Connect with us

Δήμος

Ξεκίνησε η Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

Published

on

 

Με υψηλούς στόχους και για τη φετινή χρονιά ο Δήμος Ανατολικής  Σάμου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Με απόλυτη επιτυχία και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της διασποράς από τον covid-19 πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση του παραδοτέου του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Ανατολικής Σάμου στους φορείς που συμμετείχαν κατά την διάρκεια της εκπόνησης του καθώς και στα τοπικά Μ.Μ.Ε. Παρουσιάστηκε επίσης και το πρόγραμμα Life και οι δυνατότητες αξιοποίησης του από τον Δήμο από τον κ. Δημήτρη Μπανούση τεχνικό Σύμβουλο του Πράσινου Ταμείου.

Τέλος πραγματοποιήθηκε η Βράβευση τεσσάρων (4) δημοτών που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση με την επιλογή τους στην καθημερινή τους μετακίνηση με ποδήλατο: του επιχειρηματία κ. Νικόλαου Αθανασίου, του κ. Ιωάννη Χαραλαμπίδη για την αποκλειστική χρήση του ποδηλάτου στην επιχείρηση του tropicanna healthy bar, του Δημοτικού υπαλλήλου κ. Δημήτρη Κυπραίου και του υπαλλήλου της Π.Ε. Σάμου κ. Αλέξανδρου Πρινιά.

Photo:Sotiris Fragoulakis-drougas

Photo:Sotiris Fragoulakis-drougas

Καθόλη τη διάρκεια της Εβδομάδας θα διενεργείτε διαγωνισμός selfie με θέμα «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους» μέσω της ιστοδελίδας https://samosmobility.gr
Καθόλη τη διάρκεια της Εβδομάδας το ΚΤΕ.Ο. Σάμου ΕΠΕ θα προσφέρει έκπτωση 50% στην έκδοση κάρτας καυσαερίου.
Καθόλη τη διάρκεια της Εβδομάδας το ΚΤΕΛ Σάμου θα προσφέρει μειώμενη τιμή εισιτηρίου (40%) στο εξής δρομολόγιο: 11:00 Πόλη της Σάμου- Μυτιληνιούς- Χώρα- Αεροδρόμιο- Πυθαγόρειο- Πόλη της Σάμου. Αξία εισιτήριου για την κάθε διαδρομή 1,50 ευρώ
Καθόλη την διάρκεια της Εβδομάδας θα πραγματοποιούνται συνέντευξεις στα Τοπικά ΜΜΕ για την προώθηση της «Πράσινης μετακίνησης χωρίς ρύπους»
Καθόλη την διάρκεια της Εβδομάδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, θα παρέχεται έκπτωση 10% στους δημότες που προσεγγίζουν τα κατάστηματα τους με ποδήλατο ή πατίνι.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά:

 ΠΕΜΠΤΗ 17/09

 11:00  Προαύλιος χώρος ΕΠΑΛ Σάμου

Παρουσίαση της θερμικής μηχανής Στέρλινγκ από το Εργαστηριακό Κέντρο Σάμου στους μαθητές του ΕΠΑΛ .

Πρόκειται για ένα θερμικό κινητήρα που εκμεταλλεύεται την ηλιακή ακτινοβολία

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/09

18:00 – 21:00 – Κοκκάρι

«Κινούμαστε χωρίς ρύπους σε στεριά και θάλασσα»

Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους και στη συνέχεια «κίνηση» στην θάλασσα με wind surfing.  Θα ακολουθήσει ενημέρωση για την ασφαλή ποδηλασία και τα οφέλη της   καθώς και για την εκμάθηση των water sports.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/09

17:00 – 19:00 Πυθαγόρειο

«Κινούμαστε χωρίς ρύπους σε θάλασσα και στεριά »

Εκκίνηση βόλτας από την θάλασσα με canoe, sup και ποδήλατο θαλάσσης από την παραλία κάτω από το Δημοτικό Σχολείο Πυθαγορείου και στη συνέχεια ποδηλατοβόλτα στο Πυθαγόρειο.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση για την ασφαλή ποδηλασία και τα οφέλη της καθώς και για την εκμάθηση των water sports.

Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου « Ο Λυκούργος»

18:00  Πλατεία Πυθαγόρα στην Πόλη της Σάμου

Ποδηλατικός Αγώνας 4 χλμ  ( με χρονομέτρηση)

Έναρξη Πλατεία Πυθαγόρα έως τον Άνω κόμβο Μαλαγαρίου και επιστροφή στην Πλατεία Πυθαγόρα

Κλείσιμο παραλιακής οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη 18:00- 19:00

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/09

11:00  Περιοχή Μαλαγάρι στην Πόλη της Σάμου

«Βίρα τις άγκυρες»

Βόλτα με τον άνεμο και  τα ιστιοπλοϊκά σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Σάμου.

Επίδειξη βασικών αρχών ιστιοπλοΐας  από την Χάλκινη  Ολυμπιονίκη Σοφία Παπαδοπούλου  και τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Σάμου!

18:00 Πλατεία Πυθαγόρα στην Πόλη της Σάμου

Παρουσίαση απο τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με θέμα  «Covid 19 Σωστή εφαρμογή μέτρων προστασίας και πρώτες βοήθειες με ασφάλεια»

«Είχα τ’ όνειρό μου, το ποδήλατό μου»

 

             Ποδηλατοβόλτα για τους μικρούς φίλους ( έναρξη από την  Πλατεία Πυθαγόρα έως το Λιμεναρχείο και επιστροφή)

             Ποδηλατοβόλτα για μεγάλους ( έναρξη από την Πλατεία Πυθαγόρα έως το Μαλαγάρι- Μαούνες και επιστροφή)

ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/09

11:00 Ενημέρωση στους μαθητές της  Α’ Τάξης του ΕΠΑΛ Σάμου για τα οφέλη του Ποδηλάτου στην καθημερινή μας ζωή από τα μέλη της Ποδηλατικής Λέσχης Σάμου.

18:000     Ζωγραφίζουμε με θέμα την «Μετακίνηση χωρίς ρύπους»

Ένας τεράστιος καμβάς θα στηθεί στην παραλιακή οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη και οι μικροί μας φίλοι θα ζωγραφίσουν τις δικές τους ιδέες για την μετακίνηση χωρίς ρύπους.

 

ΤΡΙΤΗ 22/09

  18:00  Κοινότητα Βαθέος

«Περπατάμε την ιστορία μας»

Περίπατος  των μελών του  Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στο ιστορικό κέντρο της Κοινότητας Βαθέως με «ξεναγό» τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος «Καπετάν Λαχανάς» κ. Εμμανουήλ Φρατζή.

18:00 περιοχή Μαλαγάρι

Παρουσίαση του συστήματος Seatracκ στα μέλη του Συλλόγου Γονέων, φίλων και Κηδεμόνων με αναπτυξιακή υστέρηση « Η Μέλισσα».

 

 

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Το μήνυμα του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για την 28η Οκτωβρίου

Published

on

By

Ξημερώνει η ήμερα της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα που γράφτηκε μία από τις σημαντικότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Τιμούμε το ”ΟΧΙ” των Ελλήνων απέναντι στην υποταγή της Πατρίδας μας και εκείνους που δε δίστασαν να προσφέρουν, ακόμη και τη ζωή τους, για την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, την Αξιοπρέπεια και τη Δημοκρατία.

Σήμερα, 80 χρόνια μετά, καλούμαστε να δώσουμε τις δικές μας μάχες για τη προάσπιση της δημόσιας υγείας και ενάντια σε όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία. Δεν σας φοβόμαστε είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .

Θα γιορτάσουμε με περίσσια υπερηφάνεια, ενότητα και ομοψυχία. Αντλούμε δύναμη από τον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στο φασισμό και αντιμετωπίζουμε ενωμένοι τις δυσκολίες.

Ας τιμήσουμε, σήμερα, τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας αλλά και τους σημερινούς, που αγωνίζονται για να διατηρούν τη χώρα μας ασφαλή.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

«Οι Έλληνες δίδαξαν την αξιοπρέπεια στο πέρασμα των αιώνων.

Όταν όλος ο κόσμος έχασε την ελπίδα του, οι Έλληνες τόλμησαν να αμφισβητήσουν το αήττητο του γερμανικού τέρατος, υψώνοντας απέναντί του το υπερήφανο πνεύμα της Ελευθερίας». (Franklin Roosevelt)

 

Γιώργος Στάντζος

Δήμαρχος Αν. Σάμου

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η “Ανατροπή” για το Δημοτικό Συμβούλιο 21ης Οκτωβρίου 2020

Published

on

By

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιασκέψεως στις 21 Οκτωβρίου 2020, κατά την ώρα των ανακοινώσεων-ερωτήσεων η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” αναφέρθηκε στα εξής:

  1. Για την κατάσταση του γκρέιτερ του Δήμου που βρίσκεται παροπλισμένο στις Μαλίστρες. Είναι αδιανόητο, σύμφωνα με την παράταξη, η περιουσία του Δήμου να βρίσκεται πεταμένη και εκτεθειμένη στο βουνό από τις αρχές Ιουλίου.
  2. Όσον αφορά την γραμματειακή υποστήριξη των κοινοτήτων, κατά πόσο υφίσταται και αν παρευρίσκεται γραμματέας της κοινότητας κάποιες συγκεκριμένες ώρες με σκοπό την εξυπηρέτηση του προέδρου, των συμβούλων, αλλά και των κατοίκων του εκάστοτε χωριού. Δυστυχώς, σύμφωνα και με τον τοποθέτηση του Δημάρχου, έγινε σαφές ότι η κάθε κοινότητα δεν θα απολαμβάνει πλέον γραμματειακή υποστήριξη, αλλά θα παρευρίσκεται εκεί γραμματέας μόνο όταν συνεδριάζει το συμβούλιο.
  3. Αν στο Παλαιόκαστρο έχει δρομολογηθεί η επισκευή της παλιάς κοινότητας, η οποία αν δεν πραγματοποιηθεί άμεσα, η σκεπή του κτιρίου μπορεί να καταρρεύσει.

 

Κατά την ημερήσια διάταξη, στη συζήτηση του θέματος για την ενεργοποίηση της πάγιας προκαταβολής, η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” στην τοποθέτησή της επισήμανε ότι:

Η πάγια προκαταβολή κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για όλες τις κοινότητες. Αποτελεί εργαλείο για τους προέδρους και τους συμβούλους, προκειμένου να είναι σε θέση ανεξάρτητα από την δημοτική αρχή να επιτελέσουν κάποιο έργο. Είναι αδιανόητο – που αν και από το 2010 είναι νομοθετημένη –  δεν χορηγείται. Απαράδεκτο για όλες τις δημοτικές αρχές, και για την τωρινή, η οποία υφίσταται πάνω από ένα χρόνο και τώρα φέρνει το εν λόγω ζήτημα για ψήφιση. Η πρόταση της παράταξης είναι να δοθεί η πάγια προκαταβολή σε όλες τις κοινότητες (Σταυρινήδες, Μεσόγειο, Πάνδροσο, Κουμαραδαίοι, Μανολάτες και Μύλοι από 1000€, Μαυρατζαίοι, Άμπελος, Σπαθαραίοι, Άγιος Κωνσταντίνος, Πύργος, Βουρλιώτες, Παλαιόκαστρο, Κοκκάρι, Χώρα, Παγώνδας και Πυθαγόρειο από 2000€, Μυτιληνιοί, Βαθύ και Σάμος από 4000€) και ετήσια να δίνονται 4 πάγιες προκαταβολές σε καθεμία από αυτές.

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή