16.9 C
Σάμος
25/04/2024
Σαμιακά

Οικονομική βοήθεια ύψους 10.000 ευρώ δόθηκε από την Βουλή

Οικονομική βοήθεια ύψους 10.000 ευρώ δόθηκε από την Βουλή μετά από σχετικό αίτημα του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση “Η Μέλισσα”.

Ο Σύλλογος με ανακοίνωση του ευχαριστεί την Βουλή των Ελλήνων και τον Πρόεδρο κ. Κ. Τασούλα, αλλά και τον βουλευτή που μετέφερε το αίτημα για την παρεχόμενη οικονομική βοήθεια που θα συμβάλει στην ολοκλήρωση του εξοπλισμού της νεοσύστατης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της Σάμου.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη στέγη βρίσκεται στην πόλη της Σάμου και αρχικά θα φιλοξενήσει 4 άτομα ηλικίας 50 ετών που δεν έχουν δυστυχώς πλέον από το οικογενειακό τους περιβάλλον την απαραίτητη φροντίδα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Σκούτας έχει ξεκινήσει από το 2013 που δημιουργήθηκε «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» με τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου μία τιτάνια προσπάθεια για την εξεύρεση πόρων μέσω ΕΣΠΑ και την πρόσληψη εκπαιδευτικών, ψυχολόγου και λοιπού προσωπικού ώστε να λειτουργεί χώρος μέσα στην πόλη της Σάμου που απασχολεί δημιουργικά καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ 30 περίπου « παιδιά» ηλικίας από 4 ως 50 ετών. Μετά την ολοκλήρωση εντός του Δεκεμβρίου της στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ο επόμενος στόχος που έχει τεθεί είναι η αγορά ενός ειδικού οχήματος που θα μεταφέρει τα παιδιά από όλη την Σάμο στο χώρο που στεγάζεται « Η ΜΕΛΙΣΣΑ» ενώ τα έσοδα από το παζάρι που θα διοργανωθεί τα Χριστούγεννα θα μοιραστούν για τις ανάγκες του συλλόγου της αλλά και του Συλλόγου Ατόμων με αναπηρία «Ο ΙΚΑΡΟΣ».

Related posts

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin

Το νέο Σαξόφωνο της Φιλαρμονικής «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου»: Μια ευγενική χορηγία

admin

Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την περιοχή ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ

admin

Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής Ανατολικής Σάμου: Τα θέματα που θέτει η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ

admin

Βουρλιώτες : Στον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εκπαιδεύτηκαν κάτοικοι της κοινότητας

admin

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin