεί και θα πρέπει να γίνει παράδειγμα για τις υπόλοιπες περιοχές».

Όπως είναι γνωστό, ο καθηγητής του ΠΑΓΝΗ μαζί με τους συνεργάτες του διαχειρίζονται και ένα υπολογιστικό μοντέλο από το οποίο προκύπτουν δεδομένα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Έχοντας επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής στους υπολογισμούς του, διευκρινίζει πως σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέγουν, «τα ημερήσια κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν σύντομα τις 2.000 και σε κάποιες ημέρες μπορεί να φτάσουν και πάνω από τα 2.500». Την ίδια ώρα επισημαίνει πως «ενώ μπορεί αυτή την περίοδο να δέχεται την πίεση της επιδημίας η Αττική, σε άλλες πόλεις – περιοχές τώρα ξεκινά, ενώ σε άλλες αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα».

Στο ερώτημα για ποιο λόγο το βρετανικό στέλεχος επικράτησε στην Κρήτη, ένα νησί το οποίο αποτελούσε τους προηγούμενους μήνες παράδειγμα, αφού τα κρούσματα ήταν πολύ λίγα, ο καθηγητής Τζανάκης είναι σαφής: «Λόγω της γεωγραφικής απομόνωσης του νησιού, της καλοκαιρίας αλλά και των μέτρων, εξαφανίσαμε έως έναν βαθμό το παλαιό στέλεχος. Ο εκτοπισμός αυτός έδωσε έδαφος στο να αναπτυχθεί το βρετανικό στέλεχος το οποίο ποια δεν έχει να ανταγωνιστεί κανέναν. Και κυριάρχησε σε λιγότερο από έναν μήνα.Προφανώς χρειαζόμαστε άλλου είδους μέτρα».

Ο καθηγητής κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρεται και στη διασπορά του μεταλλαγμένου ιού στα παιδιά και στους εφήβους. Όπως τονίζει, «στα μικρά παιδιά παρατηρείται λιγότερος χρόνος μεταδοτικότητας, αλλά τα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους έχουν αυξηθεί κατά 14,5%». Υπενθυμίζεται πως οι Ιταλοί ειδικοί έχουν ήδη προειδοποιήσει για σαρωτική διασπορά της συγκεκριμένης μετάλλαξης σε παιδιά και εφήβους.

Ερωτηθείς σχετικά με τα νέα δεδομένα για την κλινική εικόνα ασθενών με βρετανική μετάλλαξη, διευκρινίζει ότι «η βαρύτητα της νόσου δεν φαίνεται να διαφέρει σε σχέση με αυτή του αρχικού στελέχους, όμως διασωληνώνονται πια ασθενείς μικρότερων ηλικιών».

  Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο καθηγητής:

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Κοινή επιστολή δημάρχων Σάμου με αίτημα τη διενέργεια τεστ σε όλες τις πύλες εισόδου και στον τοπικό πληθυσμό

Published

on

By

Κοινή επιστολή απέστειλαν σήμερα, οι Δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου στα αρμόδια Υπουργεία, αιτούμενοι για ακόμη μια φορά τη λήψη έκτακτων μέτρων περιορισμού της διασποράς στο νησί της Σάμου με κύριο αίτημα τη διενέργεια τεστ σε όλες τις πύλες εισόδου του νησιού, (αεροδρόμιο, λιμάνια) και δειγματοληπτικά τεστ στον τοπικό πληθυσμό με διάθεση ικανού αριθμού τεστ εξέτασης ενισχύοντας το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή