Connect with us

Δήμος

Οι δεσμεύσεις της “Ανατροπής” για την καθαριότητα το περιβάλλον και την ανακύκλωση

Published

on

Η γνωστή σε όλους μας παροιμία λέει ότι η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας έχασε κατά κράτος το στοίχημα της καθαριότητας. Τα βασικά, καθημερινά προβλήματα δεν αντιμετωπίστηκαν, ενώ κάθε Δημοτική Ενότητα λειτουργούσε ανεξάρτητα, χωρίς επαρκή κεντρικό συντονισμό.

Η “Ανατροπή”, με υποψήφιο Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, γνωρίζοντας όλα αυτά τα προβλήματα, θεσπίζει τη θέση θεματικού αρμόδιου Αντιδημάρχου, που θα ασχολείται μόνο με αυτό το ζήτημα. Δέσμευσή μας είναι να μην υπάρχουν ανεξέλεγκτες παράνομες χωματερές-χώροι συγκέντρωσης σκουπιδιών, η καθαριότητα να εκτελείται παντού ομοιόμορφα και να λειτουργήσει η ανακύκλωση και ο ευπρεπισμός των δημόσιων χώρων.

Βασικές μας δεσμεύσεις είναι:

1.Θέσπιση θεμελιωδών κανόνων, κριτηρίων και μηχανισμών για την προστασία του περιβάλλοντος. Πρέπει να εμπεδωθεί στη συνείδηση όλων των δημοτών ότι το περιβάλλον είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τόπου.

2.Αναλογική και θεσμοθετημένη με κριτήρια κατανομή των υπαλλήλων καθαριότητας, ώστε να καθαρίζεται κάθε κοινότητα σε τακτά, προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα. Ιδιαίτερη μνεία θα γίνεται στους τουριστικές περιοχές και στις κοινότητες με συγκεκριμένες πανήγυρεις.

3.Βελτιστοποίηση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, ώστε να γίνουν πιο χρηστικά τόσο ως προς το κόστος μεταφοράς όσο και ως προς την επαρκή αποκομιδή. Το φαινόμενο να μαζεύονται τα σκουπίδια το μεσημέρι, όπως συμβαίνει στο Κοκκάρι, δεν πρέπει να επαναληφθεί.

4.Μελετημένη τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και κάδων ανακυκλώσιμων υλικών, με αισθητική κάλυψη και επιτόπια καθαριότητα αυτών, όπως και τοποθέτηση καλάθων απορριμμάτων σε επισκέψιμους χώρους.

5.Δημιουργία δημοτικού φυτώριου, σε συνεργασία  με το ΕΠΑΛ Καρλοβάσου (Τομέας Γεωπονίας) και ντόπιους Γεωπόνους,  ώστε οργανωμένα και στοχευμένα να καλλωπίζονται με πράσινο οι δημοτικοί χώροι πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

6.Αισθητική αναβάθμιση με πράσινο των πλατειών και όλων των δημοτικών χώρων και κτιρίων και δημιουργία νέων χώρων πρασίνου. Επίσης στοχεύουμε στην ανάδειξη και τον καλλωπισμό σε καίρια σημεία, όπως είναι οι είσοδοι κάθε πόλης και χωριού.

7.Δημιουργία Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, όπου με εκπαιδευτικές δράσεις η Δημοτική Αρχή θα μπορέσει να καταρτίσει βιωματικά σωστά τους μαθητές και τους γονείς για τον ενδεδειγμένο τρόπο ανακύκλωσης.  Απώτερος στόχος είναι να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα των αντίστοιχων προγραμμάτων.

8.Σωστή εφαρμογή και λειτουργία του συστήματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ώστε να επιτύχουμε υψηλή συμμετοχή πολιτών και σημαντική αύξηση στην ανακύκλωση συσκευασιών.

9.Δημιουργία κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, ώστε να αποσυμφορηθεί ο ΧΥΤΑ και να δημιουργηθεί ΧΥΤΥ.

10.Διεξαγωγή ημερίδων, αλλά και διοργάνωση βιωματικών δράσεων για την ανάδειξη του θέματος στα σχολεία, ώστε οι μαθητές και κατ’ επέκταση οι ενήλικες να ευαισθητοποιηθούν στα θέματα ανακύκλωσης.

11.Συνεργασία Δήμου και δημοτών, ώστε να συλλέγονται υλικά καύσης (π.χ. κλαδιά από αγροτικές εργασίες) και να μετατρέπονται σε pellet.

 12.Υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία.

13.Τακτικός καθαρισμός και πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων. Επιπρόσθετα δεσμευόμαστε για τακτικό έλεγχο της λειτουργικότητας των κάδων, με έμφαση σε φθορές (ρόδες, στεγανότητα, σκέπαστρα, κλπ), ώστε να επισκευάζονται ή να αντικαθίστανται σε αποδεκτό χρονικό ορίζοντα.

 

Ανατροπή …

Η επιλογή μου … Η ψήφος μου … Η Σάμος μου …

 

Comments

comments

Δήμος

Υποψήφια με τον συνδυασμό «Ανα.Σα» η Γεωργία Ελαφρή

Published

on

By

Ονομάζομαι Ελαφρή Γεωργία. Σπούδασα Γαλλική Φιλολογία στο Α.Π.θ. και εργάζομαι σαν εκπαιδευτικός. Γεννήθηκα στις Σέρρες όμως από το 2008 ζω και εργάζομαι στη Σάμο. Είμαι παντρεμένη με τον ψυχίατρο Μιχαηλίδη Ισαάκ και έχω 3 παιδιά. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι στο χώρο του τουρισμού.

Ο σημαντικότερος λόγος που με ώθησε να συμμετέχω σαν υποψήφια στον συνδυασμό «ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο» με τον Γιώργο Στάντζο, είναι ότι το νησί μας έχει ανάγκη από έναν άνθρωπο ικανό ο οποίος θέλει να δώσει στη Σάμο την αίγλη που της αξίζει. Ένας άνθρωπος με σπουδές και εμπειρία στη Διοίκηση και Οικονομία είναι ο πλέον κατάλληλος για τη διαχείριση και αξιοποίηση πόρων για τη Σάμο ,έναν τόπο που λάτρεψα και είναι συνειδητή επιλογή να μείνω εδώ με την οικογένεια μου.

Όραμα μου , μια Σάμος αναβαθμισμένη στον τομέα του τουρισμού του πολιτισμού, του αθλητισμού ,τομείς στους οποίους μπορώ να συμβάλλω με την προσωπική μου εργασία.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

«η Σάμος αλλάΖΕΙ»-Στήριξη στις προτάσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου

Published

on

By

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατ. Σάμου Νίκος Ζάχαρης επικεφαλής του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ» έλαβε τις έγγραφες προτάσεις και θέσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου και σε συνέχεια  είχε συνομιλίες με μέλη του και ενημερώθηκε από τον κ. Τσολακάκη Σταμάτη, τον υπηρεσιακά υπεύθυνο για τις ενέργειες του Δήμου Σάμου.

Κατ’ αρχήν να τους συγχαρούμε όλους, την κάθε μια και τον καθένα ξεχωριστά, γυναίκες και άνδρες ως άτομα, για την εθελοντική και ανιδιοτελή τους προσφορά και να δηλώσουμε την πλήρη συμφωνία μας με τις έγγραφες προτάσεις και θέσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου (επισυνάπτονται).

Κατά δεύτερο να κάνουμε την κριτική μας  στην ανεπαρκή διαχείριση από την απερχόμενη δημοτική αρχή απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, που υπάρχουν στο νησί μας και έχει την αποκλειστική εκ του νόμου αρμοδιότητα ο Δήμο μας.

Μια διαχειριστική ανεπάρκεια, η οποία εκτιμούμε ότι είναι  επιλογή μη θέλησης να αντιμετωπίσει ο Δήμος τις εκ του νόμου  αρμοδιότητες και ευθύνες που έχει. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η μη αποδοχή της παραχώρησης δωρεάν 11 στρεμμάτων από φιλόζωο ζευγάρι Γερμανών στην περιοχή των Μυτιληνιών, με αποκλειστικό σκοπό την ίδρυση μόνιμου καταφύγιου αδέσποτων ζώων από το Δήμο. Χάθηκε έτσι η ευκαιρία, ο Δήμος μας να έχει κατασκευάσει  σε αυτά τα 11 στρέμματα, που είναι κατάλληλα, τις απαραίτητες και χρηστικές υποδομές για την ευζωία των αδέσποτων ζώων.

Δεσμευόμαστε να επαναφέρουμε στην νέα δημοτική αρχή, που θα αναλάβει την 1η Σεπτεμβρίου, την πρόταση των φιλόζωων δωρητών με την πλήρη αποδοχή των όρων τους,  ώστε επιτέλους ο Δήμος Ανατολικής Σάμου να έχει την έκταση όπου θα κατασκευάσει το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, στο οποίο θα κατασκευαστεί μικρό κτηνιατρείο, όπου ο Δήμος θα φροντίζει με το αναγκαίο και κατάλληλο προσωπικό για ένα πρόγραμμα συνεχών στειρώσεων και κτηνιατρικής περίθαλψης (κτηνιατρικό έλεγχο, περίθαλψη, εμβολιασμό, αποπαρασίτοση, ηλεκτρονική σήμανση) και για την παροχή σχετικών κλουβιών για την μεταφορά των αδέσποτων.

Επιπλέον, θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση  στους κατοίκους του Δήμου μας,  για  την σχετική νομοθεσία που αφορά τα αδέσποτα καθώς και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών κατοικίδιων, προπάντων όσον αφορά την υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση και την αναγκαία στείρωση των θηλυκών καθώς και την κατηγορηματική απαγόρευση εγκατάλειψης κατοικίδιων ζώων.

 

Επισυνάπτονται οι Προτάσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου

https://docs.google.com/document/d/1J5VzFsqMF44NoNH41igqKK5EirpGRXDEg1qEjmBUKOk/edit

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Κεντρική ομιλία του Χρήστου Χατζηχριστοδούλου

Published

on

By

Την Τετάρτη 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Ανατολικής  Σάμου κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου. Όπως ανακοινώθηκε η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Samos στις 20:00.

Ο συνδυασμός αναφέρει:

Η πενταετής πορεία μας κορυφώνεται. Πέντε χρόνια περιοδειών, πέντε χρόνια ζυμώσεων, συζητήσεων με πολίτες και θεσμικούς φορείς, σχεδιασμού, πέντε χρόνια για να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα που να μεριμνά για κάθε διάσταση της ζωής στη Σάμο.

Ο δρόμος αυτός κορυφώνεται για τη μεγάλη, δεμένη ομάδα, την “Ανατροπή”, στην κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού μας, την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Samos Hotel. Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου θα μιλήσει στον Σαμιακό λαό, θα θυμίσει τους βασικούς σταθμούς της μέχρι τώρα πορείας μας και θα συνοψίσει τους κεντρικούς άξονες του προγράμματός μας.

Καλούμε τους δημότες Ανατολικής Σάμου να είναι κοντά μας στη συγκέντρωση αυτή. Να γνωρίσουν από κοντά τα μέλη της μόνης δημοτικής παράταξης που δεν έπαψε στιγμή να περιδιαβαίνει τα βατά ή δύσβατα μέρη του νησιού, να ερευνά τα προβλήματα του τόπου και να αναζητά λύσεις. Της μόνης παράταξης με έτοιμο, πλήρες, δημοσιευμένο πρόγραμμα δράσεων και σχεδιασμό για ολόκληρη την ερχόμενη πενταετία. Ελάτε να δουλέψουμε μαζί για να υλοποιήσουμε τις λύσεις αυτές.

Ανατροπή …
Η επιλογή μου … Η ψήφος μου … Η Σάμος μου …

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017