Connect with us

Πολιτικά

Ν.Στεφανής: «Η παράσταση Βίτσα στη Σάμο έλαβε τέλος»

Published

on

Ακούγοντας σήμερα Σάββατο τις δηλώσεις του Υπουργού κ. Βίτσα λίγο πριν την θεαματική για εκείνον αναχώρηση από το λιμάνι της πρωτεύουσας, είμαι τελικά πεπεισμένος ότι ναι, δεν ήρθε για δημόσιες σχέσεις όπως ο ίδιος μας είπε στην συνάντηση που είχε μαζί μας την Πέμπτη το απόγευμα, αλλά ήρθε να κάνει την δουλειά που δεν μπορούν να κάνουν όλοι αυτοί που έχουν διοριστεί σε όλες τις υπηρεσίες εντός του ΚΥΤ. Στις δηλώσεις του φυσικά ανέφερε και ονόματα- καλούς συνεργάτες , αλλά και ότι έκανε συναντήσεις με όποιους του το ζήτησαν χωρίς να πει ονόματα και τι εκπροσωπούσαν. Ο Δήμος και η Περιφέρεια είπε ότι δεν τον ενόχλησαν. Δεν τον ενόχλησαν γιατί όσο καιρό που είναι Υπουργός, τους είπε ψέματα και τους έδωσε «υποσχέσεις» χωρίς αντίκρισμα. Όμως υπάρχουν όπως είπε, άλλοι πρόθυμοι να τον βοηθήσουν που δεν έχουν «πολιτικό κίνητρο», αλλά θέλουν να βοηθήσουν τη Σάμο και την Ελλάδα!
Θα πρέπει οι πολίτες του νησιού μας να ενημερωθούν και να καταλάβουν όπως καταλάβαμε και εμείς με την «φανερή» συνάντηση μας στο ξενοδοχείο «Σάμος» που τον συναντήσαμε ως οργανωτική επιτροπή η οποία έχει συσταθεί με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Σάμου ότι η επίσκεψη και η παραμονή του για πέντε ημέρες στο νησί μας είχε ως βασικό στόχο την υπογραφή των «συμβολαίων» για το νέο ΚΥΤ.

Η θέση όλων μας ενωμένοι ήταν και θα είναι: Να κλείσει το υπάρχον ΚΥΤ, ΟΧΙ στην δημιουργία νέου και να δημιουργηθεί μόνο ένας μικρός χώρος ταυτοποίησης-καταγραφής και μικρής παραμονής όπως ήταν και πριν το 2015 σε χώρο που θα το συμφωνήσουμε όλοι μαζί.
Θέλω να σας μεταφέρω ότι ο Υπουργός δεν απάντησε σχεδόν σε όλα τα ερωτήματα μας, προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να μας πείσει ότι έχει πραγματικό σχέδιο για να εκκενώσει το νησί μας.
Αυτό φάνηκε και σήμερα στο λιμάνι με τα δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού που παρέλαβαν μόνο 490 άτομα!
Για την άρση του γεωγραφικού περιορισμού όταν ρωτήθηκε δεν μας απάντησε ότι υπάρχει πρόταση – σχέδιο που έχει κατατεθεί. Σήμερα το βλέπουμε ως είδηση στα τοπικά ΜΜΕ. Γιατί δεν μας το είπε? Θα κάναμε ένσταση? Μάλλον δεν θέλει την επαφή με τους πολίτες, αλλά να κάνει διαρροές προς άλλες κατευθύνσεις.
Αν ο Υπουργός που έμεινε στη Σάμο πέντε μέρες και κατάφερε να πάρει μόνο αυτόν τον μικρό αριθμό μεταναστών και προσφύγων, τότε για να «αδειάσει» το κέντρο πρέπει να έρθει στη Σάμο ΟΛΟ το Υπουργικό Συμβούλιο και να καθίσει έναν μήνα!

Νικόλαος Α. Στεφανής
Πρόεδρος Ενοικιαζομένων δωματίων & διαμερισμάτων Ν. Σάμου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σάμου

Comments

comments

Πολιτικά

Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής η Χριστιάνα Καλογήρου

Published

on

By

Μετά τα 28 στελέχη που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, η Kυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα 24 νέους Γενικούς Γραμματείς οι οποίοι θα αναλάβουν και αυτοί άμεσα τα καθήκοντά τους.

Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής ορίστηκε η Χριστιάνα Καλογήρου.

Η Χριστιάνα Καλογήρου είναι οικονομολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου.

Για περισσότερα από 20 χρόνια έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης, ως διευθυντικό στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων στους τομείς οργάνωσης, ανάπτυξης και οικονομικής διαχείρισης.

Έχει εκπονήσει μελέτες και επιστημονικές εργασίες στον τομέα της οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Το 2004 εκλέχθηκε βουλευτής του νομού Λέσβου. Το 2012 τοποθετήθηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Το 2014 εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Η ΔΗΜ.ΤΟ Αν.Σάμου συγχαίρει τον Ειδικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Μάνο Λογοθέτη

Published

on

By

Η ΔΗΜ.ΤΟ Ανατολικής Σάμου συγχαίρει τον Μάνο Λογοθέτη για τον ορισμό του στην θέση του Ειδικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η επιλογή του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού της Χώρας   στο πρόσωπο του Μάνου αποτελεί τιμή για το νησί μας και ταυτόχρονα μας  δίνει ελπίδες για την λύση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος που ταλανίζει όχι μόνο την Σάμο μας αλλά και ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο.

Μάνο καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα!

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

H Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σάμου αποχαιρετά τη Καίτη Κοκκώνη

Published

on

By

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τη συντρόφισσα Καίτη Κοκκώνη”

Πρόωρα έφυγε από τη ζωή στην Αθήνα μετά από τρίχρονη μάχη με την ασθένειά της το Σάββατο η σ. Καίτη Κοκκώνη.

Θεολόγος εκπαιδευτικός δίδαξε στα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης με ευρύτητα πνεύματος και σεβασμό στο αντικείμενό της και με βαθιά αγάπη και αφοσίωση στους μαθητές της.

Πιστή στα ιδανικά και τις αξίες της αριστεράς υπηρέτησε τα κοινά από τις θέσεις της Δημοτικής Συμβούλου στο Δήμο Μαραθοκάμπου από το 2003 μέχρι το 2010, του Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας του ίδιου Δήμου και του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου του Όρμου Μαραθοκάμπου. Παράλληλα υπήρξε και μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου.

Αλληλέγγυα στου αδύναμους και διεκδικητική στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων ήταν πάντα παρούσα σε όποια δράση αφορούσε την ανθρώπινη δοκιμασία.

Στο σύντροφο της ζωής και τα παιδιά της εκφράζουμε τη λύπη μας για την απώλειά τους και την υπόσχεση ότι οι ιδέες και η ζωή της θα είναι παρακαταθήκη σε όλους μας.

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017