Connect with us

Σαμιακά

Οδικός χάρτης για την κατεδάφιση των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων του σεισμού της 30 ης Οκτωβρίου

Published

on

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αν. Σάμου απόψε 27/01/2021 ομόφωνα ενέκρινε την εισήγηση της Τ.Υ. για το φλέγον θέμα των κατεδαφίσεων .Οδικός χάρτης για την κατεδάφιση των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων του σεισμού της 30 ης Οκτωβρίου

Ο σεισμός της 30 ης Οκτωβρίου εκτός των άλλων συνεπειών που έχει προκαλέσει  σε επίπεδο υποδομών άφησε πίσω του και μεγάλο αριθμό κατεστραμμένων κατοικιών .

Μετά την επέλευση φυσικής καταστροφής οι έλεγχοι ως προς τον χαρακτηρισμό των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων διενεργούνται από ην ΓΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών .

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, μετά από αίτημα που άμεσα αρμοδίως υπέβαλε, επιχορηγήθηκε προσφάτως από το Υπουργείο Εσωτερικών , με το ποσό των 700.000 ευρώ για την κατεδάφιση των πρώτων επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων.

Ο οδικός χάρτης αναφορικά με την διαδικασία κατεδαφίσεων των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων που προέκυψαν μετά τον σεισμό της 30 ης Οκτωβρίου

περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα :

Μετά την παραλαβή του ΠΑΕΕΚ ο ιδιοκτήτης μπορεί να απευθύνεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ανατολικής σε ορισμένο για την εξυπηρέτηση Υπάλληλο , προκειμένου να λαμβάνει την πρότυπη Υπεύθυνη Δήλωση- Αίτηση συναίνεσης , ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με το θέμα , την οποία προσκομίζει με τα συνημμένα απαραίτητα προς υποβολή δικαιολογητικά, τα οποία είναι τα εξής:

– ΠΑΕΕΚ

– Συμβόλαιο Ιδιοκτησίας

– Πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας ή κτηματολογίου

– Ε9

– Συναίνεση συνιδιοκτητών (αν υπάρχουν)

– Υπεύθυνη δήλωση ιδιώτη μηχανικού στις περιπτώσεις που από το ΠΑΕΕΚ

απαιτούνται ειδικοί όροι και προϋποθέσεις πριν την κατεδάφιση

– Οδοιπορικό με συντεταγμένες ΕΓΣΑ της θέσης του ακινήτου . Γίνεται έλεγχος της πληρότητας του φακέλου και συμπλήρωσή του αν απαιτείται.

Διαβιβάζονται οι αιτήσεις , ανάλογα με την πρόοδο παραλαβής από τον Δήμο, και στα Κοινοτικά Συμβούλια προκειμένου να προτεραιοποιήσουν και να ιεραρχήσουν την σειρά των κτιρίων προς κατεδάφιση.

Η προτεραιότητα των κατεδαφίσεων με βάση το Σχέδιο Εγκέλαδος για την άρση των επικινδυνοτήτων δίνεται με σειρά προτεραιότητας , στους κύριους οδικούς άξονες, τους κεντρικούς δρόμους, τις εισόδους των πόλεων και Κοινοτήτων καθώςκαι σε κτίρια κρισίμων λειτουργιών όπως Νοσοκομεία, Σχολεία, Δημόσιες

Υπηρεσίες, Δημαρχείο κ.λπ

Παράλληλα γίνεται :

Εκπόνηση μελετών και σύνταξη των τευχών δημοπράτησης με

τίτλους :

  1. Κατεδάφιση επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων στην Δημοτική Ενότητα

Βαθέος προϋπολογισμού 400.000,00 €

  1. Κατεδάφιση επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων στην Δημοτική Ενότητα

Πυθαγορείου προϋπολογισμού 200.000,00 €

Δημοπράτηση των έργων κατεδάφισης. Επειδή η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη στο άρθρου 32 του Νόμου 4412 διαδικασία της Διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Υλοποίηση κατεδάφισης με την τήρηση της προβλεπόμενης από το τεύχος δημοπράτησης και τις κείμενες διατάξεις διαδικασία .

Ακολουθεί η απομάκρυνση και ανακύκλωση των υλικών –αποβλήτων των κατεδαφίσεων ΑΕΚΚ που θα προκύψουν από την κατεδάφιση των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων , στο πλαίσιο συνεργασία που διαμορφώνεται υπό την Γενική Γραμματεία Συντονισμού διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η οποία θα μας γνωστοποιηθεί αρμοδίως.

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Στο ΚΥΤ της Σάμου ο υπ. Εσωτερικών της Κύπρου

Published

on

By

Στην Αθήνα μεταβαίνει αύριο Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Νίκος Νουρής, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες επαφές με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών που σκοπό θα έχουν τον συντονισμό των ενεργειών Κύπρου και Ελλάδας στην από κοινού αντιμετώπιση μεταναστευτικών προκλήσεων. Περαιτέρω, στόχος των εργασιών είναι η ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις διαδικασίες ασύλου και μετανάστευσης.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στην Ελλάδα, ο υπουργός θα επισκεφθεί την κλειστή δομή υποδοχής μεταναστών στη Σάμο.

Τον υπουργό Εσωτερικών στην Αθήνα θα συνοδεύουν ο διευθυντής του γραφείου του, λειτουργοί του υπουργείου Εσωτερικών, της Υπηρεσίας Ασύλου, της Νομικής Υπηρεσίας της κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Σάμος: Σεμινάριο για την Αντισεισμική Προστασία Σχολικών Μονάδων

Published

on

By

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο, διάρκειας δυόμισι ωρών (18:00 – 20:30), την Τρίτη 09 Μαρτίου 2021, με θέμα:« Αντισεισμική Προστασία Σχολικών μονάδων»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες νήσων Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων και Θύμαινας και όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την φόρμα που θα βρουν στο παρακάτω link:

https://forms.gle/SvKjUBaymQRzQqQZ7 έως και την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021.

Στη συνέχεια θα ενημερωθούν στα δηλωθέντα προσωπικά email τους για τον τρόπο σύνδεσης στην διαδικτυακή επιμόρφωση. Ακολουθεί το πρόγραμμα του σεμιναρίου:

18:00 –18:15 :Χαιρετισμοί.

18:15 –20:00 :-Το γεωδυναμικό και σεισμοτεκτονικό πλαίσιο της Σάμου ως παράγοντας διαμόρφωσης και εφαρμογής των επιχειρησιακών σχεδίων του ΟΑΣΠ.

Δρ Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ.

-Σεισμικός Κίνδυνος και Σχολικές Μονάδες. Εμπειρίες και Διδάγματα από τη Διαχείριση της Σεισμικής Διακινδύνευσης Δρ Κούρου Ασημίνα Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας ΟΑΣΠ.

20:00 –20:30:  Συζήτηση.

 

Φωτογραφία: politischios.gr

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

COVID-191 εβδομάδα ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

Δήμος4 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-192 εβδομάδες ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Μηταράκης: Κλείνει οριστικά στο επόμενο τρίμηνο το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου

Δημοφιλή