Connect with us

Πολιτικά

Ν.Στεφανής: «Η παράσταση Βίτσα στη Σάμο έλαβε τέλος»

Published

on

Ακούγοντας σήμερα Σάββατο τις δηλώσεις του Υπουργού κ. Βίτσα λίγο πριν την θεαματική για εκείνον αναχώρηση από το λιμάνι της πρωτεύουσας, είμαι τελικά πεπεισμένος ότι ναι, δεν ήρθε για δημόσιες σχέσεις όπως ο ίδιος μας είπε στην συνάντηση που είχε μαζί μας την Πέμπτη το απόγευμα, αλλά ήρθε να κάνει την δουλειά που δεν μπορούν να κάνουν όλοι αυτοί που έχουν διοριστεί σε όλες τις υπηρεσίες εντός του ΚΥΤ. Στις δηλώσεις του φυσικά ανέφερε και ονόματα- καλούς συνεργάτες , αλλά και ότι έκανε συναντήσεις με όποιους του το ζήτησαν χωρίς να πει ονόματα και τι εκπροσωπούσαν. Ο Δήμος και η Περιφέρεια είπε ότι δεν τον ενόχλησαν. Δεν τον ενόχλησαν γιατί όσο καιρό που είναι Υπουργός, τους είπε ψέματα και τους έδωσε «υποσχέσεις» χωρίς αντίκρισμα. Όμως υπάρχουν όπως είπε, άλλοι πρόθυμοι να τον βοηθήσουν που δεν έχουν «πολιτικό κίνητρο», αλλά θέλουν να βοηθήσουν τη Σάμο και την Ελλάδα!
Θα πρέπει οι πολίτες του νησιού μας να ενημερωθούν και να καταλάβουν όπως καταλάβαμε και εμείς με την «φανερή» συνάντηση μας στο ξενοδοχείο «Σάμος» που τον συναντήσαμε ως οργανωτική επιτροπή η οποία έχει συσταθεί με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Σάμου ότι η επίσκεψη και η παραμονή του για πέντε ημέρες στο νησί μας είχε ως βασικό στόχο την υπογραφή των «συμβολαίων» για το νέο ΚΥΤ.

Η θέση όλων μας ενωμένοι ήταν και θα είναι: Να κλείσει το υπάρχον ΚΥΤ, ΟΧΙ στην δημιουργία νέου και να δημιουργηθεί μόνο ένας μικρός χώρος ταυτοποίησης-καταγραφής και μικρής παραμονής όπως ήταν και πριν το 2015 σε χώρο που θα το συμφωνήσουμε όλοι μαζί.
Θέλω να σας μεταφέρω ότι ο Υπουργός δεν απάντησε σχεδόν σε όλα τα ερωτήματα μας, προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να μας πείσει ότι έχει πραγματικό σχέδιο για να εκκενώσει το νησί μας.
Αυτό φάνηκε και σήμερα στο λιμάνι με τα δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού που παρέλαβαν μόνο 490 άτομα!
Για την άρση του γεωγραφικού περιορισμού όταν ρωτήθηκε δεν μας απάντησε ότι υπάρχει πρόταση – σχέδιο που έχει κατατεθεί. Σήμερα το βλέπουμε ως είδηση στα τοπικά ΜΜΕ. Γιατί δεν μας το είπε? Θα κάναμε ένσταση? Μάλλον δεν θέλει την επαφή με τους πολίτες, αλλά να κάνει διαρροές προς άλλες κατευθύνσεις.
Αν ο Υπουργός που έμεινε στη Σάμο πέντε μέρες και κατάφερε να πάρει μόνο αυτόν τον μικρό αριθμό μεταναστών και προσφύγων, τότε για να «αδειάσει» το κέντρο πρέπει να έρθει στη Σάμο ΟΛΟ το Υπουργικό Συμβούλιο και να καθίσει έναν μήνα!

Νικόλαος Α. Στεφανής
Πρόεδρος Ενοικιαζομένων δωματίων & διαμερισμάτων Ν. Σάμου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σάμου

Comments

comments

Πολιτικά

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δυτικής Σάμου

Published

on

By

Μετά την παραίτηση του κ. Αγγελίδη Ιωάννη από τη θέση του Πρόεδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δυτικής Σάμου, την θέση του Προέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜ.Τ.Ο.) Δυτικής Σάμου, αναλαμβάνει η κ. Σταμούλη Ανεζινιώ.

 

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Επίσημη επίσκεψη Δημήτρη Σεβαστάκη στην Κύπρο

Published

on

By

Ο  Πρόεδρος τη Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης επισκέφθηκε την Κύπρο, κατά το διάστημα 16 με 18 Απριλίου 2019,  κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας & Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη.  Τον κ. Σεβαστάκη  συνόδευαν τα μέλη της επιτροπής κα Μαρία Αντωνίου (Νέα Δημοκρατία) και κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο (Δημοκρατική Συμπαράταξη).

Στο κυπριακό κοινοβούλιο διεξήχθη κοινή συνεδρίαση των δυο Επιτροπών, παρουσία και του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της κύπρου κ. Δημήτρη Συλλούρη καθώς και εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου και φοιτητών.

Την αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, συνόδευε επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ηλίας Φωτόπουλος .

Η συνεδρίαση και οι συναντήσεις εργασίας αποτελούν τη συνέχεια σειράς συναντήσεων στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου.

Στην κοινή συνεδρίαση των δύο κοινοβουλευτικών Επιτροπών  συζητήθηκαν:

α) Η εκπαίδευση τα όρια της Ευρώπης, οι μορφωτικοί προσανατολισμοί και οι Εκπαιδευτικές στρατηγικές που διαμορφώνονται, οι κοινές δράσεις για την προστασία της Ελληνικής γλώσσας και την ανάπτυξη του ελληνικού πολιτισμού καθώς επίσης η συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Μετά το πέρας των εργασιών, υιοθετήθηκε κοινή δήλωση των δύο επιτροπών, όπου μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε η απόφαση σύστασης «Μεικτής Συντονιστικής Επιτροπής» για κοινές δράσεις και για τη χάραξη προτεραιοτήτων στον τομέα της εκπαίδευσης.

Επίσης κατά τη διάρκεια τις παραμονής του στην Κύπρο ο κ. Σεβαστάκης  επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου  συναντήθηκε με τον Πρύτανη κ. Τ. Χριστοφίδης και ξεναγήθηκε στο Κέντρο Αριστείας για Έρευνα & Καινοτομία «ΚΟΙΟΣ» καθώς και στο κέντρο πληροφόρησης – βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» .

Τέλος, δείπνο εργασίας παρέθεσε ο Υπουργός Παιδείας & Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης προς τιμήν της ελληνικής διακομματικής αντιπροσωπείας, όπου και συζητήθηκαν διεξοδικά τα αποτελέσματα της κοινής συνεδρίασης, καθώς και οι τρόποι διαχείρισης κοινών ζητημάτων σε θέματα παιδείας που απασχολούν τις δυο χώρες .

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Ηλίας Γιαννίρης: Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους

Published

on

By

Η Ικαρία έχει την τιμητική της και στις Ευρωεκλογές αφού ο καθηγητής Πολεοδομίας, Ηλίας Γιαννίρης, θα συμμετέχει με το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων, που είναι το μόνο μέλος από Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Επίσης, τον κ. Γιαννίρη θα τον δούμε και στις  Περιφερειακές εκλογές ως υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σπιλάνη  “Συμπαράταξη Πολιτών-“.

Σπουδές:

Αρχιτέκτονας Μηχανικός (ΑΠΘ-1976), Master in Planning (Παν/μιο Οττάβας Καναδά-1977-1979), πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολής/ΣΕΛΕΤΕ (1990), υπότροφος ΙΚΥ (1987-1990), Διδάκτωρ ΕΜΠ 1994.
Εργασία:

Υπάλληλος-Τμηματάρχης  ΥΠΕΧΩΔΕ στη Διεύθυνση Χωροταξίας (1983-2000- απονομή εύφημου μνείας), Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης με πλούσια δράση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση (2000-2007), Επίκουρος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης (2007-2014), συνταξιούχος (2014- )

Δράσεις:

  • Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων (Δεκέμβριος- 2002), μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου (2002-2004) και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.
  • Επιστημονικός συνεργάτης του ευρωβουλευτή Αλ. Αλαβάνου, του βουλευτή Γ. Δραγασάκη, του βουλευτή Γ. Τσιρώνη.
  • Πρωτοστάτησα στη δημιουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Ικαρίας και υπηρέτησα ως ο πρώτος Διευθύνων Σύμβουλος (1997-2000). Χειρίστηκα τα έργα DG XVI-TERRA/LORE, DG XXII- EVS, ΓΓΝΓ, Leader, διοργάνωση τριών συνεδρίων για ανάπτυξη -απασχόληση)
  • Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων και Κινήσεων για τους Ελεύθερους Χώρους και την ποιότητα ζωής στην Αθήνα (1996-2013).
  • Διευθυντής στο Κέντρο Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΤ) (1997-2000).
  • Ερευνητής σε εθνικά και Κοινοτικά προγράμματα στο ΕΜΠ (1996-2005).
  • Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Πολεοδομίας -Χωροταξίας του ΤΕΕ (2006-2009).
  • Ιδρυτής και εκδότης του διμηνιαίουηλεκτρονικού περιοδικού “Ικαριακά  και  Φουρνιώτικα  Νέα”. (www.asda.gr/ ikariaka) (1997-2015).
  • Δημιουργός και εκδότης του ιστότοπου«Παρατηρητήριο Ελεύθερων Χώρων Αθήνας» www.asda.gr/ elxoroi (1999-2015).
  • Αντιπρόεδρος στην Εταιρεία Ικαριακών Μελετών, υπεύθυνος εθελοντικών προγραμμάτων Erasmus + (2016-σήμερα).

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017