22/08/2025
Σαμιακά

Ξενοδόχοι Σάμου: Θεωρούμε ότι κινδυνεύουμε να εκτεθούμε χωρίς λόγο στον ιό

Περιγραφή εικόνας

Επιστολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο υπουργείο Τουρισμού, στον ΕΟΤ Μυτιλήνης, στην περιφερειακή  Ενότητα Σάμου και στον δήμο Ανατολικής Σάμου απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου, με την οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αντικαταστάσεις περίπου 40-150 ενστόλων, όπως της Frontex, οι οποίοι προέρχονται από περιοχές στις οποίες καταγράφονται κρούσματα κορωνοϊού, τονίζοντας πως υπάρχει περίπτωση το νησί να εκτεθεί στον ιό.
Στην επιστολή της αναφέρει:

Μετά από καταγγελίες Ξενοδοχείων μελών μας, που λειτουργούν κατ΄εξαίρεση με απόφαση υπουργού, ενημερωθήκαμε ότι γίνεται αλλαγή και αποχωρούν ένστολοι που βρίσκονται στην Σάμο και εισέρχονται 40 – 150 νέα άτομα ,όπως Frontex Γερμανίας με ειδική πτήση και σώματα ασφαλείας από την υπόλοιπη Ελλάδα, και τοποθετούνται αμέσως στα πόστα τους.

Υπάρχει λοιπόν μία έντονη ανησυχία και δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα λόγω της πανδημίας. Πως είναι δυνατόν να έρχονται νέα άτομα και να μοιράζονται σε διαφορετικές μονάδες του Νησιού εφόσον έχουν απαγορευτεί οι μετακινήσεις χωρίς να μπουν καραντίνα;

Γνωρίζουμε ότι έρχονται από μέρη Εξωτερικού και της Ελλάδας με κρούσματα.Θεωρούμε ότι κινδυνεύουμε να εκτεθούμε χωρίς λόγο στον Ιό.
Είναι εφικτό σε έκτακτες περιπτώσεις το Υπουργείο να λάβει ειδικά μέτρα, όπως παράταση διαμονής για τους ένστολους, προς αποφυγήν χειρότερων καταστάσεων.

Παρακαλούμε να ενεργήσετε τα δέοντα για την διασφάλιση της Υγείας των πολιτών της Σάμου.

Related posts

Νοσοκομείο Σάμου: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο της Φ. Παπαστάθη

admin

Αυτοκτόνησε ασθενής στο νοσοκομείο Σάμου

admin

Ιστορική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ποτάμι

admin

Τιμητική εκδήλωση για τα 30 χρόνια προσφοράς του Μητροπολίτη Σάμου, κ.κ. Ευσεβίου

admin

“Αρχιπέλαγος”: Άμεσος Κίνδυνος Θανατηφόρων Ατυχημάτων στους κεντρικούς δρόμους Αγίου Κωνσταντίνου και Κάμπου Βουρλιωτών

admin

Άμεση κινητοποίηση του λιμενικού για σκάφος με εισροή υδάτων στη Σάμο

admin

Σάμος: Αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου από θύμα του γυμνασιάρχη

admin

Επιστολή για τον βιολογικό της πόλης: “Ένας ντόπιος μου είπε: έτσι μυρίζει εδώ, θα το συνηθίσεις”

admin

Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι – Κινητοποιήσεις για την Παλαιστίνη

admin