9.4 C
Σάμος
04/02/2023
Δήμος

Οι Δήμοι Ανατολικής & Δυτικής Σάμου συμμετέχουν σε Έκθεση στη Πολωνία

Κατόπιν  προσκλήσεως  του Πολωνό – Ελληνικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, οι Δήμοι Ανατολικής & Δυτικής Σάμου  έχουν τη χαρά και την τιμή να συμμετέχουν στην Έκθεση  εορτασμού των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης, στην πόλη  Βρότσλαβ της Πολωνίας!

Στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου διοργανώνονται υπαίθριες εκθέσεις με τίτλο «GREEK NATIOANAL UPRISING 1821-1830» σε τέσσερις πολωνικές πόλεις Βαρσοβία, Βρότσλαβ, Σέτσιν και Γκντίνια.

Οι εκθέσεις  πραγματοποιούνται, με μεγάλη επιτυχία υπό την αιγίδα του Δήμου του Βρότσλαβ, με την τιμητική υποστήριξη του Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Βαρσοβία και των Προέδρων των αντίστοιχων πόλεων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης  και την ελληνική τηλεόραση.

Ο εορτασμός θα γίνει με έναν μεγαλειώδη και αριστοκρατικό τρόπο, εγγυημένο από εξαιρετικούς Έλληνες καλλιτέχνες, ειδικούς στην ιστορία και τον πολιτισμό και όλους τους άλλους ανθρώπους που θα λάβουν μέρος σε αυτό.

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των αρχών της πόλης του Βρότσλαβ, το Επιμελητήριο μαζί με την Ελληνική Κοινότητα του Βρότσαλβ ανέλαβαν να οργανώσουν μια τριήμερη (3) γιορτή της ανάκτησης  της ανεξαρτησίας της Ελλάδας  στο οποίο και προσκαλέστηκαν οι δήμοι της Σάμου!

Το πρόγραμμα των επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί ξεκινούν σήμερα  17 Σεπτεμβρίου 2021 και θα διαρκέσουν έως  19 Σεπτεμβρίου με το σύνθημα «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» – «WE ARE ALL GREEKS»

Η  συμμετοχή μας στην Έκθεση συμβάλλει στα μέγιστα στην τουριστική προβολή του τόπου μας εφόσον τα λογότυπα και το διαφημιστικό υλικό της αποστολής των  Δήμων μας και του νησιού μας θα προβληθούν σε όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας (αστική συγκοινωνία), καθώς θα υπάρξει και τηλεοπτική κάλυψη από την Πολωνική Τηλεόραση (περιφερειακή και εθνική) αλλά και την Ελληνική Τηλεόραση ΕΡΤ3.

Η από κοινού αποστολή εκπροσώπων των  δήμων μας, της Αντιδημάρχου Ανατολικής Σάμου, κας Δέσποινας Κάιλα, της Γενικής  Γραμματέως του  Δήμου Δυτικής Σάμου, κας Ιωάννας Πατρώνη και του Προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Κωνσταντίνου Κτίστου, αλλά και τοπικών προϊόντων του νησιού μας, στοχεύουν στο να υπάρξει μια προωθητική προσπάθεια ανάδειξης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων όπως είναι η ιστορία μας, η γαστρονομία, ο πολιτισμός και οι μοναδικές  φυσικές ομορφιές του νησιού μας!΄

 

Related posts

O Δήμος Δυτικής Σάμου για την μηνυτήρια αναφορά

admin

Διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών στην περιοχή των Μυτιληνιών

admin

Σφοδρή κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής

admin

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Σύσταση στον Δήμο Ανατολικής Σάμου Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου

admin

Έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Κοινότητα Σαμίων

admin

Αίτημα Α. Λυμπέρη προς Γ. Γεωργαντά για οικονομική ενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς της Σάμου

admin

Κλειστές την Παρασκευή όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ανατ. Σάμου

admin

Κλειστά σχολεία στον Δήμο Δυτικής Σάμου αύριο 27/1

admin